Indhold

Dine armes sprog

Lyt til dine arme

Indhold

De fleste kan ikke forestille sig at leve uden arme. De er vores redskab til at nå ud i verden, men de rummer meget mere end blot at strække, bøje og række. De fortæller om, hvem vi er, og hvordan vi har det.

Vores arme kan fortælle os rigtig meget om, hvordan vi har det. De repræsenterer vores kapacitet og vores evne til at omfavne vores livsoplevelser.

Armene kan, ligesom resten af vores krop, fortælle os utrolig meget om, hvem vi er, og hvordan vi har det. Gennem vores arme løber også 6 af meridianerne. Og bare ved at behandle armene kan vi hjælpe bl.a. vores lunger, tyktarm, hjerte, tyndtarm og vores kredsløb til at få mere energi og fungere bedre.

Læs også: Blogindlæg: Der sidder så meget selvmedlidenhed i den ankel

Vores overarme har at gøre med vores kapacitet, og vores underarme med vores evne. Armene udtrykker den aktive, handlende energi, som bevæger sig fra skuldrene, ned gennem armene og via hænderne ud i verden. De manifesterer alle vores indre ønsker og længsler.

Vores arme er en beskyttende barriere

Gør du, hvad du ønsker at gøre? Eller gør du noget, som du måske ikke har lyst til, og som i virkeligheden slet ikke er godt for dig? Strækker du dig for langt, eller holder du dig tilbage? Trænger du til en pause fra det, du er i gang med?

Det er armene, der udtrykker den energi, der kommer fra hjertet og går ud til verden ved at berøre, kærtegne og give knus. Åbne arme betyder at åbne sit hjerte – det er et udtryk for frygtløshed og accept.

Læs også: Hvor god er du til at forstå dine egne følelser?

Når vi lægger armene over kors, lukker vi dem over hjertet og danner dermed en beskyttende barriere mellem os selv og andre. Det er en måde at bede andre mennesker om at holde sig på afstand og en måde at slippe for intimitet. Det er ikke altid en dårlig ting at have brug for at trække sig tilbage, men gør du det for ofte?

Armene kan også bruges som en slags våben. De kan angribe, fornægte, afvise eller frastøde. Vi kan skubbe ting og mennesker væk fra os, ligesom vi kan trække ting og mennesker til os. Vi kan holde fast, og vi kan omfavne. Trænger du til at trække noget eller nogen til dig? Eller er der noget eller nogen, som du burde give slip på?

Lyt til signalerne

Svage eller trætte arme tyder på manglende evne til at lade følelser eller energi strømme udefter. Der kan være en fornemmelse af ikke at kunne tage kontrol eller træffe beslutninger, ikke at kunne ‘gribe livet’ eller en frygtsomhed, når det gælder om at udtrykke ægte følelser.

Stive eller smertende arme er et tegn på modstand mod aktivitet eller udtryksfuldhed. Hvad holder du tilbage for dig selv? Hvilke følelser ligger der i dine arme? Hvad forsøger dine arme at fortælle dig?

Læs også: Ved du, hvad dit åndedræt fortæller om dig?

Kropsterapi går ud på at skabe balance. Balance mellem krop og sind. Det gælder om at se det hele som en helhed, hvis vi vil have mest muligt ud af vores liv. Derfor bliver vi nødt til at lære at lytte til kroppens signaler, ligesom vi bliver nødt til at forholde os til følelsernes dybde og farverigdom og det overblik og den forståelse, som tankerne giver os.

 

Seneste indlæg