Indhold

Muskelsmerter i ben

Oplever du muskelsmerter i ben, spændinger i benene eller smerter i balle og ben? Læs med her, hvordan Totum kropsterapi kan hjælpe.

Muskelsmerter i ben

De fleste har prøvet at have muskelsmerter i benene eller spændinger i benene, og der kan være mange forskellige årsager til, at vi oplever smerter i benene. Og her kommer det an på, hvorhenne smerterne er lokaliseret.

Hvad er muskelsmerter i benene?

Muskelsmerter i benene kan blandt andet været lokaliseret i lår, knæ, underben og/eller baller. Oftest skyldes muskelsmerterne eller spændinger i benene, at muskler, senere eller led er blevet overbelastet på grund af fysisk aktivitet.

Muskelsmerter i benene er i disse tilfælde tegn på forstrækninger og betændelsestilstand i benene. Men hvis du oplever smerter i baller og ben, eller at muskelsmerterne stråler ud fra hofte eller ryg, kan der være tale om en diskusprolaps. I dette tilfælde skal du i første omgang kontakte din egen læge eller få en henvisning til en fysioterapeut.

Find en behandler nær dig

 

Hvorfor får jeg spændinger i benene?

Hvis du har muskelsmerter i benene eller oplever spændinger i benene, kan det skyldes, at dine benmuskler er blevet overbelastede, at du har en forstrækning eller har betændelse i et af dine muskelled i benet.

Hvis du har smerter i låret, kan smerterne sidde enten på forsiden, ydersiden, indersiden eller bagsiden af låret. Hvis smerterne er opstået på grund af en sportsskade, vil du oftest opleve smerter på bagsiden eller indersiden af låret. Smerter på forsiden eller indersiden stammer ofte fra andre steder i kroppen. Dette bør undersøges af en fysioterapeut eller en kropsterapeut.

Hvis du har spændinger i benene, som varer over længere tid, kan det give kramper i dine underben – og i visse tilfælde også åreknuder. Hvis dine lægmuskler har været spændte i for lang tid – enten på grund overbelastning eller manglende udtrækning efter fysisk aktivitet – vil mælkesyre ophobe sig i dine muskler. Dette giver også muskelsmerter i benene.

Kropsterapi og muskelsmerter i benene?

Hvis du kommer til behandling for muskelsmerter i benene hos os, vil vi se på, hvor i benene du oplever spændinger og/muskelsmerter. Dine muskelsmerter i benene kan nemlig i visse tilfælde siger noget om, hvordan du har det psykisk.

Muskelsmerter i benene kan blandt andet dreje sig om:
• Muskelsmerter i lår: Kan være forbundet med barndomsminder, vrede eller problemer med dine forældre.
• Muskelsmerter i underben: Kan være forbundet med problemer med foretage et valg, tage skridt fremad i en ny retning på grund af frygt eller følelsen af modstand.

Muskelsmerter i benene kan altså dække over nogle uforløste følelser. Og lige meget om dine smerter i benene er opstået på grund af fysiske overanstrengelser eller på baggrund af en psykisk tilstand, så kan vi hjælpe dig.

Find en behandler nær dig

Artikler

Spændninger i benene

Spændinger i benene: De afslører, om du er på rette vej i livet

De fleste har nok prøvet at få ondt i lægmusklerne eller lårene. Men det er ikke alle, der ved, at spændinger i benene kan hænge …

Få hjælp

Uanset hvor i landet du bor, er der ikke langt til en Totum kropsterapeut.

Ronni-L.jpg

Ronni Vistisen

Ronni Vistisen er uddannet kropsterapeut ved ManuVision.
Ronni har en unik og skarp måde at se, forstå og formidle sammenhængen mellem krop og psyke på. Han er en ildsjæl, som altid søger en dybere viden i sit arbejde.

Speciale: Angst, stress og kredsløbsproblemer

Adresse: Ledreborg alle 2b, 4320 Lejre

Kropsterapeut-Karina-Hoejgaard.jpg

Karina Højgaard

Karina har i mange år arbejdet professionelt med dans, yoga og kropsterapi. Hendes fokus er forholdet mellem krop og sind – og på at få folk til at opleve det frie flow, der kan skabes i kroppen under og efter en behandling.

Speciale: Smerter og “kroppen som helhed”

Adresse: Birkegade 26, 2200 København N

Marianne-Brandt.png

Marianne Brandt

Marianne er uddannet coach, Totum Kropsterapeut og cand.scient.idræt. Hun har altid været nysgerrig på kroppens og sindets samspil – på hvad bevægelse og idræt gør for kroppens helbred.

Speciale: Kropsterapi og coaching kombineret

Adresse: Masnedøgade 20, 2100 København Ø

DB.jpg

Daniel Bonde

Daniel har arbejdet med kroppen i mange år – først sin egen og siden andres. Han er uddannet Totum Kropsterapeut og behandler mange med stress, angst og smerter i hans klinik tæt ved Christianshavns Metrostation.

Speciale: Udbrændthed, smerter og stress

Adresse: Strandgade 6, 1401 København K

Scroll til toppen