Indhold

Lær at lindre din hovedpine gennem kropsterapi

Hovedpine kender vi alle sammen, og der kan være mange årsager. Men er smerterne akutte, kan du prøve at stimulere disse fire punkter for lindring.

Hovedpine kommer i mange former, og behandlingen afhænger derfor også af årsagen til smerterne. Det kan f.eks. komme af spændinger i nakken, og så er det naturligvis relevant at behandle der. Men hvad har skabt denne spændingstilstand?

Spændinger i nakken være et resultat af en dårlig kropsholdning. Er det tilfældet, så må behandling af hovedpinen også rette sig mod at frigøre de spændingstilstande, der låser kroppen og lægger pres på nakken. Ellers opnås typisk kun en midlertidig lindring af problemet.

Læs også: Nakkesmerter og hovedpine – få styr på din kropsholdning

Udover det rent fysiske kan smerter i hovedet også afspejle en psykisk tilstand. F.eks. kan smerterne være kroppens signal om overbelastning, når vi presser os selv.

Psykens indvirkning på hovedpine

Hvis hovedpine jævnligt optræder i de samme situationer, kan der være god grund til at se bagom symptomerne. Et eksempel kan være den stille, men pligtopfyldende kvinde, der aldrig bliver hørt på møderne på jobbet. Hun går altid fra møderne med hovedpine og en stærk følelse af ikke at være god nok – faktisk også en masse frustration og vrede over, at de andre slet ikke ser hende.

Vores følelser påvirker vores krop. Og hvis vi sidder fastlåst i en situation, som påvirker os, men som vi ikke får handlet på eller sagt fra overfor, så er spændinger meget ofte resultatet – hovedpine kan være en af disse.

Læs også: For meget uforløst vrede kan give dårligt knæ

Hovedpine og migræne kan opstå akut, dvs. komme hurtigt og fortage sig igen, uden at der er tale om et egentligt mønster. Andre gange opstår hovedpinen jævnligt og er en del af et mønster, som gentager sig.

Overordnet kan vi dele hovedpine op i tre kategorier ud fra hvor smerterne sidder. Smerterne afslører nemlig, hvilke meridianbaner problemet knytter sig til, og behandlingens formål er så at skabe balance i den berørte meridian. Smerterne kan være knyttet til galdeblæremeridianen, urinlæremeridianen eller mavemeridianen.

Kropsterapiens behandling af hovedpine

Når du går til en Totum kropsterapeut for behandling af hovedpine, vil vedkommende tage højde for både de fysiske og psykiske årsager til dine smerter. Hvordan er spændingstilstanden i f.eks. nakke, hals, skuldre og ryg? Er der noget, der fylder meget i hverdagen for tiden – eller har gjort?

Ud fra hvad du – og din krop – fortæller, vil behandlingen gå i gang. Og den behandling, du modtager, er tilpasset lige præcis dig. Nogle behandlinger er meget fokuserede på de spændte muskelgrupper, som skaber problemer. Andre arbejder både med krop og sind, og her kan samtale om de bagvedliggende problematikker indgå i behandlingen.

Stammer spændingerne fra nakke og ryg, vil du naturligvis få behandling dér. Men fordi vores kropterapeuter er uddannede til også at bruge akupressur og zonetryk under fødderne, kan du også opleve, at andre dele af kroppen bliver behandlet. Totum betyder helhed, og vi behandler helheden for at opnå de bedste resultater for dig.

Gode råd mod hovedpine

Overvejer du at starte i et forløb med kropsterapi til behandling af hovedpine, så er her et par gode råd:

  1. Bliv opmærksom på hvornår hovedpinen optræder i din hverdag. Dette er vigtig information for både dig og din terapeut.
  2. Bevæger du dig i løbet af dagen eller sidder stille i samme position flere timer ad gangen? Det sidste er din krop ikke glad for.
  3. Oplever du, at det kan vær svært at slappe af i f.eks. ryg og nakke? Har du fornemmelsen af at være anspændt – nogle gange også når du vågner om morgenen?
  4. Stil dig foran et spejl om undersøg din kropsholdning. Synker du sammen i ryggen, så halsen får et “knæk”?

Er smerterne allerede opstået, og er hovedpinen akut, så prøv disse fire trykpunkter, som for rigtig mange lindrer hovedpinen eller får den til helt at forsvinde:

Har du jævnligt hovedpine?

Så kan det være en god idé at opsøge en behandler, som kan hjælpe dig. Se vores liste over Totum behandlere her.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Seneste indlæg

Rygsmerter

Behandling af rygsmerter

Rygsmerter og rygproblemer i lænden kende de fleste til, mens andre kæmper med kroniske rygsmerter eller diskusprolaps.   Læs her, hvad du

Kæbespændinger

Kæbespændinger afspejler følelser

Kæbespændinger kan være tegn på, at man bider sine følelser i sig. Kæbespændinger kan være smertefulde og yderst ubehagelige. Og i pressede

Hold i nakken

Hold i nakken og nakkestivhed giver smerter og begrænset bevægelighed. Få øvelser kan lindre smerter i nakken. Hold i nakken, ondt i

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen