Efter at Sekita Lander havde været igennem et sygdomsforløb med brystkræft og stress, kunne hun ikke forstå, hvorfor hendes krop blev ved med at have det skidt. Hun besluttede sig for at uddanne sig til Totum kropsterapeut – ikke for at behandle andre, men for at kunne behandle sig selv.
“Min første kropsterapibehandling gjorde en sindssyg forskel. Jeg var flyvende i en uge efter. Min krop var helt befriet. Det var så vildt,” fortæller Sekita Lander og fortsætter:
“Men så kom det igen. Jeg blev ufatteligt træt og svimmel. Og jeg havde ikke råd til at gå hos kropsterapeuten hele tiden.”
Derfor måtte Sekita Lander finde en mere langvarig løsning. Hun valgte at uddanne sig til kropsterapeut, men hun har ingen planer om at arbejde fuld tid som behandler. I stedet vil hun koncentrere sig om at behandle sig selv.
Noget i livet skulle ændres
I 2014 fandt Sekita Lander en knude i sin armhule og fik konstateret brystkræft. Da hun sygemeldte sig fra sit arbejde som bankrådgiver, gik det op for hende, at hun havde stress.
“Først da gik det op for mig, hvor stresset jeg havde været. Og jeg havde i virkeligheden været det i rigtig mange år. Jeg havde kørt i et helt forkert gear.”
Under sygemeldingen fik hun det godt igen, men 14 dage inden hun skulle tilbage i arbejde, sagde hendes krop fra. Hun fik en aftale om at starte i en anden stilling.
Læs også: Kropsterapeut i Sverige: Det er det bedste valg, jeg nogensinde har truffet
“Jeg arbejdede kun to timer om dagen, fire dage om ugen. Jeg var stadig svimmel og havde hjertebanken. Der skulle ikke meget til, for at jeg ikke kunne sove – jeg var overbelastet.”
Det var omkring det tidspunkt, at hun første gang hørte om Body SDS. Hun begyndte hos en behandler, og det gjorde en kæmpe forskel for hende.
“Det begyndte ligeså stille at gå op for mig, at det var noget i mit liv, der gjorde, at min krop blev ved med at have det skidt. Hver gang jeg havde været der, blev jeg frisk. Så gik der nogle uger, og så var det tilbage til udgangspunktet.”
Ikke mere træthed
Det var i den forbindelse, Sekita Lander fik vakt en interesse for kropsterapien.
“Jeg blev interesseret i at finde ud af, hvorfor jeg blev ved med at falde tilbage i at have det skidt. Jeg fandt ud af, at det måtte være noget, jeg selv gjorde. Men jeg kunne ikke finde ud af, hvad det var.”
Hendes behandler opfordrede hende til at uddanne sig til kropsterapeut. Da hun faldt over Totums et-årige uddannelse til 50.000 kroner, var det klart, at det var dét, hun skulle.
“Jeg var ikke i tvivl. Det var ikke, fordi jeg havde besluttet mig for at blive behandler. Men fordi jeg skulle finde ud af, hvorfor jeg kørte mig selv træt, hvorfor jeg havde smerter i kroppen, og hvorfor jeg blev stresset.”
Læs også: Kan vi overhovedet rumme stress og angst?
Under uddannelsen fik hun mødt sine forventninger, men hun har svært ved at forklare, hvad det præcist er, der har gjort den store forskel.
“Uddannelsen gav mig alt det, jeg havde håbet på. Jeg er i tvivl om, hvad der helt nøjagtigt har gjort det. Men jeg er ikke træt mere. Og når jeg indimellem får symptomer i min krop, så ved jeg, hvorfor de kommer. Det har nok noget at høre med, at vi hele tiden har fokus på og arbejder med kroppen.”
Plads til at passe på sig selv
I dag arbejder hun meget med at vende negative tanker til positive tanker – og det har positiv indflydelse på hendes krop.
“Jeg kan mærke, at ligeså snart de negative tanker kommer, så siger min krop fra. Men jeg har fundet ud af, at jeg selv kan styre dem. Jeg kan vende dem til positive tanker, og så bliver min krop god igen. Det er noget af det, som Totum har været med til at give mig,” siger hun og tilføjer:
“Positiv tænkning har vi ikke direkte arbejdet meget med på uddannelsen. Men Totum har gjort, at jeg er kommet til at tænke anderledes. Jeg har opsøgt mere viden indenfor området. Uddannelsen har banet vejen og åbnet mine øjne for en helt anden verden, der bare er så spændende.”
I dag arbejder Sekita Lander i kundeservice i en bank fire dage om ugen, og én dag om ugen har hun fri til indimellem at behandle andre og til at passe på sig selv. Hun bruger den positive tænkning og kropsterapeutisk træning og stræk, når hendes krop får det skidt.
“Det er jeg megaglad for. Jeg fatter ikke, at jeg ikke har gjort det for 10 år siden. Men der troede jeg bare, at jeg kunne det hele. Det kunne jeg så ikke. Og det har jeg virkelig lært,” siger hun og fortsætter:
“Hvis ikke man er villig til at ændre sit liv, så får man det heller ikke anderledes. Jeg ændrede mit liv ved at uddanne mig til kropsterapeut. Men jeg bruger ikke kropsterapien til at hjælpe andre – jeg bruger den til at hjælpe mig selv.”