Indhold

Selvstændig Kroprsterapeut

Blev selvstændig kropsterapeut

Indhold

Laila Schmidt sagde sit job som skolelærer op og blev selvstændig kropsterapeut, og det er med hendes egne ord, det bedste hun nogensinde har gjort.

Folkeskolereformen var en realitet, og fynske Laila Schmidt stod som lærer i musik og idræt og kunne ikke længere se sig selv i sit arbejde, på trods af at hun elsker at undervise.

”Jeg fik slet ikke tid til forberedelse. Efter jeg er kommet ud af det, kan jeg se, at jeg faktisk havde en del symptomer på stress. Jeg kunne bare mærke, at jeg skulle noget andet,” fortæller Laila Schmidt.

Læs også: Kan vi overhovedet rumme stress og angst?

Hun har i mange år spillet håndbold på højt niveau og har været i hænderne på en masse forskellige behandlere. Hendes tanker var begyndt at kredse om selv at tage en behandleruddannelse.

”En dag så jeg et opslag på Facebook om Totum, og så tænkte jeg: Det der, det er dælme lige mig. Det kan jeg overskue, og det bringer mig derhen, hvor jeg gerne vil,” siger Laila Schmidt.

En personlig rejse

Laila Schmidt forsøgte uden held at få orlov fra sit arbejde som folkeskolelærer, da hun begyndte på den etårige uddannelse til kropsterapeut hos Totum.

”Det gav mig bare skubbet til, at det er det her, jeg vil. Så sagde jeg mit job op! Og jeg blev selvstændig. Det var sindssygt, men det er det bedste, jeg nogensinde har gjort,” fortæller hun.

Læs også: Vi er skabt til at være selvstændige

Laila Schmidt tog uddannelsen i København, eftersom der på daværende tidspunkt ikke var en uddannelse i Odense. Hun blev færdiguddannet den 9. november 2018.

”Det har været helt exceptionelt. Jeg har udviklet mig både som behandler, men også personligt – det har været en personlig rejse. I dag ved jeg, hvem jeg er, og hvad jeg kan. Nu tør jeg sige: jeg er en god kropsterapeut. Eller: Jeg er en god lærer. Jeg har måske været klar over det før, men derfra og til at det kommer ud af munden – der er langt, synes jeg. Men nu tør jeg sige det højt.”

Den perfekte kombination

Ved siden af sit arbejde som lærer, drev Laila Schmidt sin egen virksomhed som NLP coach. Da hun allerede var selvstændig, var det muligt for hende at bruge sin kropsterapeutuddannelse med det samme. Det viste sig hurtigt, at NLP og kropsterapi er et perfekt match.

”De kører bare parløb, de to ting. Jeg ved, at min styrke også er samtaleterapien. Jeg kan både kropsligt og verbalt få fortalt historien om det menneske, der ligger på briksen,” siger Laila Schmidt.

Læs også: Dagbog fra en kursist

I fremtiden håber hun på at kunne kombinere de to ting med sin uddannelse til lærer.

”Jeg har meldt mig til at være hjælpelærer på uddannelsen her i Odense. Jeg synes ikke, at min undervisningserfaring skal være forgæves. Jeg kunne egentlig godt tænke mig at undervise på sådan en her uddannelse,” siger Laila Schmidt og er et øjeblik stille.

”Ja, det gav lige et sug i maven, da jeg sagde det. Det er dét, jeg drømmer om – at kunne være med til at give den erfaring og de oplevelser, jeg selv har fået videre til andre. Som lærer har jeg altid haft de små elever, fordi det at se dem komme fra A til B, det er ubeskriveligt. Det brænder jeg stadigvæk for.”

Samtidigt vil hun gerne fortsætte med sin virksomhed.

”Jeg vil rigtig gerne behandle, jeg synes, det er helt vildt fedt – jeg elsker det. Jeg har helt klart fundet ned i de sko, der passer til mig.

Seneste indlæg