Indhold

Kropsterapeut eller massør?

Indhold

Drømmer du om at blive kropsterapeut eller massør, men er du i tvivl om forskellen, og hvilken uddannelse der er bedst? Så læs med her.

At arbejde med kroppen er fascinerende. Ikke to kroppe er ens, og alle dine fremtidige klienter vil komme med hver deres personlighed og deres egne problematikker. Som kropsterapeut eller massør får du derfor en afvekslende og spændende hverdag i tæt kontakt med de mennesker, du hjælper.

Men selvom der er mange ligheder mellem at være kropsterapeut og massør, er der også forskelle. For eksempel vil du som massør kun arbejde med det kropslige, mens du som kropsterapeut lærer at arbejde i dybden med sammenhængen mellem krop og psyke.

Hvem er dygtigst – en kropsterapeut eller massør?

Der findes dygtige behandlere inden for både kropsterapi og massage. Men vi tør godt stå på mål for, at du får de bedste forudsætninger for at give dybdegående og forløsende behandlinger på en kropsterapiuddannelse.

Som kropsterapeut lærer du, hvordan krop og følelser hænger sammen. Og du lærer, hvordan du kan skabe en meget, meget dyb afspænding af kroppen – en forløsning.

Netop fordi krop og psyke påvirker hinanden så meget, mener vi, at det giver mest mening at behandle helheden. Når en dårlig ryg knytter sig til et følelsesmæssigt problem, hjælper det så kun at massere ryggen? Eller bør vi ikke også tage fat i den følelsesmæssige smerte?

Hvor en massage kan give lindring for en smertende tilstand, kan en kropsterapeutisk behandling arbejde i dybden med hele den bagvedliggende problematik, som er skyld i problemet. På den måde kan en kropsterapeut være med til at løse et problem – frem for blot at lindre det.

Kan jeg få job som kropsterapeut?

Helt kort kan vi svare: Ja.

Det lidt længere svar er, at du selvfølgelig selv skal gøre et stykke arbejde. Der kommer ikke kunder væltende ind i din klinik, medmindre du giver dem en grund til det og viser, at din klinik i det hele taget eksisterer.

Men når det er sagt, ser vi en stigende interesse for både den alternative behandling og for sammenhængen mellem krop og psyke. Selvom massage er det mest udbredte indtil videre, ser vi, at kropsterapeuter bliver efterspurgt i højere og højere grad, fordi vores behandling bare rykker folk længere.

Angst, depression, dårlig ryg, ledsmerter, maveproblemer, frossen skulder, piskesmæld, muskelsmerter, knæproblemer, stress og udbrændthed. Det er bare nogle af de ting, som vores elever behandler for efter endt uddannelse.

Nogle af disse problemer kan skyldes “tilfældige” hændelser. Andre kan være en kropslig afspejling af en psykisk problematik. Som kropsterapeut får du effektive værktøjer til at behandle dybdegående i begge situationer.

Hvilken vej skal jeg vælge?

Om du vælger at blive kropsterapeut eller massør, er naturligvis helt op til dig.

Men på siden her kan du lære mere om vores 1 årige uddannelse til kropsterapeut, samt se de forskellige muligheder for at blive klogere på uddannelsen, inden du beslutter dig.

Seneste indlæg