Indhold

Spændninger i benene

Spændinger i benene: De afslører, om du er på rette vej i livet

Indhold

De fleste har nok prøvet at få ondt i lægmusklerne eller lårene. Men det er ikke alle, der ved, at spændinger i benene kan hænge sammen med, om du egentlig er tilfreds med den retning, dit liv har.
Benene er vores fundament. De giver os jordforbindelse og en fornemmelse af sted, formål og retning. Vi kan lære meget af at lytte til, hvad vores ben forsøger at fortælle os. Både om det liv, vi har levet indtil nu, og hvordan vi har det med den retning, vores fremtid bevæger sig i.

Kroppen og psyken hænger uløseligt sammen, og hele vores krop – heriblandt benene – kan fortælle os utrolig meget om, hvordan vi har det med det liv, vi lever. Benene afspejler den historie, vi har med os. Det er benene, der bærer os fremad i livet.

Læs også: Lyt til dine armes sprog

Vores følelser omkring den retning, som vores liv bevæger sig i, bliver afspejlet i vores ben. Hvad er det for et liv, du bærer rundt på? Snubler du på din vej frem? Eller går du med store selvsikre skridt?

Spændinger i benene

Vanskeligheder i benene er ofte forbundet med frygt for at gå videre frem i livet. Vil du hellere bevæge dig i en anden retning? Er der noget, du gerne vil løbe væk fra? Er du på den forkerte vej og trænger til at skifte kurs? Er du bange for forandring?

Overspændte ben kan udspringe af at klamre sig til tingene, som de er, fordi fremtiden virker skræmmende. Men det kan også være et tegn på, at det gennem vores liv har været svært for os at stå fast, og at vi har kæmpet meget for at få lov til at være os selv. Underspændte ben tyder på en opgivende holdning og bunder ofte i, at vi føler os utrygge.

Læs også: Din trang til kontrol sidder i kæberne

Stærke ben kan transportere os målrettet frem i livet og giver stabilitet og kraften til at stå fast. Men samtidig skal vi også passe på, at vi ikke står så fast, at vi ender med at gro fast med overspændte ben. Dermed mister vi vores evne til at omfavne forandring, være spontane og fleksible og bevæge os let og ubesværede gennem livet.

En beskyttende mur

Alt efter hvor i benene, man har spændinger, siger det noget om ens psykiske tilstand i kroppen.

Når man er fastlåst i lårene, hænger det ofte sammen med spørgsmål, der har med fortiden at gøre. Det kan være forældreproblemer, barndomsminder, vrede eller fjendtlighed.

Musklerne på indersiden af låret har særlig stor psykologisk betydning. Deres tætte forbindelse til vores underliv, kønsorganer og bækkenbund gør, at enhver spænding i dette område har indflydelse på vores evne til at give efter og åbne op over for seksualiteten.

Læs også: Behandling af barndomstraumer gennem kropsterapi

Underbenene skal holde til et umådeligt stort pres, da de bærer stort set hele vores vægt, men det er sjældent, at vi skænker dem særlig meget opmærksomhed. Først når langvarige muskelspændinger giver os kramper eller åreknuder, går det op for os, hvilket pres de er udsat for. Læggene er der, hvor folk hyppigst får kramper, hvilket skyldes mælkesyreophobning i muskler, som har været for spændte i for lang tid.

Læs også: Blogindlæg: Der sidder så meget selvmedlidenhed i den ankel

Skinnebenet og lægmusklerne er ofte forbundet med de bevægelser, vi skal til at foretage os, og hvad vi eventuelt måtte føle af modstand og frygt i den forbindelse. Derudover har dette område også at gøre med vores følelser omkring vores status og position i livet.

Spændte muskler virker som en beskyttende mur, der skjuler vores virkelige følelser. Hvad forsøger dine ben at fortælle dig?

Find en behandler nær dig

Totum Kropsterapeuter – hele landet

Seneste indlæg