Indhold

“Jeg rendte til læge i tide og utide”

Indhold

Kropsterapi viste sig at være den bedste måde at afhjælpe stress på for Steen, som var så stresset, at han en dag brød sammen. Den kropsterapeutiske stress behandling virkede og åbnede op for, at han kunne arbejde med alle årsagerne bag stressen. I dag er han med egne ord et nyt menneske.

Der ligger en lang historie bag, hvorfor den 53-årige musiklærer Steen Markmann fik et sammenbrud forårsaget af stress. Men faktum er, at det pressede liv, som han levede, resulterede i, at han en dag i 2007 lå i fosterstilling på gulvet og græd krampagtigt.
Steen havde en masse synlige symptomer på stress som eksem og smerter, der flyttede sig rundt i kroppen, men intet af den stress behandling og diæter, han prøvede, kom i dybden med hvorfor.

Den almene stressbehandling

Steen blev indlagt på psykiatrisk afdeling på hospitalet i Hillerød i 2007 som en direkte effekt af sammenbruddet. Der var han i 3 uger og blev både behandlet med medicin og psykologi. I hans journal stod der, at han var suicidal truet.
“Jeg ved ikke, hvad den udløsende faktor var. Det var nok bare den berømte dråbe”, fortæller Steen, som i dag har det meget bedre takket være den stress behandling, har fik af Fie, som er Totum kropsterapeut.

Alt for meget pres

Det liv, som Steen levede, kan også slå luften ud af de fleste. Han havde ni forskellige jobs og boede 100 kilometer fra dem. Han kørte 1000 kilometer om ugen i en årrække. Efter 13 mere og mere håbløse år blev han gift og var i et ægteskab, som ikke fungerede, og var en del af en familie på fire.
Steen sov med egne ord næsten ikke. Når han kom hjem fra job omkring midnat, skulle han første spise aftensmad og derefter falde ned efter dagens arbejde. Bagefter brugte han de næste timer foran computeren, for ægtesengen kaldte ikke.
Når han ikke kunne holde sig vågen længere, sov han de sidste timer inden næste morgen, hvor børnene skulle i skole.
Steen arbejdede op til syv dage om ugen i perioder og havde ondt alle mulige og umulige steder samt svære hudproblemer.
“Jeg rendte til læge i tide og utide. Det var en evindelige renden med det ene og det andet symptom. Uden at finde noget,” siger Steen, som overvejer, om der måske står hypokonder i hans journal. Det ved han i dag, at han ikke er.

Stressbehandling

På grund af en for hurtig tilbagevenden til arbejdet, fik Steen et tilbagefald i januar 2008. I maj samme forår blev han skilt og flyttede. Det første skridt i en lang proces var taget, men arbejdet var ikke begyndt endnu.
“Jeg begyndte at afvikle de mange jobs over tid og fandt frem til dem, som jeg kunne sammenstykke et liv med”, siger han.
Men en dag på vej på job meldte følelsen af afmagt sig igen. Steen var ved en fejl beordret på job på fuld tid igen af kommunen.
I bilen på vej til musikskolen kunne han ikke overskue, hvordan han skulle indtage rollen som underviser og være på arbejde hele dagen med elev efter elev.
“Jeg kunne mærke på vej på arbejde, at det ville gå galt. Jeg skrev en sms til min tillidsmand, hvor der stod “Hjælp mig!” fortæller han.
Psykiatrisk skadestue og endnu mere stress behandling samt en langsom optrapning til jobbet igen, gjorde dog at Steen kunne vende tilbage til stillingen på musikskolen, hvor han stadig er glad for at arbejde i dag.

At finde ind til årsagerne

Arbejdet med årsagerne til, at Steen lod sig drive ud i en for tidlig tilbagevenden på arbejde, kæmpe stædigt med et ikke-fungerende ægteskab, hans afhængighed og de mange uforklarlige smerter og udslæt, skulle først begynde i 2018, hvor Steens nuværende kæreste forærede ham et gavekort til kropsterapi hos Fie, som har stor erfaring med stress behandling og som ved, hvor effektivt kropsterapi mod stress er.
Det var en givende, men smertefuld oplevelse at gå til stress behandling hos Fie.
“Første gang gik hun lige på. Det kunne jeg slet ikke være i. Min krop spændte totalt op, fordi det gjorde så ondt. Anden gang fik jeg en meget spontan stor tudetur,” fortæller Steen om den første og anden stress behandling i september 2018.

