Når ca. 3/4-dele af året på Totum er gået, kommer emnet ledfrigørelse. Ledfrigørelse kræver en god indføling, og derfor ligger emnet et stykke henne på undervisningsåret. Fingerspitzgefühl – er kodeordet!
Ledfrigørelsen skaber øget gennemstrømning og frigør leddet, så det igen kan bevæge sig optimalt. I går lærte Hold 14 at frigøre fingre, håndled, albuer, hofter og ankler.
Anklerne har stor betydning for om vi står stabilt på jorden og samtidig kan afbøde slag fra underlaget.
Selv forholdvis små skævheder og usikkerheder her kan påvirke resten af kroppen, fordi den må kompensere for det ustabile udgangspunkt i fødderne. Usikkerhed på fødderne kan stamme fra tidligere skader, f.eks. forstuvninger, som stadig sidder i os. Kroppen lærer meget hurtigt, og hvis den én gang har forstrukket eller bristet et ledbånd i anklen, vil den have tendens til at passe ekstra godt på stedet. Selv mange år efter uheldet.
Ledfrigørelse er med til at skabe kontakt og tiltro til kroppen
Tit vil ankelleddet være låst og ufleksibelt. Samtidig kan vi både bevidst og ubevidst passe på foden og prøve at skåne den, når vi går og løber – eller måske føler vi os bare generelt lidt usikre på fødderne.
Denne usikkerhed forplanter sig op gennem kroppen i form af spændinger og mangel på grounding. Ledfrigørelse er en af måderne, vi kan skabe fleksibilitet og gennemstrømning til området igen. Fodøvelser og de forskellige massageteknikker, skaber også kontakt og tiltro til området igen og er en kæmpe hjælp.
Har du nogle småskavanker fra uheld flere år tilbage i tiden? Og går du stadig og passer på området, selvom det egentlig ikke er udsat længere?
Så er det måske på tide at blive fortrolig med det område af din krop igen…