Daniel Bonde

Daniel Bonde

Daniel Bonde blev uddannet Totum kropsterapeut i 2016 og er nu underviser på Totum, udover at have sin egen klinik. Daniel søger gennem sine behandlinger at skabe et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Indhold

Stærk, skjult eller stresset – hvilken type er du?

Hvad fortæller dine skuldre dig

Indholdsfortegnelse

Hvad fortæller dine skuldre om dig? Er du: – STÆRK, SKJULT eller STRESSET?

Skuldrene kommunikerer en masse om, hvordan vi har det. Omkring skuldrene ligger et væld af muskler, som kan trække skuldrene op, ned, frem og tilbage. Dermed kan de give en nuanceret information om vores indre tilstand.

På samme måde som vores ansigt kan lægge sig i folder og vise om vi er sure, kede af det, overraskede, mistroiske eller glade kan skuldrene fortælle noget om vores fremtoning i verden, vores relation til frygt og om vores forsvarsmønstre.

Skuldrene hænger også sammen med vores evne til at handle. Det er fra skuldrene, at vores handlende og kreative energi strømmer gennem armene og ud i hænderne, hvor vi giver energien udtryk.

Vil du vide, hvad dine skuldre fortæller om dig? Bestil tid til behandling på Totums klinik.

Den stærke(med et twist)

Sunde skuldre falder naturligt på plads, så brystet er åbent og bevægelsesfriheden optimal. Dette tyder på en selvsikker holdning og dermed en iboende værdighed og en autentisk styrke.

Når vi derimod gerne vil virke stærke, bruger vi kræfter på at holde vores skuldre tilbage, så brystkassen skydes frem. Der er altså tale om en spændingstilstand – også selvom spændingen kan være subtil og ubevidst. Vi hviler ikke i styrken, men må hele tiden opretholde holdningen for ikke at falde sammen.

I denne holdning spiller vi en rolle, som skal dække over vores sårbarhed. Ved at virke stærke opdager de andre ikke, at vi i virkeligheden er ret bange og måske faktisk føler os skrøbelige bag facaden.

Med andre ord giver denne holdning indtryk af at være stærk. Twistet er, at den ofte dækker over en dybere frygt.

Den skjulte

Føler vi derimod et behov for at skjule os og undgå at blive set, runder vi skuldrene ind foran brystet. Denne reaktion kan også skyldes en frygt, men hvor “Den stærke” puster sig op, forsøger “Den skjulte” at undgå smerte(både fysisk og psykisk) ved at lukke sig om sig selv.

Disse forsvarsmønstre opstår ofte tidligt i livet, og de kan være barnets bevidste eller ubevidste taktik for at overkomme det ellers uoverkommelige. Et bevidst valg om f.eks. at undslippe fars vrede ved at undgå at blive set kan blive til et ubevidst mønster og ligge i den kropslige holdning hele voksenlivet.

På den måde kan en nyttig overlevelsesstrategi få unyttige og problematiske følger langt op i livet. Fordi kroppens grundlæggende, lukkede holdning forhindrer os i at åbne os op, blive set, kan vi heller ikke i samme grad give og tage imod kærlighed.

Den stressede

Fra skuldrene og ned over øvre ryg ligger en muskel kaldet trapeziusmusklen. Denne muskel er en vigtig indikation på stresstilstanden i kroppen.
Denne muskels funktion er bl.a. at løfte skuldrene, og er der noget de fleste med stress lægger mærke til… Så er det de ømme og løftede skuldre.

Er du stresset kan det være værd at lægge mærke til(evt. med hjælp fra en kropsterapeut) om der er størst spændinger i højre eller venstre side.

Stress er nemlig en tilstand, hvor vi på den ene eller den anden måde har ladet vores grænser overskride i en sådan grad, at kroppen må kæmpe for at klare presset.

Sidder spændingerne især i højre side tyder det på et pres, der kommer fra os selv om at præstere, være gode nok og bevise vores værd.
Spændinger i venstre side kan derimod signalere, at vi ligger under for at pres udefra, som vi måske skal blive bedre til at håndtere.

Gode råd hvis du er stresset

Hvis du er stresset i din hverdag, kan det være en god ide at forstå, hvad der egentligt sker i kroppen.

Her på bloggen kan du læse mere om stress og hvad du gør, når du er blevet stresset.

Læs f.eks:

Hvordan du hurtigt sænker stresshormonet kortisol i kroppen. 

Sammenhængen mellem åndedræt, nervesystem og stress.

Vil du også lære at behandle kroppens sammenhænge og blive i stand til at forløse smerter og de bagvedliggende psykiske spændinger?

Så kom til vores populære infoaften og find ud af hvordan vi kan gøre dig til en af Danmark bedste kropsterapeuter.

Tilmeld dig her

En infoaften er en præsentation af vores uddannelse.

– Vi viser en behandling og oversætter undervejs kroppens sprog.

– Vi fortæller, hvordan uddannelsen er bygget op, og hvad du vil lære som elev.

– Vi svarer på alle de spørgsmål, du måtte have.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Forfatter

Daniel Bonde

Daniel Bonde

Daniel Bonde blev uddannet Totum kropsterapeut i 2016 og er nu underviser på Totum, udover at have sin egen klinik. Daniel søger gennem sine behandlinger at skabe et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Seneste indlæg

Kropsterapeut på deltid

Deltid på fuld tid

Tre dage om ugen står Mette Bernth ved briksen som kropsterapeut i hjemmeklinikken i Silkeborg. To dage om ugen står hun i

Derfor er der brug for kropsterapeuter

Derfor er der brug for kropsterapeuter

Når vi ser på statistikker over danskernes generelle mentale helbred, ser vi et billede der viser at overraskende mange af os kæmper

Stress og kæbespændinger

Kæbespændinger af stress

Kæbespændinger og stress hænger i mange tilfælde uløseligt sammen. Derfor kan behandling af stress mindske dine kæbesmerter. Når stress rammer os, er

2 kommentarer til “Stærk, skjult eller stresset – hvilken type er du?”

  1. Just desire to say your article is as amazing.
    The clearness in your post is simply nice and i could
    assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your RSS
    feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks
    a million and please keep up the gratifying work.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen