Maja Lorentzen

Maja Lorentzen

Indhold

Pollenallergi: Sådan kan du selv lindre dine symptomer

Kropsterapi mod Pollen Allergi

Indholdsfortegnelse

Øjnene løber i vand, næsten er stoppet, og vejrtrækningen er generet – der er mange ubehagelige symptomer ved pollenallergi.

Heldigvis kan du selv gøre brug af nogle kropsterapeutiske teknikker til at lindre dine symptomer.

Det lune forår er for de fleste en lise ovenpå de råkolde vintermåneder. Men selvom alle de smukke blomster og træer er en fryd for øjet, er de for mange også en pestilens. For med blomster i fuldt flor kommer nemlig pollen. Det kan hurtigt lægge en dæmper på forårsfornemmelserne, når øjnene løber i vand, næsen stopper til, og halsen klør.

Heldigvis er der noget, man selv kan gøre. Indenfor kropsterapi findes der flere muligheder for at afhjælpe ubehaget ved pollenallergi – både teknikker som du kan bruge selv, og teknikker som en kropsterapeut kan behandle dig med. Så bliver det en lidt lettere oplevelse at komme igennem pollensæsonen.

Trykpunkter i ansigtet

I kropsterapien arbejdes der meget med trykpunkter, som kan lindre forskellige symptomer. Denne metode kan også bruges til at lindre pollenallergi. Specielt to sæt punkter i ansigtet er særligt effektive og nemme at gøre brug af på sig selv.

De første punkter findes på siden af næsebenet mellem næsen og kindbenet, altså lige ved siden af næseborene. Her kan du med tommel- og pegefinger lave cirkulære bevægelser eller lægge et fast og let tryk – du kan også veksle mellem de to. Det løsner op for den tilstoppede fornemmelse i næsen.

Læs også: Drop næsespray – let trykket ved forkølelse med to simple øvelser

De andre punkter findes i øjenkrogen. Her kan du med dine pegefingre lægge et let tryk ind mod den øverste del af næsebenet på begge sider. Dette åbner og løsner op i bihulerne og pandehulen.

Skab en fri vejrtrækning

Når man har pollenallergi, kan det være svært at have en normal og funktionel vejrtrækning. Grunden er, at det simpelthen generer at trække vejret dybt, fordi man kan fornemme, at man indeholder pollen.

Bliver din vejrtrækning påvirket af din pollenallergi, kan det være en god idé at få en behandling hos en kropsterapeut. En kropsterapeut kan nemlig hjælpe dig med at skabe en fri vejrtrækning.

Læs også: Guide: Åndedrættets indvirkning på din velvære

Det gør kropsterapeuten ved at afspænde de områder, hvor vejrtrækningen foregår. Det er fx halsen, hele diafragma og maven. Ved brystkassen og den øverste del af ryggen er man som pollenallergiker tit meget anspændt, og her vil kropsterapeuten helt konkret arbejde med at afspænde musklerne.

En kropsterapeut kan også gøre brug af kranio-sakrale teknikker til at afspænde nervesystemet, så kroppen har lettere ved at restituere.

Vi har behandlere i hele landet: Se en liste over Totum-certificerede kropsterapeuter her

Din allergi kan hænge sammen med din psyke

Når vores næse bliver tilstoppet på grund af pollen i luften, er det, fordi vores immunforsvar har misforstået, hvad der foregår. Immunforsvaret er med til at beskytte os mod vira, bakterier og parasitter. Dog kan noget så uskyldigt som et birkepollen få immunforsvaret til at sætte det helt store alarmberedskab ind. Men hvorfor er det, at nogle af os er mere tilbøjelige til at få pollenallergi end andre?

Kropsterapeuter arbejder rigtig meget med sammenhængene mellem kroppen og psyken. Og i kropsterapien finder vi også en sammenhæng mellem psyken og ens tilbøjelighed til at få allergi. Jo mere belastet ens krop er, desto mere modtagelig er man overfor allergier. Allergier er nemlig et overaktivt sansesystem. Det er også derfor, at man kalder det for at være overfølsom. Og den overfølsomhed kan behandles ved at arbejde med kroppens generelle tilstand.

Læs også: Styr på åndedrættet kan give mere energi og mindre stress

Det er meget individuelt, hvad der udløser ens overfølsomhed. For nogle er det en stresssituation. Hvis en meget presset periode på arbejdet eller i familien falder sammen med pollensæsonen, kan det udløse en allergisk reaktion.

For andre kan det være, at kroppen har husket og lagret en negativ oplevelse. Hvis man har været igennem en svær periode, eller hvis man har oplevet hårde ting i sin opvækst, kan det sætte sig i kroppen og danne en overfølsomhed.

Vil du gerne blive klogere på sammenhængene mellem kroppen og psyken?

Så kom til et af vores populære infomøder – se tid og sted her.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Forfatter

Maja Lorentzen

Maja Lorentzen

Seneste indlæg

Diskusprolaps

Diskusprolaps: Med smertemuren i ryggen

Interview med Anne Vestergaard Pedersen, Totum Kropsterapi elev I september 2020 fik Anne at vide, at hun havde en diskusprolaps i ryggen.

Fordøjelsessystemet

Fordøjelsessystemet

Fordøjelsessystemet mærker vi ofte til, når det ikke fungerer optimalt. En oppustet mave der gør ondt eller en mave der er gået

47 kommentarer til “Pollenallergi: Sådan kan du selv lindre dine symptomer”

 1. Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the
  internet the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they plainly do not
  know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects ,
  people can take a signal. Will likely be back to get more.
  Thanks

 2. Опять для вас шесть новых сериалов для истинных
  ценителей мистики. Чики смотреть онлайн серия: дата выхода, смотреть онлайн.
  Размещайте по рейтингу IMDB, Сериалы жанра “Мелодрама”.
  Дополнительно мы вам предлагает библиографию телеканалов Канал Disney, HD Суббота, 4K Украина,
  прямой эфир СТС, трансляция BBC World News.

 3. Здесь восемь рейтинговых сериалов для
  фанатов дедективов. Тайсон Фьюри – Деонтей Уайлдер прямая трансляция. – смотреть онлайн.
  Смотрите по предпологаемой дате выхода, Сериалы жанра “История”.
  В свою очередь здесь мы даёт палитру различных каналов Пятница, HD Paramount Comedy Россия, 4K Eurosport 1, прямой эфир СТБ, трансляция Eurosport 1.

 4. Снова для Вас шестнадцать рейтинговых сериалов для настоящих поклонников дедективов.
  Бумажный дом 5 сезон 7 серия смотреть онлайн сериал,
  сезон, все серии. Сортируйте по году,
  Сериалы жанра “Драма”. Дополнительно мы
  вам готова предоставить список каналов Канал
  Disney, HD Москва-24, 4K CNN, прямой
  эфир Мега, трансляция Культура.

 5. Приготовили для Вас девять самых популярных сериалов
  для истинных ценителей дедективов.
  Полицейский с Рублевки 6 сезон (2021) 1 2 3 4 5 6 7 8 серия все серии, сериал, сезон.
  Выбирайте по дате выхода, Сериалы жанра “Фэнтези”.

  Помимо прочего здесь мы предоставляет программу различных каналов
  Eurosport 1, HD Россия 1, 4K Матч ТВ, прямой эфир Paramount Comedy Россия,
  трансляция Че.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen