Daniel Bonde

Daniel Bonde

Daniel Bonde blev uddannet Totum kropsterapeut i 2016 og er nu underviser på Totum, udover at have sin egen klinik. Daniel søger gennem sine behandlinger at skabe et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Indhold

Behandling af knæproblemer

Behandling af knæproblemer

Indholdsfortegnelse

Knæproblemer og smerter i knæet forekommer hyppigt blandt både mænd og kvinder, unge og gamle. Smerterne kan skyldes problemer i alle de forskellige muskler, ledbånd, sener og andre strukturer i og omkring knæet og kan være resultatet af skader, slid, overbelastninger og gigtsygdomme.

Årsager til knæproblemer

Knæleddet er et hængsel-led, præcis som albuen. Det kan derfor bøje og strække, men ikke rotere som f.eks. skulderen. Derfor er skæve træk og vrid usundt for knæet. Lang tids forkert belastning af knæet kan føre til slidskader, mens fald, slag o.lign. kan resultere i forstrækninger samt hele eller delvise overrivninger af de stabiliserende ledbånd.

Den kropsterapeutiske metode til behandling af knæproblemer søger den bagvedliggende årsag til smerterne. Knæet er et stabilt og stærkt led, men det kan svækkes af ubalancer – både dem der ligger omkring knæet, men også problemer i ankel og hofte kan påvirke knæleddet

Spændinger i en eller flere af baglårets muskler, kan skabe et skævt træk som over tid vil skabe problemer. Blandt de vigtigste muskler her er biceps femoris, semitendinosus og semimembranosus. Også på forsiden af låret kan spændinger – især i den firhovede muskel quadriceps – tvinge knæet til at arbejde skævt.

Derudover er knæet det led, der må kompensere, hvis der er begrænset bevægelighed eller låsning i ankelled eller hofte. Ved knæproblemer og smerter er det derfor oplagt at undersøge disse områder, for løses problematikkerne ikke her, vil knæet altid være udsat for et stort pres og smerterne vil vende tilbage.

Behandling af knæproblemer – krop/psyke og meridianer

Udover at kigge på de omkring liggende strukturer, kan behandling af knæproblemer også ses i en større sammenhæng – nemlig sammenhængen med vores psykiske tilstand og kroppens meridianer.

Vores knæ er stærke og fleksible – når vi er i balance. Men hvis vi bliver for stædige, ubøjelige, selvretfærdige eller mister vores evne til at stå fast og stå på egne ben, kan problemerne opstå.

I benet løber 6 meridianer og langs disse kan der opstå spændinger, som påvirker knæet. Som nævnt kan både fysiske og psykiske faktorer påvirke vores krop, og her kommer meridianerne ind i billedet. De danner en bro mellem vores fysiske strukturer og vores psyke. Til meridianerne er der nemlig knyttet nogle grundfølelser, som f.eks. angst eller vrede, og ved at behandle meridianen og dens muskelrelationer kan vi forløse den bagvedliggende følelse og kroppens manifestation af denne følelse.

Foruden de 6 meridianer, der løber i benet(mave-, milt-, lever-, galde-, nyre- og blæremeridianen)er baglårets muskler knyttet til tyktarmsmeridianen, mens lårets forside relaterer til tyndtarmsmeridianen. Der er således flere forskellige steder at søge årsagen til problemerne.

Hvordan findes den rigtige meridian til behandling af knæproblemer?

Når Totum kropsterapeuten behandler for knæproblemer, danner han/hun sig et helhedsbillede af klienten.

Det vil sige at han/hun ser på :

 • Tilstand og bevægelighed i knæet
 • Tilstand af de omkringliggende strukturer – f.eks. stift ankelled eller spændinger i
 • Kroppens øvrige spændingstilstand – da denne kan fortælle noget om hvilken/hvilke meridianer, der er belastet.
 • Klientens væremåde og psykiske tilstand samt evt. andre problemer, som maveproblemer e.lign.

Har klienten ondt i det ene knæ, er der desuden spændinger i den store brystmuskel samt mellem rygsøjle og skulderblad, og er klienten præget af en bitter, mistænksom og modstandsfyldt attitude – ja, så tyder det på en problematik, der relaterer sig til levermeridianen.

Kropsterapeuten kan nu behandle levermeridianen samt den muskelrelationer og desuden indlede en samtale, hvor årsagen til bitterheden kommer frem og følelsen kan blive forløst. Måske retter følelsen sig mod en relation i personens liv. Måske er der noget personen skal handle på. Måske reagerer personen ud fra et gammelt forsvarsmønster, der ikke længere er gavnligt.

Meridianerne bygger bro mellem det kropslige og det psykiske, og i samspillet mellem de to får vi en meget direkte adgang til den psykiske blokering bag et kropsligt problem.


Find en behandler nær dig

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Forfatter

Daniel Bonde

Daniel Bonde

Daniel Bonde blev uddannet Totum kropsterapeut i 2016 og er nu underviser på Totum, udover at have sin egen klinik. Daniel søger gennem sine behandlinger at skabe et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Seneste indlæg

Diskusprolaps

Diskusprolaps: Med smertemuren i ryggen

Interview med Anne Vestergaard Pedersen, Totum Kropsterapi elev I september 2020 fik Anne at vide, at hun havde en diskusprolaps i ryggen.

Fordøjelsessystemet

Fordøjelsessystemet

Fordøjelsessystemet mærker vi ofte til, når det ikke fungerer optimalt. En oppustet mave der gør ondt eller en mave der er gået

56 kommentarer til “Behandling af knæproblemer”

 1. Опять для вас одинадцать с высоким рейтингом сериалов
  для настоящих поклонников драмы.
  Чики смотреть онлайн сериал, смотреть онлайн, все серии подряд.
  Смотрите по дате выхода, Сериалы жанра “Триллер”.
  Ещё мы вам готов предоставить палитру телеканалов UA:Перший, HD BBC World News, 4K Москва-24, прямой эфир UA:Перший, трансляция К1.

 2. Опять для вас девять рейтинговых сериалов для поклонников комедий.

  Тайсон Фьюри – Деонтей Уайлдер прямая трансляция.
  – все серии подряд смотреть в онлайн-кинотеатре.
  Закачивайте по жанру, Сериалы жанра “Детектив”.
  Дополнительно здесь мы наш сайт
  палитру различных каналов Матч ТВ, HD Звезда, 4K Наше новое кино,
  прямой эфир Ю, трансляция ТНТ.

 3. Вот двенадцать последних сериалов для истинных ценителей фэнтези.

  Сколько вышло сезонов полицейский с Рублевки
  – смотреть онлайн. Скачивайте по рейтингу, Сериалы жанра “Боевик”.
  Точно также мы выдает таблицу различных каналов Новый канал, HD Интер, 4K Домашний, прямой эфир 2+2,
  трансляция ТНТ.

 4. У нас тринадцать топовых сериалов для истинных ценителей криминала.
  Бумажный дом 5 сезон 7 серия смотреть онлайн все серии подряд, смотреть онлайн.
  Смотрите по намеченой дате
  выхода, Сериалы жанра “Спорт”.
  Да и мы дает список различных каналов FOX Россия, HD Россия 1, 4K
  Eurosport 1, прямой эфир Ю, трансляция Eurosport 1.

 5. If some one needs expert view regarding blogging and
  site-building afterward i recommend him/her to pay a visit this
  blog, Keep up the nice job.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen