Daniel Bonde

Daniel Bonde

Daniel Bonde blev uddannet Totum kropsterapeut i 2016 og er nu underviser på Totum, udover at have sin egen klinik. Daniel søger gennem sine behandlinger at skabe et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Indhold

Kropsbevidsthed: Du kan ikke tænke en følelse væk

Indholdsfortegnelse

Mange af os forsøger at tænke ubehagelige følelser væk, men uden held. Du kan ikke give slip på en følelse, du aldrig har mærket. Heldigvis giver kroppen dig en direkte adgang til følelseslivet. 
Vores krop er direkte. I modsætning til vores avancerede hjerne, har kroppen ikke på samme måde mulighed for at lyve, tale udenom eller skjule sig. Hvis vi er trætte, vil kroppen vise det. Hvis vi sørger, er det synligt. Hvis vi er vrede eller angste, mærker vi det som en konkret og fysisk følelse i kroppen. 

Som de tænkende og rationaliserende mennesker vi er, så glemmer vi ofte denne direkte kontakt til vores eget følelsesliv. Vi tænker tanker om vores følelser. Og derved bliver vi fanget i et virvar af tanker. 

Følelsen er ikke, som du tænker, at den er 

Vi forklarer følelserne overfor os selv og andre ved at sige “det er også bare, fordi…” eller “det er fint nok, jeg skal bare…” Men det relaterer sig faktisk ikke til selve følelsen.  

Det relaterer sig i stedet til, hvordan vi intellektuelt godt kunne tænke os, at følelsen var. Og det adskiller sig ofte fra, hvordan følelsen i virkeligheden er. 

Et mere jordnært eksempel: Du kan ikke forlade et sted, som du aldrig har været. Det siger måske sig selv. Men det er præcis det, vi forsøger at gøre, når vi ønsketænker os ud af en følelse, som vi har nu og her. For du kan ikke give slip på en følelse, du aldrig har mærket. 

Giv slip på bedømmelser og forklaringer 

For at følelsen kan ændre sig, så er vi nødt til at have været i kontakt med den. Det kommer vi gennem kropsbevidsthed.  

Ved at give slip på alle bedømmelserne og forklaringerne og i stedet vende vores opmærksomhed mod det, der foregår indeni os, så kan vi finde klarhed, ro og skabe forvandling. 

Det kan være svært at opnå selv. Men det er her, hvor en kropsterapeut kan hjælpe dig. Både for klienten og behandleren giver kroppen mulighed for at få direkte kontakt til det, der er. 

Vil du lære mere om kropsterapi og se en behandling udført? 

Så kom til en af vores populære infoaftener – se tid og sted her 

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Forfatter

Daniel Bonde

Daniel Bonde

Daniel Bonde blev uddannet Totum kropsterapeut i 2016 og er nu underviser på Totum, udover at have sin egen klinik. Daniel søger gennem sine behandlinger at skabe et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Seneste indlæg

Diskusprolaps

Diskusprolaps: Med smertemuren i ryggen

Interview med Anne Vestergaard Pedersen, Totum Kropsterapi elev I september 2020 fik Anne at vide, at hun havde en diskusprolaps i ryggen.

Fordøjelsessystemet

Fordøjelsessystemet

Fordøjelsessystemet mærker vi ofte til, når det ikke fungerer optimalt. En oppustet mave der gør ondt eller en mave der er gået

13 kommentarer til “Kropsbevidsthed: Du kan ikke tænke en følelse væk”

 1. I used to be suggested this website by way of my cousin. I’m not certain whether or not this
  put up is written by means of him as nobody else realize such particular about my trouble.
  You’re wonderful! Thanks!

  Also visit my web blog; Josette

 2. Hello there! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your
  site mobile friendly? My web site looks weird
  when viewing from my iphone 4. I’m trying to find a template or plugin that might be
  able to fix this issue. If you have any recommendations, please share.
  With thanks!

  Stop by my homepage; weight loss diet (Fran)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen