BØRN MED ANGST

Børn med angst

Der er desværre flere og flere børn og unge, som udvikler angst. De mest almindelig angstlidelser hos børn og unge er separationsangst, social angst, panikangst, generaliseret angst og OCD (tvangshandlinger/tvangstanker). Fællestrækket ved disse angstlidelser er, at de både har et mærkbart fysisk udtryk og et psykisk udtryk.

Når angsten kommer til udtryk fysisk, mærker barnet det i form af mavepine, kvalme, svimmelhed m.m., mens de psykiske symptomer er utryghed, usikkerhed, nervøsitet, generthed, katastrofetanker m.v.

Fordi børns følelsesmæssige bevidsthed og modenhed ikke er lige så udviklet som en voksens, er selve oplevelsen af angst langt mere skræmmende for dem. Børn med angst har derfor brug for tryghed, og det kan være svært for dem at komme i skole, da selve separationen fra familien kan føles skræmmende. Barnet vil ofte helst blive hjemme sammen med forældrene.

De stille børn

Børn med angst tiltrækker sig sjældent særligt meget opmærksomhed. De er de stille, dygtige, ansvarsfulde og pligtopfyldende børn, som ofte bliver overset – især i skolen. Derfor kan de også være svære at spotte. Når angst hos børn dukker op, er det ikke blot barnet, der rammes. Hele familien må ændre vaner og handlemåder for at tilpasse sig det angstramte barn. Forældre skal hele tiden være klar til at tage fri fra arbejde, hvis skolen ringer barnet hjem, fordi en episode i frikvarteret har frembragt et angstanfald. Ens nattesøvn bliver afbrudt, da det især er om natten, når roen og mørket falder på, at angsttankerne for alvor dukker op hos barnet.

Hvad kommer angst af? Læs mere her

Børn og kropsterapi Flere kropsterapeuter har specialiseret sig inden for behandling af og unge med angst. Angstramte børn vil ofte være frygtsomme, tilbagetrukne, indadvendte og stille, og derfor skal barnet mødes med stor tillid og tryghed. Trygheden mellem barn og kropsterapeut er essentiel, så barnet kan være sig selv og afslappet i lokalet. Kropsterapi kan hjælpe barnet med at mærke sig selv igen, så barnet kan give angsten en stemme og sætte ord på, hvad der er svært i hverdagen. Med dybe vejrtrækningsøvelser, pulserende massage og samtale kan kroppen lære at slippe kontrollen, som fastlåser både krop og psyke. Gennem kropsterapeutiske behandlinger lærer barnet at finde roen, og sammen med kropsterapeuten styrket barnet sine forcer. Forcer, som forældrene kan bruge i hverdagen, så barnets selvtillid vokser, og angsten får mindre magt.

Børn og kropsterapi

Flere kropsterapeuter har specialiseret sig inden for behandling af og unge med angst. Angstramte børn vil ofte være frygtsomme, tilbagetrukne, indadvendte og stille, og derfor skal barnet mødes med stor tillid og tryghed. Trygheden mellem barn og kropsterapeut er essentiel, så barnet kan være sig selv og afslappet i lokalet. Kropsterapi kan hjælpe barnet med at mærke sig selv igen, så barnet kan give angsten en stemme og sætte ord på, hvad der er svært i hverdagen. Med dybe vejrtrækningsøvelser, pulserende massage og samtale kan kroppen lære at slippe kontrollen, som fastlåser både krop og psyke. Gennem kropsterapeutiske behandlinger lærer barnet at finde roen, og sammen med kropsterapeuten styrket barnet sine forcer. Forcer, som forældrene kan bruge i hverdagen, så barnets selvtillid vokser, og angsten får mindre magt. 6 tegn på, at dit barn kan have angst og/eller OCD
  • Barnet stiller mange unødvendige spørgsmål og kræver konstant beroligelse
  • Barnet er overdrevent bekymret og frygter, at slemme ting vil ske
  • Barnet lider af søvnløshed og andre fysiske gener, såsom mavepine, hovedpine og kvalme
  • Barnet forsøger konsekvent at undgå bestemte ting eller situationer
  • Barnet er meget perfektionistisk
  • Barnet er usikker ved at være alene, klynger sig til sine forældre eller mister fatningen, hvis en nær ven ikke er i skole

Læs mere om Angst


Hvert år rammes over 350.000 danskere af angst, og derfor er der stor sandsynlighed for at du selv eller en du kender, har angst.

Men hvilke fysiske symptomer på angst skal man være opmærksom på, hvad er de psykiske symptomer på angst?

Og hvad gør man, hvis man pludselig oplever et angstanfald?

Læs mere

Hvor går man hen, når angst ikke længere er en naturlig – og forbipasserende – reaktion på udefrakommende fare?

Når angsten bliver irrationel og medfører ukontrollerbar nervøsitet i hverdagsagtige situationer?

Og når ens liv er domineret af uhensigtsmæssige og negative tanker?

Læs mere
Scroll til toppen