Indhold

Nu kan jeg endelig realisere min drøm

Indhold

Tine tager Totums uddannelse med drømmen om at lægge kontanthjælpen bag sig og starte en ny tilværelse som selvstændig. På grund af hendes kompetencer og passion hjælper hendes kommune med at betale for uddannelsen. 

Totums uddannelse til kropsterapeut er oplagt, når man brænder for behandling af kroppen og psyken og har en drøm om at blive selvstændig. Men ikke alle har råd til at betale for uddannelsen selv. Tine Møgelgaard Christensen er elev på Totums uddannelse, og hun stod netop i den situation. 

Hun er på ressourceforløb og havde i nogle år været udenfor arbejdsmarkedet. Gennem kropsterapi har hun med egne ord fået livet tilbage, og nu vil hun selv være selvstændig kropsterapeut. Derfor bad hun sin sagsbehandler i kommunen om økonomisk hjælp til uddannelsen. 

Læs også: FAQ: Kommunalt tilskud til kropsterapeutuddannelse

“Jeg gjorde et kæmpe stykke arbejde for at redegøre for, at jeg er i stand til at tage uddannelsen, at den er relevant for mig, og at jeg kan klare mig som selvstændig bagefter. De gennemgik det hele i rehabiliteringsteamet, og de sagde god for det. Det er realistisk for mig og fører til, at jeg får et job,” forklarer Tine. 

“Nu kan jeg ånde igen”

Sidst Tine var på arbejdsmarkedet, have hun eget rengøringsfirma, og hun elskede at være selvstændig. Desværre blev hun alvorligt syg og var det i flere år. Det var først, da hun startede i behandling hos en kropsterapeut, at hun begyndte at få det bedre. 

“Jeg var helt nede under gulvbrædderne og tænkte, at jeg ikke ville mere. Men jeg fandt ud af, at wow – kropsterapi virker sgu. Og så begyndte rejsen der,” siger hun og fortsætter: 

“Al den gemte bagage i min krop fik pludselig en stemme og blev hørt. I stedet for at det fyldte og gav symptomer og sygdomme, så kom det ud af mit system. Jeg kunne mærke, at jeg blev lettere og lettere.” 

I dag er hendes liv blevet fuldstændig forandret af kropsterapien. 

“Nu kan jeg ånde igen. Jeg har stadig mine sygdomme at slås med, men mit humør er helt klart blevet meget, meget bedre. Jeg har stadig fysiske gener og bliver hurtigt træt, men det er ingenting i forhold til det, jeg har været igennem. Jeg har virkelig fået mit liv tilbage,” siger hun bestemt. 

Passion for kropsterapi og livet som selvstændig

Efter Tine havde været til et af Totums infomøder, var hun helt sikker på, at det var vejen frem for hende. Der var dog kun én plads tilbage på uddannelsen, så hun var i tidsnød. Derfor ringede hun straks til sin sagsbehandler og fik sat processen med at få tilskuddet godkendt i gang.  

“Processen med at få godkendt tilskuddet gik sindssygt hurtigt. Jeg har aldrig oplevet noget så positivt. Jeg tror, det havde meget at gøre med, at jeg havde sat mig ind i tingene. De kunne se, at det ikke bare var en eller anden idé, jeg lige havde fået,” siger Tine og fortsætter: 

“De kunne se, at behandlingerne havde gjort en kæmpe forskel for mig. Min tidligere erfaring som selvstændig spillede også ind. Og selvfølgelig, at jeg brænder for at behandle med kropsterapi. Alt det gjorde, at det gav mening for dem, at det her er vejen frem for mig.” 

Tine Møgelgaard

“Jeg skal være mig selv igen”

Den 16. januar 2019 startede Tine på Totums uddannelse, og hun er allerede meget glad for, hvad uddannelsen giver hende. Målet er en drøm, der står fuldstændig klart for hende. 

“Uddannelsen er det bedste, jeg har gjort for mig selv. Jeg skal være selvstændig kropsterapeut og drive min egen lille biks.

At tage uddannelsen imens hun er på ressourceforløb giver rigtig god mening for Tine – på trods af at hun stadig slås med sine sygdomme. 

“Jeg vil gerne være kropsterapeut for at gøre en forskel og hjælpe andre, der er i samme situation, som jeg har været. Det brænder jeg for. Det er lettere at tackle mine skavanker, når jeg laver noget, jeg brænder for,” siger hun og fortsætter: 

“Mest af alt hjælper det mig, at jeg har et mål. Jeg skal ud af systemet og skal være selvstændig igen. Jeg skal være mig selv igen. Min identitet er at være selvstændig, og jeg kan ikke vente med at blive det igen.” 

 

Seneste indlæg