Kæbe

SENESTE INDLÆG:

Indhold

Ondt i kæben

Har du ofte ondt i kæben, eller døjer du med kæbespændinger? Læs hvad Totum kropsterapi kan gøre for at hjælpe.

Ondt i kæben

Det kan være yderst ubehageligt at have ondt i kæben, og årsagerne kan blandt andet være tandkødsbetændelse, at kæbeleddet er ude af led, leddegigt eller anspændte kæbeled på grund af stress.

Hvis du oplever ondt i kæben, kan det være forårsaget af kæbespændinger, og her kan grundene være både psykiske og fysiske. Men hvis dine smerter i kæben er voldsomme, bør du kontakte din læge eller tandlæge for at få undersøgt årsagen til, at du har ondt i kæben.

Hvorfor får jeg ondt i kæben?

Det er meget almindeligt at opleve kæbespændinger fra tid til anden. Kæbespændingerne skyldes, at muskulaturen i kæben trækker sig sammen – hvilket sker helt ubevidst. Og disse spændinger kan både give ondt i kæben, hovedpine og tinnitus.

Der kan være flere grunde til, at man spænder i sine kæber, men ofte ligger der psykiske årsager til grund for, at man har ondt i kæben. Du har sikkert hørt om udtrykket ”at bide tænderne sammen”, som bruges om situationer, hvor man bliver nødt til at undertrykke sine egentlige følelser for at kunne klare sig.

Rent fysisk udløser sådanne situationer anspændthed i muskulaturen i kæben. Og hvis man over længere tid undertrykker sine følelser, kan kæbespændingerne blive meget udtalte og give decideret ondt i kæben.

Kan ondt i kæben påvirke min krop?

Hvis du lider af kæbespændinger, kan du – ud over ondt i kæben – opleve kvalme, hovedpine, migræne, ondt i ørerne og smerter i led/muskler andre steder i kroppen.

Kæbespændinger kan nemlig sprede sig til den øvre det af din krop og give spændinger i hals og nakke, eller muskelproblemer i dine skuldre. Ydermere er dine øjne forbundet med kæberne via nervetråde, og kæbespændinger kan dermed også have indflydelse på dine øjenmuskler.

Hvordan kan Totum kropsterapi hjælpe?

Totum kan behandle dine kæbespændinger og ondt i kæben via kropsterapi, da vi ud over den fysiske behandling af din krop ligeledes arbejder med, hvad der kan være den psykiske årsag til, at du spænder i dine kæber.

Via pulserende massage og akupressur vil vi kunne løsne musklerne i din kæbe og behandle de smerter, du måtte have i kæbe, tinding og andre steder i kroppen. Vi vil også kunne hjælpe dig med at ændre de mønstre, som gør, at du spænder i dine kæber.

Find en behandler nær dig

 

Artikler

Kæbespændinger

  Kæbeleddet og de kraftfulde kæbemuskler fortæller en masse om, hvordan vi har det og hvilke mønstre, der udspiller sig i vores dagligdag. I kæberne …

Få hjælp

Uanset hvor i landet du bor, er der ikke langt til en Totum kropsterapeut.

Ronni-L.jpg

Ronni Vistisen

Ronni Vistisen er uddannet kropsterapeut ved ManuVision.
Ronni har en unik og skarp måde at se, forstå og formidle sammenhængen mellem krop og psyke på. Han er en ildsjæl, som altid søger en dybere viden i sit arbejde.

Speciale: Angst, stress og kredsløbsproblemer

Adresse: Ledreborg alle 2b, 4320 Lejre

Kropsterapeut-Karina-Hoejgaard.jpg

Karina Højgaard

Karina har i mange år arbejdet professionelt med dans, yoga og kropsterapi. Hendes fokus er forholdet mellem krop og sind – og på at få folk til at opleve det frie flow, der kan skabes i kroppen under og efter en behandling.

Speciale: Smerter og “kroppen som helhed”

Adresse: Birkegade 26, 2200 København N

Marianne-Brandt.png

Marianne Brandt

Marianne er uddannet coach, Totum Kropsterapeut og cand.scient.idræt. Hun har altid været nysgerrig på kroppens og sindets samspil – på hvad bevægelse og idræt gør for kroppens helbred.

Speciale: Kropsterapi og coaching kombineret

Adresse: Masnedøgade 20, 2100 København Ø

DB.jpg

Daniel Bonde

Daniel har arbejdet med kroppen i mange år – først sin egen og siden andres. Han er uddannet Totum Kropsterapeut og behandler mange med stress, angst og smerter i hans klinik tæt ved Christianshavns Metrostation.

Speciale: Udbrændthed, smerter og stress

Adresse: Strandgade 6, 1401 København K

Scroll til toppen