Indhold

Klump i halsen af stress

Klump i halsen af stress

Indhold

Er klump i halsen stress tegn? Eller er trykken i halsen stress symptom? Få mere viden på området her.

Har du haft følelsen af en klump i halsen og bekymret dig, om der var tale om stress? Måske har du googlet ”klump i halsen stress”, fordi du dybest set ved, at den klump i halsen du føler, er tegn på, at der er noget i vejen.

Klump i halsen – stress

Der er mange stressramte, som ofte mærker følelsen af at have en klump i halsen, eller følelsen af trykken i halsen. Hvis du har angst eller lider af stress, kan der komme muskelspændinger i halsen og omkring struben, hvilket giver følelsen af at have en klump i halsen. Stress kan endvidere give øget muskelspændinger i skulder og nakke.

En af de hyppigste årsager til at patienter henvender sig til en øre-næse-halslæge, er på grunde af fornemmelsen af klump i halsen, også kaldet globulus hystericus. Klump i halsen forårsaget af stress er meget sjældent ledsaget af smerter eller synkebesvær. Ved klump i halsen pga. stress kan lægen ikke finde en definitiv årsag til fornemmelsen af klump i halsen.

Klump i halsen – andre årsager

I få tilfælde er følelsen af klump i halsen ikke relateret til stress. Hvis du har mistanke om, at en af de følgende punkter er årsag til klump i halsen, bør du kontakte din egen praktiserende læge:

    • Forkert eller overanstrengelse af stemme: Især sangere oplever til tider, at en øget belastning af muskulaturen omkring struben kan udløse følelsen af klump i halsen.
    • Rygning kan give gener i form af klump i halsen.
    • Øget produktion af næsesekret: Næseflåd kan løbe fra bihulen tilbage i svælget og udløse klump i halsen.
    • Refluks: Mavesyre, der kommer op i svælg, kan irritere halsmuskulaturen i en sådan grad, at det udløser klump i halsen.

Følelsen af klump i halsen af stress

Hvis du oplever følelsen af at have en klump i halsen, vil du måske kunne nikke genkendende til, at følelsen enten er kortvarig og forbigående, eller at det står på i flere uger – og at følelsen opstår når du er presset. Andre kan have fornemmelsen af en trykken i halsen, når de oplever stress

Følelsen af at have en klump i halsen er næsten altid psykisk betinget, og opstår i situationer, hvor du presser dig selv, ikke får sagt fra, eller når du er i stressede situationer. Hvis du ikke får stoppet op, vil følelsen af at have en klump i halsen desværre blive en tilbagevendende gene.

Hjælp hvis du har en klump i halsen af stress

Hvis du lider af stress, og ofte oplever en klump i halsen eller en trykken i halsen, er det vigtigt, at du stopper op og ser på, om der er noget i din hverdag eller i dit liv, som gør dig stresset.

Stress kan behandles med kropsterapi, da kropsterapien kan berolige dit centralnervesystem og give ro i din krop. Når du får bugt med stress, vil du også opleve, at følelsen af klump i halsen vil forsvinde.

 

Find en behandler nær digTotum Kropsterapeuter – hele landet

Seneste indlæg

Kropsterapeut Sean Murphy

Troen på forvandling

Kropsterapi kræver ikke tro på mirakler. Men i Sean Petter Murphys liv har kropsterapien ikke desto mindre givet ham en stærk tro