Fire vigtige råd mod hovedpine

Indhold

Hovedpine er en smerte, som de fleste rammes af engang i mellem. Det kan være optakt til sygdom, eller blot tegn på overanstrengelse.

 

Men selvom smerten mellem øjnene er almen kendt, kan den for nogle blive invaliderende. Den kan udvikle sigsig til migræne. Der findes medicinfri behandling af hovedpine. Kropsterapeuter bruger blandt andet disse fire effektive trykpunkter til at lindre din hovedpine.

Du kender det: Det spænder i panden, hovedet dunker, og du kan ikke koncentrere dig om noget som helst. Det virker som en lille ting, men hovedpine kan ødelægge en hel dag, hvis ikke der bliver taget hånd om problemet.

Heldigvis kan du lindrer din hovedpine med akupressur. Akupressur handler om at trykke på en række specifikke punkter på kroppen og virker ligesom akupunktur ved at løsne op i kroppen og derved genfinde kroppens balance.

Sådan fjerner du hovedpine

Der er fire trykpunkter, der kan afhjælpe hovedpine.To ved hånden og to på foden.

  1. punkt sidder midt i mellem tommelfinger og pegefinger cirka tre centimeter nede. Du kan mærke det ved at køre din tommelfinger ned mellem de to fingre – du er det rigtige sted, når der bliver smalt, og du ikke rigtig kan komme længere ned.
  2. punkt sidder på kanten af underarmen cirka to fingres brede fra, hvor vi bukker håndleddet.
  3. punkt sidder på foden ud for ankelknysten cirka en fingers bredde bagud.
  4. punkt sidder mellem anden og tredje tå cirka tre fingres bredde oppe på foden. (Anden tå er den ved siden af lilletåen.)

Du kan trykke på de forskellige punkter på to måder. Enten kan du holde trykket i 30 sekunder, holde en pause, og trykke 30 sekunder, ellers kan du holde tommelfingeren på punktet og lave et pulserende tryk ned på punktet. De to måder kan også kombineres, så du holder et fast tryk, stimulerer punktet, holder en pause, og gentager.

Disse fire punkter vil afhjælpe og lindre din hovedpine, så du slipper for at spilde din dag på smerter.

Skolen for kropsterapi

Totum er latin og betyder helhed. På Totum – skolen for kropsterapi underviser vi vores elever i blandt andet akupressur, massage, ledfrigørelse og samtaleterapi. Behandlingen forener krop og sind og ser på det hele menneske som led i frigørelsen fra sygdomme.

Hvad er kropsterapi? Læs mere her

Behandlingsformen, der bygger på 2.000 år gamle kinesiske teknikker og viden, har været kendt i mere end 20 år og er især blevet brugt af elitesportsfolk og topledere. Den anses for komplementærbehandling til det etablerede sundhedssystem på linje fysioterapeuter, osteopater og kiropraktorer.

 

Skolen blev stiftet i 2012 af tre af Danmarks førende kropsterapeuter, Marcus Heller, Jeppe Dalsgaard og Ronni Vistisen, og siden er antallet af elever fordoblet år for år.

Uddannelsen varer ét år og er baseret på mesterlære og praksis. Ved uddannelsens afslutning får hver elev udleveret en start-up pakke, så man som nyuddannet har god grobund som selvstændig kropsterapeut.

Hvordan uddanner jeg mig til kropsterapeut? Læs mere her

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Seneste indlæg

Rygsmerter

Behandling af rygsmerter

Rygsmerter og rygproblemer i lænden kende de fleste til, mens andre kæmper med kroniske rygsmerter eller diskusprolaps.   Læs her, hvad du

Kæbespændinger afspejler følelser

Kæbespændinger kan være tegn på, at man bider sine følelser i sig. Kæbespændinger kan være smertefulde og yderst ubehagelige. Og i pressede

Hold i nakken

Hold i nakken og nakkestivhed giver smerter og begrænset bevægelighed. Få øvelser kan lindre smerter i nakken. Hold i nakken, ondt i

Scroll til toppen