ANGST

Marcus Heller, grundlægger
18. april 2021

Indhold

Angst kan behandles med kropsterapi

Hvor går man hen, når angst ikke længere er en naturlig – og forbipasserende – reaktion på udefrakommende fare?
Når angsten bliver irrationel og medfører ukontrollerbar nervøsitet i hverdagsagtige situationer?

Og når ens liv er domineret af uhensigtsmæssige og negative tanker?

Den konventionelle behandling af angst

De fleste, der lider af angst, får hjælp via den konventionelle angstbehandling, som det danske sundhedssystem tilbyder, hvilket indeholder samtaleterapi, kognitiv psykologi (også kaldet kognitiv adfærdsterapi), medicin mod angst, eller en kombination mellem flere af disse tilbud.

Mens samtaleterapi og kognitiv adfærdsterapi tilbydes til folk med moderate angsttilstande, bliver de, som falder i kategorien svær angst, oftest behandlet medicinsk.

At tage medicin mod angst er dog ikke en holdbar løsning på lang sigt. Antidepressiva, benzodiazepiner, betablokkere, antipsykotika m.v. har alle forskellige uhensigtsmæssige bivirkninger, såsom døsighed, svækket intellektuel formåen, øget aggression eller fysisk og psykisk afhængighed.

Naturmedicin mod angst

Andre går konsekvent uden om den konventionelle angstbehandling. De vælger i stedet at bruge naturmedicin mod angst.

Og i de fleste helsekostbutikker eller webshops kan man efterhånden købe alt fra kosttilskud, Kava, Johannesurt, Valeriana og passionsblomst, som alle skulle kunne mindske angstsymptomer.

Men ofte er den reelle effekt af sådanne naturpræparater dårligt dokumenteret, og i visse tilfælde kan naturmedicinen have alvorlige bivirkninger. På sundhed.dk kan man fx læse:

“I de seneste år er der publiceret videnskabelige studier, som har vurderet effekten af urtemidler og kosttilskud i behandling af milde til moderate angsttilstande. Sådanne midler kan både indebærer fordele og risici. De allerfleste midler med påstået effekt mod angst mangler videnskabelige beviser for en sådan effekt. Desuden er der meget store fordele ved at lære at håndtere angsten og blive den kvit gennem terapi frem for gennem forskellige former for piller.”

– Læs mere på sundhed.dk

Kropsterapeutisk behandling af angst

Medicin kan i visse tilfælde være nødvendigt, da det kan dæmpe de sværeste symptomerne, men det kan ikke kurere angst. Ligeledes kan samtaleterapi have en god virkning, men da angst både er en kropslig og en psykisk følelse, er behandling af angst via kropsterapi yderst effektiv.

Krop og psyke hænger uløseligt sammen. Og det er ofte følelserne, der dominerer, så de sætter sig som spændinger og stivhed i kroppen. Når man har angst, er ens nervesystem konstant i alarmberedskab og der er en ubalance mellem krop og psyke.

Kropsterapi er en medicinfri behandling af angst, hvor man arbejder med at genskabe balancen mellem krop og psyke. En kropsterapeutisk behandling er en kombination af blandt andet dybdegående massage, akupressur, afspænding af muskler, åndedrætsteknikker og samtaleterapi.

Læs om, hvordan du stopper et angstanfald

Der findes ingen mirakelkur, der kan få angst til at forsvinde fuldstændigt. Men via de kropsterapeutiske behandlinger kan man dæmpe nervesystemet, og klienten kan lære at få kontrol over sin vejrtrækning, sin frygt og de fysiske angstsymptomer, der måtte være.

Dermed lærer klienten at rumme den kropslige fornemmelse af angst og at være i selve angstfølelsen. Og stille og roligt bliver angsten mindre og mindre dominerende i klientens liv.

Læs om Elias Ehlers’ vej tilbage til livet – uden medicin

Læs mere om Angst


Der er desværre flere og flere børn og unge, som udvikler angst.

De mest almindelig angstlidelser hos børn og unge er separationsangst, social angst, panikangst, generaliseret angst og OCD (tvangshandlinger/tvangstanker).

Fællestrækket ved disse angstlidelser er, at de både har et mærkbart fysisk udtryk og et psykisk udtryk.

Læs mere

Hvert år rammes over 350.000 danskere af angst, og derfor er der stor sandsynlighed for at du selv eller en du kender, har angst.

Men hvilke fysiske symptomer på angst skal man være opmærksom på, hvad er de psykiske symptomer på angst?

Og hvad gør man, hvis man pludselig oplever et angstanfald?

Læs mere

Hvor går man hen, når angst ikke længere er en naturlig – og forbipasserende – reaktion på udefrakommende fare?

Når angsten bliver irrationel og medfører ukontrollerbar nervøsitet i hverdagsagtige situationer?

Og når ens liv er domineret af uhensigtsmæssige og negative tanker?

Læs mere

Kunne du tænke dig at prøve en kropsterapi behandling mod dine angst problemer?

Nedenfor har vi listet fire af de dygtigste Totum Kropsterapeuter. Hvis du søger kropsterapeuter med andre specialer eller fra andre byer, så kan du se alle vores uddannede kropsterapeuter her.

Ronni-Vistisen-lille-1.jpg

Ronni Vistisen

Ronni Vistisen er uddannet kropsterapeut ved ManuVision.
Ronni har en unik og skarp måde at se, forstå og formidle sammenhængen mellem krop og psyke på. Han er en ildsjæl, som altid søger en dybere viden i sit arbejde.

Speciale: Angst, stress og kredsløbsproblemer

Adresse: Ledreborg alle 2b, 4320 Lejre

karinaHojgaard.jpeg

Karina Højgaard

Karina har i mange år arbejdet professionelt med dans, yoga og kropsterapi. Hendes fokus er forholdet mellem krop og sind – og på at få folk til at opleve det frie flow, der kan skabes i kroppen under og efter en behandling.

Speciale: Smerter og “kroppen som helhed”

Adresse: Birkegade 26, 2200 København N

imageedit_1_4721622981.jpg

Marianne Brandt

Marianne er uddannet coach, Totum Kropsterapeut og cand.scient.idræt. Hun har altid været nysgerrig på kroppens og sindets samspil – på hvad bevægelse og idræt gør for kroppens helbred.

Speciale: Kropsterapi og coaching kombineret

Adresse: Masnedøgade 20, 2100 København Ø

17309906_1321697631211941_8669760147929595986_o-1.jpg

Daniel Bonde

Daniel har arbejdet med kroppen i mange år – først sin egen og siden andres. Han er uddannet Totum Kropsterapeut og behandler mange med stress, angst og smerter i hans klinik tæt ved Christianshavns Metrostation.

Speciale: Udbrændthed, smerter og stress

Adresse: Strandgade 6, 1401 København K

Scroll til toppen