Marcus Heller

Marcus Heller

Marcus Heller er uddannet kropsterapeut ved Body SDS. Marcus har gennem mange år udviklet på sin tilgang til behandlingen. I dag nyder mange godt af hans exceptionelle evner til at mærke og læse kroppens signaler. Marcus’ største passion ligger i at formidle og videregive sin viden ved briksen, og det gør han primært på Totum’s MasterClass.

Indhold

Klump i halsen af stress

Klump i halsen af stress

Indholdsfortegnelse

Er klump i halsen stress tegn? Eller er trykken i halsen stress symptom? Få mere viden på området her.

Har du haft følelsen af en klump i halsen og bekymret dig, om der var tale om stress? Måske har du googlet ”klump i halsen stress”, fordi du dybest set ved, at den klump i halsen du føler, er tegn på, at der er noget i vejen.

Klump i halsen – stress

Der er mange stressramte, som ofte mærker følelsen af at have en klump i halsen, eller følelsen af trykken i halsen. Hvis du har angst eller lider af stress, kan der komme muskelspændinger i halsen og omkring struben, hvilket giver følelsen af at have en klump i halsen. Stress kan endvidere give øget muskelspændinger i skulder og nakke.

En af de hyppigste årsager til at patienter henvender sig til en øre-næse-halslæge, er på grunde af fornemmelsen af klump i halsen, også kaldet globulus hystericus. Klump i halsen forårsaget af stress er meget sjældent ledsaget af smerter eller synkebesvær. Ved klump i halsen pga. stress kan lægen ikke finde en definitiv årsag til fornemmelsen af klump i halsen.

Klump i halsen – andre årsager

I få tilfælde er følelsen af klump i halsen ikke relateret til stress. Hvis du har mistanke om, at en af de følgende punkter er årsag til klump i halsen, bør du kontakte din egen praktiserende læge:

    • Forkert eller overanstrengelse af stemme: Især sangere oplever til tider, at en øget belastning af muskulaturen omkring struben kan udløse følelsen af klump i halsen.
    • Rygning kan give gener i form af klump i halsen.
    • Øget produktion af næsesekret: Næseflåd kan løbe fra bihulen tilbage i svælget og udløse klump i halsen.
    • Refluks: Mavesyre, der kommer op i svælg, kan irritere halsmuskulaturen i en sådan grad, at det udløser klump i halsen.

Følelsen af klump i halsen af stress

Hvis du oplever følelsen af at have en klump i halsen, vil du måske kunne nikke genkendende til, at følelsen enten er kortvarig og forbigående, eller at det står på i flere uger – og at følelsen opstår når du er presset. Andre kan have fornemmelsen af en trykken i halsen, når de oplever stress

Følelsen af at have en klump i halsen er næsten altid psykisk betinget, og opstår i situationer, hvor du presser dig selv, ikke får sagt fra, eller når du er i stressede situationer. Hvis du ikke får stoppet op, vil følelsen af at have en klump i halsen desværre blive en tilbagevendende gene.

Hjælp hvis du har en klump i halsen af stress

Hvis du lider af stress, og ofte oplever en klump i halsen eller en trykken i halsen, er det vigtigt, at du stopper op og ser på, om der er noget i din hverdag eller i dit liv, som gør dig stresset.

Stress kan behandles med kropsterapi, da kropsterapien kan berolige dit centralnervesystem og give ro i din krop. Når du får bugt med stress, vil du også opleve, at følelsen af klump i halsen vil forsvinde.

 

Find en behandler nær dig

 

Facebook
LinkedIn
Email

Forfatter

Marcus Heller

Marcus Heller

Marcus Heller er uddannet kropsterapeut ved Body SDS. Marcus har gennem mange år udviklet på sin tilgang til behandlingen. I dag nyder mange godt af hans exceptionelle evner til at mærke og læse kroppens signaler. Marcus’ største passion ligger i at formidle og videregive sin viden ved briksen, og det gør han primært på Totum’s MasterClass.

Seneste indlæg

Du skaber dit eget liv fordi…..

Vi kender nok allesammen mennesker, der bare altid er vildt heldige – som i “Fætter-Højben-heldige”. Eller andre mennesker som synes at ramle

Kropsterapeut Anja Eggert

Det gik næsten lidt for stærkt

Der er meget, man skal bruge for at drive en moderne klinik. Bookingsystem, klippekort, journal, klientanmeldelser, hjemmeside for at nævne nogle af

Scroll til toppen