Indhold

Stress og kæbespændinger

Kæbespændinger af stress

Indhold

Kæbespændinger og stress hænger i mange tilfælde uløseligt sammen. Derfor kan behandling af stress mindske dine kæbesmerter.

Når stress rammer os, er en del af stressens dynamik, at vi prøver at lukke ned, undgår at mærke os selv og holder sammen på os selv (for ikke at falde helt fra hinanden). Og her har mange af os det med at bide tænderne sammen – rent fysisk.

Når du bider tænderne sammen, skaber det kæbespændinger. Og kæbespændinger kan derfor være et tydeligt fysisk tegn på stress.

Kæbespændinger og stress

Stress kan give kæbespændinger, hvis du i stedet for at reagere, ”bider tingene i dig”. Kæbespændinger kan dermed også være et tegn på alle dine undertrykte følelser, som du ikke får sat ord på.

I pressede situationen vil du opleve, at du bider tænderne sammen, selv om natten vil dine kæber være sammenbidte. Dette er fordi, du ikke er i stand til at slippe dagens begivenheder.

Udover kæbespændinger, giver stress også spændinger andre steder i kroppen. Stresshormonerne øger nemlig den overordnede spændingstilstand i hele kroppen, og man kan derfor føle sig fysisk anspændt flere steder i kroppen, når man er stresset.

Kæbespændinger der ikke omhandler stress

Hvis du har kæbespændinger, men ikke oplever stress, kan der være andre årsager til, at du har kæbesmerter.

Årsag til kæbespændinger kan i visse tilfælde være:

  • Kæbeled er gået af led
  • Ledbetændelse i kæben
  • Leddegigt i kæben
  • Stramme kæbemuskler
  • Tandkødsbetændelse eller andre tandsygdomme
  • Halsbetændelse

Hvis du mistænker, at årsagen til dine kæbespændinger er en af de ovenstående årsager, bør du enten kontakte din egen praktiserende læge, en fysioterapeut eller en tandlæge.

Hvis du har kæbespændinger i forbindelse med stress, kan du få hjælpe hos en kropsterapeut.

Kropsterapi afstresser kroppen

Kropsterapi kan afstresse din krop og dermed mindske dine kæbesmerter. Hvis du oplever kæbespændinger i forbindelse med stress, vil kropsterapeuten i første omgang behandle din stress.

Oplever du kæbesmerter på grund af stress?


Find en behandler nær digTotum Kropsterapeuter – hele landet

Seneste indlæg

Kropsterapeut Sean Murphy

Troen på forvandling

Kropsterapi kræver ikke tro på mirakler. Men i Sean Petter Murphys liv har kropsterapien ikke desto mindre givet ham en stærk tro