Ledsmerter

SENESTE INDLÆG:

Indhold

Ledsmerter kan lindres med kropsterapi

Ledsmerter er ofte akkompagneret af stive og hævede led. Med Totum kropsterapi kan vi lindre smerterne, genskabe mobiliteten og reducere hævelsen.

Kropsterapi kan lindre ledsmerter

Man kan få ledsmerter i alle kroppens led. Smerterne kan være resultat af længerevarende overbelastning af leddene, slag eller skader i eller omkring leddene, eller ledsmerterne kan opstå i forbindelse med en autoimmun sygdom, såsom leddegigt.

Hvis du søger behandling for ledsmerter hos Totum kropsterapi, vil vi via den kropsterapeutiske behandling kunne lindre smerterne, genskabe mobiliteten i de stive led og sikre en mere uhindret gennemstrømning til leddet.

Find en behandler nær dig

 

Hvad er symptomerne på ledsmerter?

Dine led består af knogler, brusk og en omgivende ledkapsel, mens der inde i selve leddet er væske. Omkring hvert led er der ligeledes ledbånd, sener og muskler. Og i samtlige af disse strukturer i dine led kan der opstå smerter.
Hvis du har ledsmerter, vil du i nogle tilfælde også have følgende symptomer:

  • Hævelse af leddet
  • Varme i leddet
  • Rødme i huden omkring området
  • Nedsat bevægelighed i leddet

Hvis du oplever ledsmerter sammen med et eller flere af de ovenstående symptomer, kan der være tale om inflammation i selve leddet. Hvis disse symptomer fortsætter over længere tid, kan der være tale om forstadier til en gigtsygdom. I dette tilfælde bør du kontakte din egen læge og bede om udredning af, om dine ledsmerter er tegn på sygdom.

Hvorfor opstår ledsmerter?

I de fleste tilfælde opstår ledsmerter på grund af en overstrækning af leddet eller en forstuvning. Begge dele kan føre til skader på og inflammation i de ledbånd, som stabiliserer leddet.
Du har sikkert på et eller andet tidspunkt prøvet at vrikke om på foden og oplevet den stærke smerte, som fortæller, at leddet er kommet i en forkert position. Hvis man går rundt på en forstuvet fod, vil ens krop automatisk forsøge at beskytte det udsatte led ved at spænde op omkring leddet. Dette betyder, at leddet mister sin mobilitet.

Når du får ledsmerter et sted i kroppen, sendes der en række impulser gennem dit nervesystem. Smerterne sender et signal til rygmarven, som derefter sender signal til de ledbånd og muskler, som ligger omkring det sted, hvor smerterne er opstået. Disse ledbånd og muskler trækker sig derfor sammen og beskyttet det skadede led.

Din krop er altså forprogrammeret til at passe på og støtte op omkring et led, som har været udsat for overbelastning. Men dette er desværre med til at låse leddet yderligere fast, hvilket fastholder spændingen i leddet. Dette kaldes et feedback-loop. Med Totum kropsterapi kan vi bryde dette feedback-loop, så mobiliteten i leddet normaliseres.

Hvordan kan Totum kropsterapi hjælpe?

En af de grundlæggende teknikker i Totum kropsterapi er den pulserende massage, som er effetkiv til at skabe bevægelse i kroppens led. Hvis du har ledsmerter og/eller låste og stive led, vil vi kunne låse dine spændinger op, skabe gennemstrømning, lindre smerterne og genskabe mobilitet i leddet.
Derudover vil vi ledfrigøre det led, som skaber problemerne for dig. Ledfrigørelse er en effektiv metode til at behandle ledsmerter, da det ligeledes låser op for de sammentrukne ledbånd, bindevæv og muskulatur, som befinder sig rundt om leddet. Ledfrigørelse vil øge bevægeligheden i leddet, således at resten af kroppen ikke kompensere for de stive led.

Kropsterapi kan ikke helbrede ledsmerter, hvis de er forårsaget af en autoimmun sygdom, men vi kan lindre dine smerter og give dine led en bedre bevægelighed.

Find en behandler nær dig

Artikler

Kropsterapi kan lindre ledsmerter

Ledsmerter kan opstå i alle kroppens led og være resultatet af langvarig overbelastning, slag, skader eller autoimmune sygdomme. Formålet med den kropsterapeutiske behandling af ledsmerter …

Få hjælp

Uanset hvor i landet du bor, er der ikke langt til en Totum kropsterapeut.

Ronni-L.jpg

Ronni Vistisen

Ronni Vistisen er uddannet kropsterapeut ved ManuVision.
Ronni har en unik og skarp måde at se, forstå og formidle sammenhængen mellem krop og psyke på. Han er en ildsjæl, som altid søger en dybere viden i sit arbejde.

Speciale: Angst, stress og kredsløbsproblemer

Adresse: Ledreborg alle 2b, 4320 Lejre

Kropsterapeut-Karina-Hoejgaard.jpg

Karina Højgaard

Karina har i mange år arbejdet professionelt med dans, yoga og kropsterapi. Hendes fokus er forholdet mellem krop og sind – og på at få folk til at opleve det frie flow, der kan skabes i kroppen under og efter en behandling.

Speciale: Smerter og “kroppen som helhed”

Adresse: Birkegade 26, 2200 København N

Marianne-Brandt.png

Marianne Brandt

Marianne er uddannet coach, Totum Kropsterapeut og cand.scient.idræt. Hun har altid været nysgerrig på kroppens og sindets samspil – på hvad bevægelse og idræt gør for kroppens helbred.

Speciale: Kropsterapi og coaching kombineret

Adresse: Masnedøgade 20, 2100 København Ø

DB.jpg

Daniel Bonde

Daniel har arbejdet med kroppen i mange år – først sin egen og siden andres. Han er uddannet Totum Kropsterapeut og behandler mange med stress, angst og smerter i hans klinik tæt ved Christianshavns Metrostation.

Speciale: Udbrændthed, smerter og stress

Adresse: Strandgade 6, 1401 København K

Scroll til toppen