Et nyt menneske

Til trods for de efterhånden mange stress behandlinger, er punkterne på lårenes meridianbaner og det dybe psoas trauma stadig ømme, men Fie kan få lov til at arbejde med det nu.
“Jeg gik fra, at hun slet ikke kunne røre ved det, til at nu jeg har følelsen af, at hun kan komme helt igennem til ryggen,” siger Steen, som føler sig som et nyt menneske og kun har gode ord at sige om Fie og om kropsterapi mod stress.
“Vi matcher enormt godt. Hun ved, at hvis det bliver for langhåret, står jeg af. Så går hun tilbage til det, som virker”, uddyber han.

Kropsterapi mod stress

Steen har igennem de mange år med smerter og udfordringer med huden været hos en del forskellige behandlere. Og han medgiver, at det også handler meget om det personlige match. Men Totum kropsterapi har ramt plet:
“Jeg har jo også prøvet andre behandlere, hvor det virker som om, at det er et succeskriterie, at det gør ondt. Men jeg har oplevet, at hvis det gør for ondt, så går jeg i totalt forsvar.”
Hos Totum er det den holistiske tilgang, hvor man skal kunne være i det, som tiltaler Steen og som dermed gør, at han kan arbejde med sig selv efterfølgende.
“Det var absolut ikke nemt. Det var hårdt arbejde at komme dertil, hvor jeg kunne åbne mig og fortælle om mig selv, mit liv, mine følelser. Hun var rigtig dygtig til at spørge ind og gøre mig tryg, så jeg havde tillid og fik fortalt de ting, som skulle til. Jeg fik tillid til at jeg godt kan være mig og ikke skal lade som om, at jeg er en anden.”

Brug for hjælp til at få din stress under kontrol?

Find en behandler nær dig

Totum Kropsterapeuter – hele landet

Stressbehandling er en proces

På spørgsmålet om Steen stadig er stresset, tøver han med svaret så længe, at han selv udleder, at det må betyde, at det er han.
“Jeg har det på samme måde som det, der er Totums filosofi. Jeg skal kunne være i det, og det kan jeg,” svarer han.
På trods af symptomerne på stress, har Steen det bedre, end han nogensinde har haft før.
“Jeg tager ting ind på en helt anden måde. Når nogen giver mig ros eller anerkendelse, kan jeg tage det ind på en helt anden måde end før, hvor jeg måske mest af alt blev glad, fordi det var det som forventedes,” fortæller han.
“Jeg ville ønske for alle, at de bare en gang i livet får den oplevelse. Jeg er kommet fra det værste af det værste. Og nu har jeg det pissegodt og er totalt privilegeret. Det skal man prise sig lykkelig for.”

En ny udstråling

Steen har stadig smerter, men hudproblemerne er stærkt på retur. Han er kommet utrolig langt i arbejdet med sig selv gennem den kropsterapeutiske stress behandling. Og han oplever, at han også udstråler det.
“Det går rigtig godt med at tage ros og pæne ord til mig. Det er som at få en ny kæreste. Nu siger mine kollegaer spontant pæne ting, fremmede mennesker og fremmende elever siger pæne ting, og det kommer ud af det blå. Og det er jo, fordi jeg udstråler noget andet, end hvad jeg gjorde før,” fortæller han.
Når Steen skal beskrive det på andre måder, er hans bedste billede, at han er den irriterende, frelste ikke-ryger, som mener, at alle burde prøve kropsterapi mod stress.
“Jeg har aldrig haft så langt et år som dette. De plejer at fistre afsted, og hvor har der været mange gode ting,” siger han med tryk på har, hvorefter han afslutter:
“Hver aften har jeg følelsen af, at det har være god og lang dag. Afmagten er væk.”

Hvordan behandler man stress?

Har du selv brug for kropsterapi mod stress, kan vi hjælpe dig på Totum Klinik. Book en behandling her.

Er du blevet nysgerrig på, hvordan behandler man stress selv? Og vil du selv kunne afhjælpe stress, så er nøgle til stress behandling ganske simpelt din vejrtrækning!
Vi har lavet en simpel guide, der hjælper dig til at få styr på dit åndedræt og giver dig mere ro.

Seneste indlæg