Indhold

DAGBOG FRA UDDANNELSEN: Om selvværd

Indhold

Mens Hold 14 har holdt pause, har jeg – og en del af de andre hjælpelærere på Totum – selv været tilbage på skolebænken. Vi er nemlig en del af Totums Masterclass uddannelse – overbygningen på vores kropsterapi uddannelse. Og i går havde vi supervision.

For nogle(inklusiv mig) en frygtet disciplin, men også en af de mest givende og udviklende dage på undervisningsåret.

På en supervisionsdag behandler man en klient, mens ens medstuderende observerer og giver kærlig feedback efter behandlingen.

Af en eller anden trigger det noget i mange af os at skulle behandle overfor andre. Selv har jeg en frygt for at blive afsløret. Der ligger noget dybt i mig, som fortæller mig, at jeg ikke er god nok og aldrig bliver det. Og om lidt bliver min uduelighed endelig afsløret. Sådan siger en stemme indeni.

Men…

Mine klienter, medstuderende og lærere er heldigvis meget uenige. Når jeg ikke står overfor en supervision, har jeg det heller ikke sådan. Og når jeg først er igang med at behandle i supervisionen ænser jeg knap nok andre end mig og min klient.

Men jeg tror, at mange kan genkende følelsen af at blive afsløret i ikke at være god nok. Ikke bare som behandler, men som menneske. Vi er bange for at blive afvist. Bange for at accept og kærlighed bliver taget fra os, hvis vi ikke er gode nok.

Dette er bare én af måderne, som denne kropsterapi uddannelse udfordrer os som mennesker. Vi lærer at danse med vores usikkerheder og indre dæmoner på en måde så de ikke fører os, men vi fører dem.

Giver vi dem magt, kan vi ikke behandle. Det bliver for hårdt, for tungt og for krævende. Ignorerer vi dem, lægger vi afsted til at noget i os selv.

Det handler om at kunne sige goddag til usikkerhederne uden at acceptere dem som en troværdig reflektion af virkeligheden.

Efter supervisionen var der en fornemmelse af beruselse i lokalet. Den beruselse, der kommer, når man gennemgår noget og lærer noget nyt om sig selv. Jeg tror, alle fik noget med, som rykker deres behandlinger til et andet niveau. Og jeg fik i hvert fald en mulighed for at invitere mit selvværd til en lille dans.

Det er jo ikke så dårligt på en fredag 🙂

Daniel

(Hjælpelærer Hold 14)

Overvejer du en kropsterapi uddannelse?

Her er et par forslag til yderligere læsning:

Meget mere end en massør uddannelse

Kropsterapi som alternativ behandling

Hvad indeholder en kropsterapi uddannelse?

 

Seneste indlæg