Daniel Bonde

Daniel Bonde

Daniel Bonde blev uddannet Totum kropsterapeut i 2016 og er nu underviser på Totum, udover at have sin egen klinik. Daniel søger gennem sine behandlinger at skabe et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Indhold

5 grunde til at uddanne dig til kropsterapeut

Indholdsfortegnelse

Vil du gerne leve af at hjælpe mennesker med både fysiske og psykiske problemer?

Så kan den etårige kropsterapiuddannelse være den rette for dig. Her får du fem grunde til, hvorfor du skal vælge at blive kropsterapeut.

1) Du lærer effektive teknikker, der virker

De teknikker, du lærer på en kropsterapiuddannelse, er dybdegående og effektive. Kropsterapi er en behandlingsform, der er udviklet på baggrund af ny og ældgammel viden om kroppens sammenhænge. Derfor lærer du dybdegående og pulserende massage og får viden om kroppens energisystem, zoneterapi, akupressur og ledfrigørelse.

Det betyder, at du har flere forskellige indgangsvinkler til at behandle en klient. Hvis én indgangsvinkel ikke virker, kan du skifte til en anden. Forestil dig, at du prøver at løsne en øm skulder. Som kropsterapeut har du en hel værktøjskasse, der spænder over pulserende massageteknikker, tryk, zoneterapi, meridianmassage og samtaleterapi at gøre brug af. Du kan altså på en helt anden måde end i andre praksisser komme “hele vejen rundt” om et problem.

2) Du lærer gennem dine hænder og din krop

På en kropsterapiuddannelse lærer du ved at arbejde med kroppen. Du får selv behandling, og du behandler andre. Du får altså mulighed for at mærke på egen krop, hvad der virker og føles godt – og hvad der føles knap så godt.

I løbet af uddannelsen lærer du også at mærke og sanse gennem dine hænder. De første gange kan det virke svært at fornemme, hvor spændingerne sidder. Men efterhånden får du en fantastisk evne til at sætte fingeren lige dér, hvor spændinger sidder – helt intuitivt.

3) Du lærer at forstå kroppens sammenhænge

Noget af det, der virkelig rykker ved kropsterapi, er, at du lærer at forstå, hvordan kroppens spændinger hører sammen. Du lærer f.eks. at aflæse hvilke spændinger, der sidder i ryggen ved at mærke nakkens spændingstilstand.

Du lærer også, hvordan du kan løse og lindre problemer og smerter mere effektivt ved at løsne op for flere dele i et spændingsmønster. 

Et spændingsmønster er en beskrivelse af, hvordan spændinger fordeler sig op gennem kroppen, når den må kompensere for ubalancer. F.eks. får stive eller udad-drejede fødder konsekvenser højere op i kroppen. Ja endda helt op til nakken, fordi hele kroppen må kompensere for at opretholde en ligevægt.

4) Du lærer at forstå samspillet mellem krop og psyke

Når du har lært teknikkerne og fået en forståelse for kroppens sammenhænge, kommer overbygningen på: Forståelsen af samspillet mellem krop og psyke. 

Kroppen afspejler, hvordan du har det, og hvad dit liv har budt på. Og ved at arbejde med kroppens skjulte hukommelse kan vi forløse og skabe plads til nogle af de oplevelser, der har været svære at håndtere.

Vidste du, at dine knæ f.eks. fortæller om stædighed og fleksibilitet? At dine skuldre kan udtrykke både sorg og ængstelse? Og at organerne i kroppen er relaterede til vores følelser?

Denne forståelse gør det muligt at skabe store forandringer i menneskers liv. Denne forståelse gør, at dine behandlinger går fra at være fysisk løsnende til at være forløsende på et dybt, fysisk og psykologisk plan.

5) Du lærer en masse om dig selv

Når du går på en kropsterapi uddannelse er du skiftevis i rollen som klient og behandler. Og begge roller vil rykke dig! Du bliver klogere på din egen krop og dine ubevidste handlemønstre, når du ligger på briksen og får behandlinger af dine medstuderende.

Og som behandler lærer du en masse af at stå med ansvaret for et andet menneskes fysiske og psykiske velvære.

Udover at lære et håndværk og blive selvstændig behandler, flytter du dig med andre ord også menneskeligt. Hvordan skulle dette kunne undgås, når du får behandling af kommende kropsterapeuter i et helt år?
Kommende kropsterapeuter, som

  • kan teknikker, der virker
  • er indfølende og intuitivt mærker, hvor skoen trykker
  • forstår kroppens spændingsmønster og sammenhænge
  • forstår samspillet mellem krop og psyke

Vil du vide mere om vores kropsterapi uddannelse?

Så er vores infoaften et rigtig godt sted at starte.

En infoaften er en præsentation af vores uddannelse:

  • Vi fortæller om uddannelsens indhold og opbygning
  • Vi viser en behandling og oversætter undervejs kroppens sprog
  • Du kan stille alle de spørgsmål, du måtte have.

Læs mere her

Vi håber, denne artikel har givet dig et bedre indblik i, hvad det vil sige at gå på en kropsterapi uddannelse!

Facebook
LinkedIn
Email

Forfatter

Daniel Bonde

Daniel Bonde

Daniel Bonde blev uddannet Totum kropsterapeut i 2016 og er nu underviser på Totum, udover at have sin egen klinik. Daniel søger gennem sine behandlinger at skabe et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Seneste indlæg

6 kommentarer til “5 grunde til at uddanne dig til kropsterapeut”

  1. [url=https://medrxfast.com/#]how to get prescription drugs without doctor[/url] buy cheap prescription drugs online

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen