Indhold

Hjælp til mellemørebetændelse hos børn

Indhold

Smerten ved en mellemørebetændelse kan være forfærdelig – især for børn. Med disse nemme tricks fra kropsterapien kan du lindre smerten, så det bliver lettere for både mor og barn.

Mellemørebetændelse er en klassisk infektion, der især rammer børn og giver en frygtelig smerte i de små ører. Nogle gange skal den behandles med penicillin, andre gange går den over af sig selv, men uanset hvad er ventetiden ubehagelig.

Kropsterapien har et svar på, hvordan man kan gør det mere udholdeligt for barnet at gå med en mellemørebetændelse – og for forældrene, der står med et grædende barn og måske ikke kan få tid ved lægen med det samme.

Svaret findes i zoneterapiens metode og går ud på at stimulere nogle bestemte punkter omkring øret og under fødderne, som vækker nogle energier, der har med ørerne at gøre. Det vil ikke fjerne betændelsen, men det vil for de fleste lindre smerten og gøre kroppen bedre i stand til at komme af med betændelsen og komme ovenpå igen.

Det ene punkt er i ansigtet, ud for øret – en lille smule over midten af øret

Det andet punkt er på kraniekanten på bagsiden af hovedet – skråt bag ved øret

Få fat med fingrene på begge punkter på begge sider af barnets hoved samtidig, og tryk så fast og med små, roterende bevægelser i 30 sekunder. Det hjælper ørerne til at komme af med de dårlige affaldsstoffer.

https://www.youtube.com/watch?v=peozE4ukpcE

Gå derefter videre til punkterne under fødderne.

Det ene punkt sidder under tåen ved siden af lilletåen – helt nederst på tåen

Det andet punkt sidder under lilletåen – også helt nederst på tåen

Start med tåen ved siden af lilletåen, læg et fast tryk med pegefingeren og ”nulr” det i 30 sekunder. Gør derefter det samme på lilletåen i 30 sekunder.

Hvis ikke dit barn mærker smerten aftage efter første gang, kan du vente 20 minutter og prøve igen.

Seneste indlæg