Indhold

Hovedpine kan lindres med kropsterapi

Døjer du ofte med hovedpine, trykken i hovedet og ondt i kraniet? Så er det måske på tide at opsøge en behandler, som kan hjælpe dig af med dine smerter.

Kropsterapi kan lindre hovedpine

Alle har hovedpine fra tid til anden, og ondt i hovedet kommer i mange former og giver smerter forskellige steder i kraniet. Derfor afhænger behandlingen af din hovedpine af årsagen til dine smerter.

I de fleste tilfælde er hovedpine et forbigående fænomen, som hverken kræver behandling eller medicinering. Men hvis du har ondt i hovedet regelmæssigt, bør du få undersøgt, hvad årsagen til din hovedpine er, så du derefter kan blive behandlet.

Hvad er årsagen til hovedpine?

Hovedpine inddeles ofte i to typer:

 • Primær hovedpine: Hovedpine, der opstår uden at man kan påvise sygdom. Kan opleves som migræne, spændingshovedpine eller klyngehovedpine.
 • Sekundær hovedpine: Hovedpine, der opstår på grund af påviselig sygdom. Kommer fx i forbindelse med feber/influenza, hovedskader, hjerneblødning, tømmermænd.

En primær hovedpine kan i visse tilfælde være svær at behandle, da årsagen kan være svær at fastslå. Spændingshovedpiner skyldes fx stress og psykiske forhold og/eller spændinger i nakken, mens årsagen til migræne og klyngehovedpine stadig er ukendt.

Du bør kontakte din egen læge, hvis din hovedpine er tilbagevendende eller længerevarende, eller ringe 112, hvis du får akut kraftig hovedpine ledsaget af lammelse, taleproblemer og/eller påvirkning af din bevidsthed.

Find en behandler nær dig


Symptomer på hovedpine

De overordnede symptomer på hovedpine er trykkende og dunkende hovedsmerter, ondt i kraniet, og til tider lys/lydoverfølsomhed, kvalme og opkastning.

Hvis du oplever følgende symptomer, kan der være tale om spændingshovedpine:

 • Nakkespændinger
 • Hovedpine som varer i flere dage
 • Ondt i kraniet som føles som pressende eller klemmende
 • Ondt i hovedet på begge sider, i panden, issen eller nakken
 • Svimmelhed

Hvis du oplever følgende symptomer, kan der være tale om migræne:

 • Anfald af hovedpine, som føles ensidige
 • Ujævne intervaller af anfald af hovedpine som varer fra 4-72 timer
 • Ofte lys/lydoverfølsomhed og/eller kvalme
 • En pulserende smerte

Hvordan kan Totum kropsterapi hjælpe?

Hvis du har hovedpine, kan Totum kropsterapi i flere tilfælde hjælpe, da vi i den kropsterapeutiske behandling tager højde for både de fysiske og psykiske årsager, der kan være til dine smerter. Vi vil i den forbindelse blandt andet se på, hvordan spændingstilstanden er i din nakke, hals, skuldre og ryg.

Den behandling, du modtager, er tilpasset lige præcis dig, hvor vi tager højde for, hvad du selv – og hvad din krop – fortæller. Nogle behandlinger har fokus på spændinger i de muskelgrupper, som skaber problemerne, mens vi i andre behandlinger arbejder med både krop og psyke. Her vil samtale om de bagvedliggende problematikker indgå. Hos Totum tilpasser vi altid behandling for at opnå de bedste resultater for dig.

Find en behandler nær dig

Artikler

Behandling af hovedpine

Behandling af hovedpine

De fleste mennesker oplever at have hovedpine af og til. Otte ud af ti har oplevet af have ondt i hovedet i løbet af det …

Nakkesmerter og hovedpine?

Nakkespændinger, nakkesmerter og hovedpine giver hvert år tusindvis af danskere problemer. Desværre er der ikke så mange, der ved, at mange af disse problemer kan …

Få hjælp

Uanset hvor i landet du bor, er der ikke langt til en Totum kropsterapeut.

Ronni-L.jpg

Ronni Vistisen

Ronni Vistisen er uddannet kropsterapeut ved ManuVision.
Ronni har en unik og skarp måde at se, forstå og formidle sammenhængen mellem krop og psyke på. Han er en ildsjæl, som altid søger en dybere viden i sit arbejde.

Speciale: Angst, stress og kredsløbsproblemer

Adresse: Ledreborg alle 2b, 4320 Lejre

Kropsterapeut-Karina-Hoejgaard.jpg

Karina Højgaard

Karina har i mange år arbejdet professionelt med dans, yoga og kropsterapi. Hendes fokus er forholdet mellem krop og sind – og på at få folk til at opleve det frie flow, der kan skabes i kroppen under og efter en behandling.

Speciale: Smerter og “kroppen som helhed”

Adresse: Birkegade 26, 2200 København N

Marianne-Brandt.png

Marianne Brandt

Marianne er uddannet coach, Totum Kropsterapeut og cand.scient.idræt. Hun har altid været nysgerrig på kroppens og sindets samspil – på hvad bevægelse og idræt gør for kroppens helbred.

Speciale: Kropsterapi og coaching kombineret

Adresse: Masnedøgade 20, 2100 København Ø

DB.jpg

Daniel Bonde

Daniel har arbejdet med kroppen i mange år – først sin egen og siden andres. Han er uddannet Totum Kropsterapeut og behandler mange med stress, angst og smerter i hans klinik tæt ved Christianshavns Metrostation.

Speciale: Udbrændthed, smerter og stress

Adresse: Strandgade 6, 1401 København K

Scroll til toppen