Daniel Bonde

Daniel Bonde

Daniel Bonde blev uddannet Totum kropsterapeut i 2016 og er nu underviser på Totum, udover at have sin egen klinik. Daniel søger gennem sine behandlinger at skabe et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Indhold

Din krop og psyke påvirker hinanden

Krop og psyke påvirker hinanden

Indholdsfortegnelse

I Østen har det i flere tusinder år været anerkendt, at kroppen og psyken hænger sammen. Her i Vesten er vi først for nyligt begyndt at anerkende, at kroppens dele er knyttet til psyken. 

Vores krop og psyke hænger sammen og påvirker hinanden gensidigt. Nogle sammenhænge mellem kroppen og psyken er alle bevidste om – f.eks. sommerfugle i maven. Det ved alle, hvad betyder. Det er så åbenlyst for alle, at vi ikke engang diskuterer det.  

Er du ikke overbevist, kan du prøve at se på én, der er ked af det. De er ikke kun kede af det indeni. Deres krop afspejler den psykiske tilstand med f.eks. skuldre og ansigtsudtryk. 

De mere ukendte sammenhænge kræver en større indføling med egen krop for at kunne forstå og mærke sammenhængen.  

Dine kropsdele er knyttet til din psyke

De mere ukendte sammenhænge består bl.a. i, at de enkelte kropsdeles funktion knyttet til vores opfattelse af os selv og verden. 

Kan vi f.eks. dreje hovedet og se verden fra flere sider? Eller holder vi stædigt fast i vores egen synsvinkel? Det kan nakken afsløre. Er vi stive i vores holdninger og nægter at se tingene fra flere sider, vil denne stivhed afspejle sig i vores nakke.  

Læs også: Spændinger i nakken og halsen kan tyde på en indre konflikt

Når vi ikke vil se tingene nuanceret og fra flere sider, sørger vores krop for, at vi heller ikke orienterer os fra flere sider ved at spænde i nakken og holde hovedet i samme låste position som vores holdninger. Prøv at mærke din egen nakke, når du insisterer på, at du altså har ret. Lav et lille indre skuespil, hvor du stædigt holder fast på din sag. Der sker noget omkring hals og nakke, ikke sandt? 

Viden baseret på flere tusinder års arbejde med kroppen

At kroppens funktionalitet og psyken er tæt knyttet sammen er svært at eftervise i et klinisk forsøg på et laboratorie. Og derfor kan det møde nogen skepsis, når det nævnes, at f.eks. den øvre del af ryggen har at gøre med følelsen af at være uelsket eller mangel på støtte i livet. 

Det er vigtigt at holde for øje, at dette ikke er one size fits all. Skavanker i øvre ryg skal ses i en kontekst, hvor både de psykiske problemer for øvre ryg og relaterede spændinger, som f.eks. lænd og fødder, skal tages i betragtning for at finde den bagvedliggende årsag. 

Læs også: Følelsesmæssige problemer kan gøre ryggen sårbar

Denne viden er baseret på mange, mange års arbejde med kroppen. Noget stammer fra den kinesiske medicin, som kan spores over 3000 år tilbage. Andet er resultater er dygtige psykologer og terapeuters arbejde med titusindvis af klienter, hvor disse fællestræk har vist sig så tydeligt, at det kan antages at være korrekt. Også selvom videnskaben endnu mangler at kunne give det fulde svar. 

Med plads til en vis variation fra menneske til menneske, tør vi her hos Totum godt sige, at sammenhængene mellem krop og psyke faktisk er nøjagtige.

Vil du lære mere om sammenhængene mellem krop og psyke?

Du kan tage første skridt ved at deltage i en af Totums populære infoaftener. En infoaften er en præsentation af vores uddannelse. 

– Vi viser en behandling og oversætter undervejs kroppens sprog. 

– Vi fortæller, hvordan uddannelsen er bygget op, og hvad du vil lære som elev. 

– Vi svarer på alle de spørgsmål, du måtte have. 

Du kan se hvor og hvornår samt tilmelde dig her – helt gratis! 

 

 

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Forfatter

Daniel Bonde

Daniel Bonde

Daniel Bonde blev uddannet Totum kropsterapeut i 2016 og er nu underviser på Totum, udover at have sin egen klinik. Daniel søger gennem sine behandlinger at skabe et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Seneste indlæg

Diskusprolaps

Diskusprolaps: Med smertemuren i ryggen

Interview med Anne Vestergaard Pedersen, Totum Kropsterapi elev I september 2020 fik Anne at vide, at hun havde en diskusprolaps i ryggen.

Fordøjelsessystemet

Fordøjelsessystemet

Fordøjelsessystemet mærker vi ofte til, når det ikke fungerer optimalt. En oppustet mave der gør ondt eller en mave der er gået

Scroll til toppen