Indhold

Ondt i kæben

Har du ofte ondt i kæben, eller døjer du med kæbespændinger? Læs hvad Totum kropsterapi kan gøre for at hjælpe.

Ondt i kæben

Det kan være yderst ubehageligt at have ondt i kæben, og årsagerne kan blandt andet være tandkødsbetændelse, at kæbeleddet er ude af led, leddegigt eller anspændte kæbeled på grund af stress.

Hvis du oplever ondt i kæben, kan det være forårsaget af kæbespændinger, og her kan grundene være både psykiske og fysiske. Men hvis dine smerter i kæben er voldsomme, bør du kontakte din læge eller tandlæge for at få undersøgt årsagen til, at du har ondt i kæben.

Hvorfor får jeg ondt i kæben?

Det er meget almindeligt at opleve kæbespændinger fra tid til anden. Kæbespændingerne skyldes, at muskulaturen i kæben trækker sig sammen – hvilket sker helt ubevidst. Og disse spændinger kan både give ondt i kæben, hovedpine og tinnitus.

Der kan være flere grunde til, at man spænder i sine kæber, men ofte ligger der psykiske årsager til grund for, at man har ondt i kæben. Du har sikkert hørt om udtrykket ”at bide tænderne sammen”, som bruges om situationer, hvor man bliver nødt til at undertrykke sine egentlige følelser for at kunne klare sig.

Rent fysisk udløser sådanne situationer anspændthed i muskulaturen i kæben. Og hvis man over længere tid undertrykker sine følelser, kan kæbespændingerne blive meget udtalte og give decideret ondt i kæben.

Kan ondt i kæben påvirke min krop?

Hvis du lider af kæbespændinger, kan du – ud over ondt i kæben – opleve kvalme, hovedpine, migræne, ondt i ørerne og smerter i led/muskler andre steder i kroppen.

Kæbespændinger kan nemlig sprede sig til den øvre det af din krop og give spændinger i hals og nakke, eller muskelproblemer i dine skuldre. Ydermere er dine øjne forbundet med kæberne via nervetråde, og kæbespændinger kan dermed også have indflydelse på dine øjenmuskler.

Hvordan kan Totum kropsterapi hjælpe?

Totum kan behandle dine kæbespændinger og ondt i kæben via kropsterapi, da vi ud over den fysiske behandling af din krop ligeledes arbejder med, hvad der kan være den psykiske årsag til, at du spænder i dine kæber.

Via pulserende massage og akupressur vil vi kunne løsne musklerne i din kæbe og behandle de smerter, du måtte have i kæbe, tinding og andre steder i kroppen. Vi vil også kunne hjælpe dig med at ændre de mønstre, som gør, at du spænder i dine kæber.

Find en behandler nær digTotum Kropsterapeuter – hele landet

Artikler

Åhh nej - Vi kunne ikke finde nogen artikler her