Indhold

Fra konsulent til kropsterapeut

Indhold

Efter et hektisk arbejdsliv med stor rejseaktivitet og stress havde Brita Dybdal brug for at skifte gear.

Men man lukker ikke bare sit eget firma og opgiver alle kontrakter med sine samarbejdspartnere fra den ene dag til den anden. Derfor valgte hun at tage Totum Kropsterapiuddannelsen i weekenderne.

I en lys herskabslejlighed på Amager trisser to ældre katte stille og roligt rundt, mens lyden af eftermiddagstrafikken strømmer gennem de åbne vinduer, der vender mod vejen. På arbejdsbordet i den ene stue står det indrammede uddannelsesbevis, der vidner om et års intensiv uddannelsesforløb på Totum – Skolen for Kropsterapis weekendhold.

Indehaveren af lejligheden, de to katte og uddannelsestitlen som kropsterapeut er Brita Dybdal, som blev færdiguddannet i marts 2019.

Mens solen varmer luften op, og trafikstøjen stilner af, fortæller Brita om, hvorfor hun valgte at tage kropsterapiuddannelsen efter mange år som selvstændig freelancekonsulent og projektleder i sit eget firma Dybdal Consulting.

“Jeg havde et meget heftigt arbejdsliv med kontrakter, der typisk løb over tre, seks eller ni måneder ad gangen, og mit job indebar megen rejseaktivitet. Året før jeg startede hos Totum, havde jeg f.eks. været i Thailand i en længere periode, og da jeg kom hjem, var jeg stresset og havde svært ved at komme ovenpå igen,” fortæller Brita, mens den ene af kattene har fundet sig til rette i hendes skød.

Svært at slippe det man kender

Som Brita sidder ved spisebordet og fortæller om sit liv, inden hun tog beslutningen om at uddanne sig til kropsterapeut, kan man nemt forestille sig hende som businesskvinde. Alle svar er velovervejede og falder ofte efter en kort betænkningspause.

“Jeg havde i mange år tænkt, at jeg egentlig gerne ville lave noget andet. Men jeg havde bare ikke fundet ud af, hvad det skulle være. Jeg tog blandt andet en coachuddannelse, men endte alligevel med at arbejde med det samme som før,” forklarer Brita, hvorefter hun tilføjer:

“Det er lettest at vende tilbage til det, man kender. Og det kan være svært at sige nej, når man bliver tilbudt en større opgave, som giver en fast indtægt.”

Tanken om at uddanne sig til kropsterapeut blev først født, da en annonce for et infomøde hos Totum dukkede op i Britas Facebook-feed. Og selv om hun egentlig gerne ville have set på både Body SDS og Manuvisions skoler, nåede hun frem til, at en etårige uddannelse passede bedre til hende. Og derfor søgte hun ind på et af de weekendkurser, som Totum tilbyder.

Kropsterapi i weekenden og arbejde i hverdagen

At valget faldt på et weekendhold og ikke et dags- eller aftenhold hang sammen med, at Brita gerne ville fortsætte med at arbejde, da livet som selvstændig freelancer efterlod en stor portion uforudsigelighed i forhold til arbejdstider i hverdagen.

“Når man indgår kontrakter som freelancekonsulent, så bestemmer man ikke altid selv, hvornår man har fri. Jeg kunne f.eks. risikere, at jeg skulle til Sverige i alle hverdagene, og derfor var weekendkurset eneste løsning,” forklarer Brita, som dog i starten af uddannelsen var heldig at få en opgave, hvor hun blot skulle arbejde tre dage om ugen.

At indtage Totums lokaler i weekenderne havde ifølge Brita både sine ulemper og sine fordele. For mens eleverne gik glip af at være en del af skolens liv og dagligdag, så havde de ligeledes det hele helt for dem selv, hvilket ifølge Brita har gjort gruppen mere sammentømret.

“Vi var et hold, som var der meget for hinanden. Men vi har jo heller ikke haft andre muligheder, fordi det kun var os, der var der,” siger Brita eftertænksomt og fortsætter:

“Det, at man er der både lørdag og søndag, gør undervisningen mere intensiv. Og man ved, at alt der sker om lørdagen, har man muligheden for at få fulgt op på om søndagen.”

Hårdt, men det hele værd

Mens hun stryger katten over ryggen, fortæller Brita, at hun ikke har børn at skulle tage hensyn til i forhold til planlægning af arbejdstider og undervisning, men at hun er et meget socialt menneske, som har været vant til at bruge sin fritid sammen med venner. Det sociale liv har dog været sat på standby i de weekender, hvor der har været undervisning.

I uddannelsens sidste måneder blev der endnu mindre fritid, da hun blev fuldtidsbeskæftiget.

“Det er hårdt at gå til undervisning i weekenderne, der hvor man jo reelt set har fri, og så samtidig være fuldtidsbeskæftiget. Det blev temmelig intensivt til sidst,” fortæller Brita, men da hun bliver spurgt, om det så har været det hele værd, falder svaret prompte:

“Naturligvis. Selvfølgelig har det været det hele værd. At tage et dagskursus ville måske have normaliseret noget af det. Men på den anden side har det også været fedt, at det har været så intensivt at have to dages undervisning i streg.”

At finde sig selv

Da samtalen falder på den personlige udvikling, hun oplevede i løbet af uddannelsen, nævner Brita, at hun er blevet klogere på sig selv og har fundet ud af, hvad hun vil med sit arbejdsliv.

“Jeg har fundet mere tilbage til den, jeg var engang. Jeg har levet i hård business i rigtig mange år, og jeg kan godt mærke, at det har forandret mig på nogle måder,” fortæller Brita.

I løbet af uddannelsen blev hun også opmærksom på hvilke områder af hendes arbejdsliv, der pressede hende, samtidig med at hun opdagede sine styrker. Styrker, som hun tager med sig fra sin tid som selvstændig konsulent og over i sin nye tilværelse som fuldtidsbehandler.

Fra Dybdal Consulting til Dybdal Body Care

Visitkortene er blevet ændret, så der ikke længere står Dybdal Consulting men i stedet Dybdal Body Care. Og hvor der før var fokus på projektledelse af større firmaer, er fokus nu rettet mod behandling af hele mennesket.

Brita har valgt at sætte alle sejl ind for at få klinikken op og køre. Men hun fremhæver flere gange, at hun bliver nødt til at holde fast i, at hun ikke må tage andre opgaver ind. For kropsterapiklinikken skal have en chance for at kunne blomstre.

“Jeg tror, udfordringen for mig bliver at have tålmodigheden til, at det kommer op og stå. Men også at lade være med at springe på, hvis der kommer nogle og tilbyder en projektledelsesopgave. Fordi jeg kan meget let blive en gammel cirkushest, der tænker, at så kan jeg lige tjene de penge. Men så får kropsterapien reelt ikke en chance,” siger Brita og afslutter:

“Men lige nu har jeg faktisk ikke lyst til at arbejde med projektledelse. Heller ikke blot en dag om ugen, fordi så får kropsterapien ikke den chance, det skal have. Jeg vil gerne kunne give det her 100 procent.”

www.dybdalbodycare.dk

Seneste indlæg