Indhold

“Jeg er ikke Superman”

Indhold

Kropsterapeut Lars Henrik Rasmussen guider sine klienter hen mod at finde svarene på, hvordan deres krop og sind hænger sammen. Han siger selv, at han ikke er Superman, men mere en hjælpende hånd til at finde folks næste skridt ned ad deres livssti.

Da Lars Henrik Rasmussen var teenager, havde han i mange år hudproblemer, der tærede på hans selvtillid, og han blev derfor indadvendt og usikker. En dag hvor han var i en helsekostforretning, faldt han over en brochure, der omhandlede et kurophold på det tidligere center for Integreret Medicin i Ranum, hvor der var et samarbejde mellem læger og alternative behandlere.

På kuropholdet blev han første gang introduceret for, hvordan kroppen og sindet hænger sammen. Og det fangede hurtigt hans interesse.

Et år efter begyndte Lars Henrik at læse til cand.polit. på Københavns Universitet, men han kunne mærke efter tre år, at det ikke var ham. Han ville hellere ud og arbejde med mennesker, og derfor begyndte han at arbejde som pædagogmedhjælper.

”Jeg havde brug for at gå en helt anden retning og forstå min egen baggrund,” forklarer han.

Lysten til at lære mere om kroppen og sindet ledte Lars Henrik mod Body-SDS, hvor han tog uddannelsen til kropsterapeut, efter han havde arbejdet som pædagogmedhjælper i et par år.

”Følelsen af at få et større perspektiv, fokusere mere på kroppen, og hvad der er godt for den, tænder en klar interesse i mig. Det var dengang lidt en dannelsesrejse i forhold til at finde ud af, hvem jeg var, og hvad jeg skulle med mit liv,” fortæller Lars Henrik.

Blev syg med tarmbetændelse

I 1999 og 2000 blev Lars Henrik Rasmussen alvorlig syg med en tarmbetændelse. Lægerne ville bortoperere et stykke af hans tyktarm, men han valgte at afslå.
”I den tid, jeg lå syg, fik jeg en følelse af, at der var noget inde i mig, som sad fast og brændte min livsglæde ud. Jeg ville derfor finde ud af, hvad der var betændt inde i mig, og hvilke kræfter der brændte. I den periode, hvor jeg var syg, blev jeg derfor mere klar over, at jeg ville være kropsterapeut,” siger han.
Ifølge Lars Henrik er der ingen tvivl om, at tiden hos Body-SDS startede et hav af tanker i forhold til at bruge interessen for kroppen til at hjælpe andre. I den tid, hvor Lars Henrik selv gik til behandlinger, fik han derfor endnu mere blod på tanden i forhold til at åbne sin egen klinik.

I januar 2016 blev Lars Henrik spurgt, om han ville komme og undervise på Totums skole. Til at starte med tøvede han, fordi han så det som et stort skridt at skulle undervise andre. Men efterfølgende kunne han ikke slippe tanken, og efter et par måneder startede han som underviser hos Totum.

Hjælper folk med at lytte til sig selv

For Lars Henrik er det vigtigt at understrege, at han ikke kan redde sine klienter. Men han kan være med til at åbne nogle døre for dem.
”Jeg er ikke Superman eller en guru. Men jeg kan være med til at give dem, jeg møder, en oplevelse af, at hvis de lærer sig selv at kende og lytter til deres krop, kan de selv finde svarene på, hvordan deres krop og sind hænger sammen,” siger han og tilføjer:

”Jeg er lige så meget et menneske som mine klienter. Derfor kan jeg med de ting, jeg selv har oplevet kombineret med min faglige viden, vejlede dem til at gøre det rigtige for dem.”

Det er en stor ting for Lars Henrik at kunne hjælpe det enkelte menneske:

”Man kan måske forklare det med, at jeg går på en livsvej og møder mine klienter på deres vej og hjælper dem med, hvad deres næste skridt skal være,” siger han.

Kigger på mønstrene I arbejdet som kropsterapeut møder Lars Henrik mange forskellige mennesker med hver deres historie.

”Jeg hører mange spændende og rørende historie, men jeg skal også passe på mig selv, selv om jeg måske ikke altid er så god til det. For det er ikke min største styrke at sætte et skjold op,” siger han og tilføjer afslutningsvist:

”Jeg kigger meget på mønstrene hos mine klienter og er med til at bevidstgøre de her mønstre over for dem, så de nemmere kan se, hvad grunden er til, at de for eksempel altid har ondt i ryggen, når de kommer ud i situationer, som de ikke bryder sig om. Derfor fokuserer jeg meget på mønstre og forebyggelse, så de kan undgå at komme helt derud, hvor de måske kan risikere at få stress eller angst.”

 

Seneste indlæg