Daniel Bonde

Daniel Bonde

Daniel Bonde blev uddannet Totum kropsterapeut i 2016 og er nu underviser på Totum, udover at have sin egen klinik. Daniel søger gennem sine behandlinger at skabe et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Indhold

3 punkter til behandling af nakkestivhed

Indholdsfortegnelse

Hvad er nakkestivhed?

Nakkestivhed er en samlet betegnelse for nakkeproblemer med ømhed og begrænset bevægelighed af nakken. I denne artikel om behandling af stiv nakke går vi i dybden med de fysiske og psykiske årsager til stivhed i nakken.

Du kan f.eks. lære om, hvordan overdreven selvkontrol kan manifestere sig som stivhed i nakken. Har du et akut opstået hold i nakke, kan du lære mere om det her

Hvis din nakke ofte er øm og har begrænset bevægelighed, så er der faktisk noget, du selv kan gøre. Her vil vi vise dig 3 punkter til behandling af nakkestivhed. Ved hjælp af bestemte trykpunkter på kroppens meridianer, kan du nemlig selv lindre nakkeproblemerne helt naturligt.

Læs mere

Hvad er en meridian?

Meridianerne er energibaner, der løber gennem kroppen, og hver meridian har både et indre og ydre forløb. I det indre forløb går meridianen typisk igennem et organ og snor sig om et andet. Det er disse egenskaber, der gør, at vi kan tale om mavemeridianen og dens partner miltmeridianen. Mavemeridianen går igennem mavesækken og snor sig om milten. Miltmeridianen går igennem milten og snor sig om mavesækken. De er på den måde tæt knyttet til hinanden – altså partnere.

Det ydre forløb er den del af meridianen, som ligger nær kroppens overflade. Det er f.eks. her en akupunktør kan sætte en nål – og her vi som kropsterapeuter kan massere og trykke for at skabe bevægelse i energien.


Find en behandler nær dig


Hvad menes der med energi?

Selve ordet energi kan være lidt svært at forklare. For hvad er det egentlig?

De gamle kinesere brugte ordet Qi(udtales “tji”). Andre kulturer

Og selvom videnskaben ikke har kunne bestemme, præcis hvad der sker, så kan vi med stor sikkerhed sige, at der sker noget, når vi stimulerer disse baner og punkter. F.eks. så alle deltagerne på Totum MasterClass (overbygningsuddannelsen), hvordan en hvid streg trådte frem på forsiden af låret – lige dér, hvor mavemeridianen skulle ligge ifølge meridianlæren.

Behandling af nakkestivhed – sådan gør du:

VI skal her se på 3 punkter som hjælper mod nakkestivhed. Hvert punkt er knyttet til det organ, som meridianen tilhører, samt har et nummer der fortæller hvor på meridianen det ligger.

 1. Tyndtarm 3
  Dette punkt ligger på kanten af hånden på lillefingersiden. Du finder punktet ud for den øverste af de tydelige linjer, der løber hen over hånden. Udover nakkestivhed kan punktet også benyttes mod nedsat hørelse og gigt i arme og skuldre.
 2. Tyndtarm 6
  Dette punkt hører til samme organ som første punk – nemlig tyndtarmen. Punktet finder du på albuebenets hoved på ydersiden af armen, lige ovenfor håndleddet.
  tyndtarm 3 og 6, nakkestivhed
 3. Tyktarm 4
  Dette er et rigtig godt bedøvelsespunkt mod smerter i nakke, hals og hoved. Du finder punktet i det bløde område i svømmehuden mellem tommel- og pegefinger.
  nakkestivhed, ømhed, tyktarm4

Sådan behandler du:

Når du starter din behandling af nakkestivhed, så begynd med at lokalisere punkterne på din krop. Punkterne er findes på både højre og venstre side af kroppen. Hvis du har svært ved at finde et punkt helt præcis, så fortvivl ikke. Præcision er godt, men hvis du rammer blot indenfor en 5-krones afstand, påvirker du punktet alligevel.

 • Hold et fast tryk på punktet i ca. 30 sek.
 • Masser punktet i pulserende bevægelser i 30sek.
 • Gentag proceduren med tryk og pulsering.
 • Gå videre til næste punkt.
 • Fortsæt indtil du har været alle 3 punkter igennem.

Du kan gentage behandlingen så ofte, du har brug for det.

Vi håber, du får glæde af denne lille guide til behandling af nakkestivhed.


Find en behandler nær dig

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Forfatter

Daniel Bonde

Daniel Bonde

Daniel Bonde blev uddannet Totum kropsterapeut i 2016 og er nu underviser på Totum, udover at have sin egen klinik. Daniel søger gennem sine behandlinger at skabe et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Seneste indlæg

Kropsterapeut på deltid

Deltid på fuld tid

Tre dage om ugen står Mette Bernth ved briksen som kropsterapeut i hjemmeklinikken i Silkeborg. To dage om ugen står hun i

Derfor er der brug for kropsterapeuter

Derfor er der brug for kropsterapeuter

Når vi ser på statistikker over danskernes generelle mentale helbred, ser vi et billede der viser at overraskende mange af os kæmper

Stress og kæbespændinger

Kæbespændinger af stress

Kæbespændinger og stress hænger i mange tilfælde uløseligt sammen. Derfor kan behandling af stress mindske dine kæbesmerter. Når stress rammer os, er

4 kommentarer til “3 punkter til behandling af nakkestivhed”

 1. Grete Frederiksen

  Det er dog UTROLIGT . Har aldrig rigtig troet på det TRYLLERI , som jeg fandt
  umuligt at huske,….men netop idag , hvor nogle bekymringer gav mig et
  tryk i hovedet ,…og ,som altid , smerter i nakke og hals , prøvede jeg dette TRYK,
  og masseren af SVØMMEHUDEN ml. tommel, og pegefinger . TAK , TAK .
  Jeg vil aldrig glemme dette punkt ,….som jo er “lige ved hånden” ,og skulle
  nok studere jeres magi lift nærmere ..
  Tænk , at smerterne lettede, som ved et trylleslag . Hjertelig TAK . 🌹🌹🌹🌹🌹

 2. Hej Grete
  Vi er utroligt glade for, at du kan bruge vores artikler til noget positivt, og at det har lettet din smerte og hovedpine.
  Der er dog intet magi eller trylleri over kropsterapi eller akupressur-punkterne. Selv om kropsterapi er en relativt ny behandlingsform, bygger den bl.a. på gamle kinesiske teknikker, som er blevet brugt i over 2000 år.
  Hvis du er nysgerrig på, hvad kropsterapi er, kan du læse mere her på hjemmesiden. Du er også velkommen til at komme til et af vores infomøder.
  Hav en fortsat dejlig dag.
  Mvh. Totum

 3. Annett Sønderup Voss

  Sjovt nok har jeg ofte bemærket de punkter ml tommel og pegefinger, og har da ofte masseret dem, når de har været ømme. Kender godt til zone og merianer punkterne, men de går i glemmebogen,, når jeg ikke bruger dem 😀.
  Hvordan med det psykiske, det hænger jo sammen m det fysiske?? Er der behandlere i Århus??

 4. Kære Annett
  Tak for din kommentar.
  Vi har flere kropsterapeuter i Århus. Du kan finde samtlige autoriserede kropsterapeuter her på siden: https://www.totum-behandling.dk/
  Så kan du se, hvem der befinder sig i nærheden af dig.
  Held og lykke.
  Mvh Totum/Mia

Der er lukket for kommentarer.

Scroll til toppen