Indhold

Dine fødder kan fortælle om du er på rette vej

Dine fødder kan fortælle, om du er på rette vej

Indhold

Mange af os tænker, at smerter og spændinger kun er negativt, men faktisk kan generne være et udtryk for, at din krop forsøger at fortælle dig noget. Ømme fødder kan fx være et tegn på, at du ikke har det så godt med den retning, du har i livet.

Vi kan have fødderne solidt plantet på jorden. Vi kan mangle jordforbindelse. Vi kan slæbe fødderne efter os. Vi kan snuble. Vi kan sætte hælene i.

Vores sprog er fuld af henvisninger til sammenhængen mellem vores krop og vores psyke. Og langsomt begynder flere og flere at anerkende denne sammenhæng. Heldigvis. For hvis vi for alvor begynder at se vores krop og psyke som en helhed, kan vi få et meget bedre liv.

Læs også: For meget uforløst vrede kan give dårlige knæ

Mange af os bliver først opmærksomme på vores krop, når vi bliver syge eller har smerter. Smerter og spændinger er ikke kun dine fjender. Det er også din krops måde at fortælle dig noget på. Prøv at finde ud af, hvad det er, spændingerne forsøger at fortælle dig. Er der nogle ting i dit liv, som du bør gribe anderledes an?

Det er vores fødder, der forbinder os med jorden. Det er dem, der transporterer os på vores vej gennem livet. De er sammensat af 26 knogler og er afgørende for, at vi kan fjedre i vores krop. Hvis der er konflikter i fødderne, vil det også afspejle sig i resten af kroppen – ligesom vi kan påvirke resten af vores krop ved at afspænde fødderne.

Indadvendte eller udadvendte fødder

I fødderne findes der et væld af nervestimuli og reflekszoner, som kan påvirke resten af kroppen. Og det betyder, at vi ved at afspænde fødderne også kan åbne og afspænde resten af kroppen.

Føddernes stilling er afgørende for, hvordan vægt og balance fordeles i kroppen, og for eksempel kan mange rygproblemer spores tilbage til føddernes stilling. Hvis vi vil have en bedre og mere opadsøgende holdning, må vi starte nedefra med at kigge på vores fødder.

Læs også: Lyt til dine armes sprog

Overordnet afspejler vores fødder, hvordan vi har det med det sted, vi er på vej imod. Hvis vi for eksempel frygter det, der ligger forude, kan fødderne blive ømme, så vi får svært ved at gå. Det gør det besværligt at bevæge sig fremad, og vi forsøger på den måde at forhindre fremtiden i at indtræffe.

Hvis vores kurs er uklar, går vi måske med fødderne for meget indad, fordi vi ikke ved, hvilken vej vi skal gå. Eller for meget udad, fordi vi ikke er i stand til at vælge mellem de mange muligheder. Førstnævnte er den mest introverte mulighed, sidstnævnte er den mest ekstroverte. Men hvis dine fødder peger for meget enten indad eller udad vil det plante sig i resten af i din krop, fordi din krop må kompensere andre steder.

Hvad forsøger dine fødder at fortælle dig?

Vil du gerne lære mere om, hvad din krop prøver at fortælle dig?

Så prøv en kropsterapibehandling – vi har behandlere i hele landet. Se listen her

Seneste indlæg