Indhold

Hjælp din baby med at falde i søvn

Hjælp din baby til at falde i søvn

Indhold

Hvis du oplever, at dit lille barn har svært ved at falde i søvn, er der hjælp at hente.

I denne video får du 4 gode punkter, der hjælper dit barn med at falde til ro. Punkterne hjælper bl.a. ved at berolige nervesystemet og stimulere søvncentret i hjernen.

De 4 punkter er:

  1. Lige mellem øjenbrynene. Det er det punkt, som vi voksne rynker, når vi bekymrer os. Brug din tommelfinger og læg den blødt og beroligende på punktet.
  2. I håndledsfugen på indersiden af armen. Her kan du både pulsere og trykke i takt med barnets bevægelser. Punktet ligger på hjerte-meridianen og er et af kroppens mest beroligende punkter.
  3. På oversiden af storetåen, lige over neglen, ligger zonepunktet for søvncentret. Selve punktet er jo lillebitte på en lille baby-tå. Læg blot et tryk med din tommelfinger ovenpå hele dit barns tå, så rammer du.
  4. På indersiden af foden. Dette er et længere punkt, så løber langs hele kanten af svangen på fodens inderside. Med dette punkt kan du berolige hele nervesystemet.

Lad barnet være med

Babyer har det med at bevæge sig. Så bliv ikke for fokuseret på om du mon rammer rigtigt på punkterne. En stor voksentommelfinger rammer mange punkter på én gang på en lille baby-fod. Og selvom de bevæger sig og ikke ligger stille, er de faktisk rigtig tit med, fordi de kan mærke, at det der sker, er okay.

Små børn reagerer rigtig godt på energetiske teknikker som akupressur og zoneterapi, så hyg dig med at nusse, stryge og holde rolige og behagelige tryk på punkterne. Du kan også bruge pulsering, som bliver beskrevet i denne artikel om lindring af hovedpine.

Mens dit barn falder til ro, kan du bevæge dig rundt fra punkt til punkt i en cirkel:

Mellem øjenbrynene, punktet i håndledsfugen, storetåen og under foden. Gentag rækkefølgen. Punkt 2, 3 og 4 findes på begge arme og begge fødder, så du kan komme hele kroppen rundt. Du kan evt. også lægge en beroligende hånd på punktet mellem øjenbrýnene, mens du blidt stimulerer de andre punkter.

Vi håber, du får rigtig stor glæde af disse 4 punkter sammen med din baby. 

Er du interesseret i at vide mere om, hvor disse punkter kommer fra?

På Totum – Skolen for kropsterapi underviser vi eleverne i 5-elementsteori og meridianlære. Denne viden om kroppens energisystem gør en kropsterapeutisk behandling særligt effektiv i forhold til en klassisk massage.

 

Seneste indlæg