Indhold

Behandling af muskelspændinger og myoser

Indhold

Muskelspændinger, myoser, muskelsmerter. Kært barn har mange navne. Men hvad end man kalder spændinger i musklerne, afspejler det uligevægt mellem krop og psyke.

Ondt i skuldrene, ømme arme, underben eller lår. Muskelspændinger kan sætte sig mange steder og spænde over så forskellige smerteoplevelser som let irritation til en brændende følelse i den konkrete muskel.

Har du muskelsmerter eller myoser i kroppen, giver vi dig her forståelse for, hvad muskelspændinger er, og derudover et middel mod ømme muskler. Forståelsen kan hjælpe dig med at afspænde din krop og befri dig for muskelspændinger.

Hvad er muskelspændinger?

Det giver faktisk god mening, at din krop laver muskelspændinger. Kroppen spænder nemlig musklerne op af en årsag. Og årsagen kan ligge i selve det område, som den ømme muskel sidder i, eller det kan være at den spændte muskel laver et modspænd – en aflastning – til et andet område, som er under hårdt pres.

En del af behandlingen af ømme muskelspændinger er at forstå kroppens sammenhænge og årsager. Der er to måder at gøre det på. (Og den tredje årsag er de psykiske årsager, som kan lagre sig i kroppen, men dem går vi ikke i dybden med her.)

Vi har skrevet lidt om det i sidste afsnit i denne artikel, men det er et omåde så stort, at det kræver sin egen artikel. Dermed handler denne artikel om behandlingen af spændte muskler i hele kroppen ud fra kroppen sammenhænge og behandling ved meridianlæren.

Hvis dine muskelsmerter specifikt sidder i ryggen, kan du med fordel også læse artiklen om det her.

Behandling af muskelspændinger – kroppens sammenhænge

Når det kommer til kropsterapi og behandlinger af myoser og muskelsmerter ved at arbejde med kroppens sammenhænge, bruger vi den pulserende massage, tryk, stræk og ledfrigørelse.

Når din skulder gør ondt, kan årsagen til de spændte muskler ofte findes i selve skulderen.Men det kan også tænkes, at årsagen til spændingerne i skulderen skal findes i hofteområdet, som skulderen kompenserer for – laver modspænd for.

I så fald er det vigtigt at afspænde hoften samtidigt med, at den smertende skulder bliver afspændt.

Lav en åbning til afspænding af ryggen

Mere komplicerede områder, som det øverste af ryggen, kan være svære at løsne og lindre med direkte behandling.

Muskelspændingen i ryggen kan være bygget op over så lang tid, at der første skal etableres en såkaldt åbning, så det kan lade sig gøre at komme ind og få rygmusklerne til at tage imod afspændigen og behandlingen.

Åbningen er vigtig for at kunne behandle muskelspændinger i ryggen. For at få adgang til afspændning af det øverste af ryggen neden for skuldrene, skal bagsiden af lårene behandles først og derefter vender man tilbage til muskelspændingerne i ryggen.

Dermed kan behandlingen af muskelsmerterne og spændingerne komme langt dybere ind og dermed have større effekt.

Læren om meridianer

Meridianerne er energibaner, som løber indvendigt i vores kroppe og yderligt nær huden. I kropsterapi arbejder vi med 12 meridianer. Der findes blandt andre levermeridianen, hjertemeridianen og mavemeridianen.

Som du kan se har, nogle af meridianerne forbindelse til organer. Muskler som sidder nær meridianernes forløb, kan skabe problemer med muskelspændinger i relation til det givne organ.

Ergo, hvis du har problemer i din mave eller i dit hjerte, kan du få muskelspændinger langs den meridian, som forbinder sig til hjertet.

Muskelspændinger og smerter samt myoser ved meridianbanerne behandles med pulserende massage langs meridianens forløb, på muskelrelationerne – altså de organer eller områder, som også har forbindelse og årsag, samt ved tryk på zonepunkter under fødderne.

Alle disse forskelige metoder skaber energi i kroppen og en dyb afspænding.

Nogle mennesker oplever at kroppen begynder at ryste og summe, fordi energien bevæger sig. Sjældnere kan meridianen stå frem gennem huden som en hvid stribe.

Krop og psyke – en introduktion til psykens muskelspændinger

Det er ikke lige gyldigt, om dine muskelspændinger sidder i højre eller venstre side af din krop.

Her kan du læse om forskellene og den psykiske sammenhæng mellem den smertende side af din krop og hvor dine smerter kan komme fra.

Det er ikke kun højre eller venstre side, som siger noget om, hvilke psykiske udfordringer og erfaringer din krop har med sig. Kropsdele har også mentale bagage.

Den øvre del af ryggen fortæller, om du føler dig støttet, og om du evner at modtage kærlighed.

Dine fødder kan give smerter, spændinger og problemer, hvis du er usikker på hvilken vej, du skal eller at du måske er på vej i en retning i dit liv, som du ikke bryde dig om

Og det er det som kropsterapi også kan. Forbinde de minder og erfaringer som din krop har med de muskelspændinger som enten opstår direkte eller indirekte som konsekvenser af psykiske udfordringer i dit liv.

 

Find en behandler nær dig

Totum Kropsterapeuter – hele landet

Seneste indlæg