Daniel Bonde

Daniel Bonde

Daniel Bonde blev uddannet Totum kropsterapeut i 2016 og er nu underviser på Totum, udover at have sin egen klinik. Daniel søger gennem sine behandlinger at skabe et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Indhold

3 punkter til behandling af nakkestivhed

Indholdsfortegnelse

Hvad er nakkestivhed?

Nakkestivhed er en samlet betegnelse for nakkeproblemer med ømhed og begrænset bevægelighed af nakken. I denne artikel om behandling af stiv nakke går vi i dybden med de fysiske og psykiske årsager til stivhed i nakken.

Du kan f.eks. lære om, hvordan overdreven selvkontrol kan manifestere sig som stivhed i nakken. Har du et akut opstået hold i nakke, kan du lære mere om det her

Hvis din nakke ofte er øm og har begrænset bevægelighed, så er der faktisk noget, du selv kan gøre. Her vil vi vise dig 3 punkter til behandling af nakkestivhed. Ved hjælp af bestemte trykpunkter på kroppens meridianer, kan du nemlig selv lindre nakkeproblemerne helt naturligt.

Læs mere

Hvad er en meridian?

Meridianerne er energibaner, der løber gennem kroppen, og hver meridian har både et indre og ydre forløb. I det indre forløb går meridianen typisk igennem et organ og snor sig om et andet. Det er disse egenskaber, der gør, at vi kan tale om mavemeridianen og dens partner miltmeridianen. Mavemeridianen går igennem mavesækken og snor sig om milten. Miltmeridianen går igennem milten og snor sig om mavesækken. De er på den måde tæt knyttet til hinanden – altså partnere.

Det ydre forløb er den del af meridianen, som ligger nær kroppens overflade. Det er f.eks. her en akupunktør kan sætte en nål – og her vi som kropsterapeuter kan massere og trykke for at skabe bevægelse i energien.

Hvad menes der med energi?

Selve ordet energi kan være lidt svært at forklare. For hvad er det egentlig?

De gamle kinesere brugte ordet Qi(udtales “tji”). Andre kulturer

Og selvom videnskaben ikke har kunne bestemme, præcis hvad der sker, så kan vi med stor sikkerhed sige, at der sker noget, når vi stimulerer disse baner og punkter. F.eks. så alle deltagerne på Totum MasterClass (overbygningsuddannelsen), hvordan en hvid streg trådte frem på forsiden af låret – lige dér, hvor mavemeridianen skulle ligge ifølge meridianlæren.

Behandling af nakkestivhed – sådan gør du:

VI skal her se på 3 punkter som hjælper mod nakkestivhed. Hvert punkt er knyttet til det organ, som meridianen tilhører, samt har et nummer der fortæller hvor på meridianen det ligger.

 1. Tyndtarm 3
  Dette punkt ligger på kanten af hånden på lillefingersiden. Du finder punktet ud for den øverste af de tydelige linjer, der løber hen over hånden. Udover nakkestivhed kan punktet også benyttes mod nedsat hørelse og gigt i arme og skuldre.
 2. Tyndtarm 6
  Dette punkt hører til samme organ som første punk – nemlig tyndtarmen. Punktet finder du på albuebenets hoved på ydersiden af armen, lige ovenfor håndleddet.
  tyndtarm 3 og 6, nakkestivhed
 3. Tyktarm 4
  Dette er et rigtig godt bedøvelsespunkt mod smerter i nakke, hals og hoved. Du finder punktet i det bløde område i svømmehuden mellem tommel- og pegefinger.
  nakkestivhed, ømhed, tyktarm4

Sådan behandler du:

Når du starter din behandling af nakkestivhed, så begynd med at lokalisere punkterne på din krop. Punkterne er findes på både højre og venstre side af kroppen. Hvis du har svært ved at finde et punkt helt præcis, så fortvivl ikke. Præcision er godt, men hvis du rammer blot indenfor en 5-krones afstand, påvirker du punktet alligevel.

 • Hold et fast tryk på punktet i ca. 30 sek.
 • Masser punktet i pulserende bevægelser i 30sek.
 • Gentag proceduren med tryk og pulsering.
 • Gå videre til næste punkt.
 • Fortsæt indtil du har været alle 3 punkter igennem.

Du kan gentage behandlingen så ofte, du har brug for det.

Vi håber, du får glæde af denne lille guide til behandling af nakkestivhed.

 

Facebook
LinkedIn
Email

Forfatter

Daniel Bonde

Daniel Bonde

Daniel Bonde blev uddannet Totum kropsterapeut i 2016 og er nu underviser på Totum, udover at have sin egen klinik. Daniel søger gennem sine behandlinger at skabe et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Seneste indlæg

Kropsterapeut Sean Murphy

Troen på forvandling

Kropsterapi kræver ikke tro på mirakler. Men i Sean Petter Murphys liv har kropsterapien ikke desto mindre givet ham en stærk tro

Scroll til toppen