Øjne

SENESTE INDLÆG:

Indhold

Ondt i øjet?

Totum kropsterapi kan lindre øjensmerter

Totum kropsterapi kan lindre dine smerter i øjet.

Det er ikke unormalt, at man på et eller andet tidspunkt kommer til at opleve at have ondt i øjet. Hvis du fx har prøvet at have øjenbetændelse, kender du sikkert til lysoverfølsomheden, smerterne i øjet og hovedpinen, der følger med. I sådanne tilfælde går smerterne enten over af sig selv i løbet af 5-10 dage, eller også behandler man øjenbetændelsen med antibakterielt øjenmiddel.

Men hvis du oplever stærke eller dybe smerter i øjet, nedsat syn, uudholdeligt trykken bag øjet, vedvarende lysskyhed og/eller pludselige synsgener, bør du opsøge en øjenlæge.

 

Hvorfor får man ondt i øjet?

I de fleste tilfælde skyldes ondt i øjet, at der er inflammation i øjets bindehinde. En sådan inflammation kan opstå på grund af:

  • Allergi
  • Virusinfektion
  • Bakteriel infektion

Bygkorn, tørre øjne, rift på hornhinden, fremmedlegeme i øjet og inflammation i tårekanalen er også hyppige årsager til ondt i øjet. Disse tilstande er oftest kortvarige og kan behandles med medicin, så smerter i øjet forsvinder inden for 5-10 dage.

I sjældne tilfælde kan man opleve smerter i øjet og en trykken bag øjet på grund af:

  • Bindevævssygdom andet sted i kroppen, som kan give inflammation i øjets senehinde, hvilket medfører en konstant, borende, kraftig smerte i øjet.
  • Inflammation i synsnerven, som bl.a. giver nedsat syn på det ene øje og nedsat evne til at skelne farver.
  • Cluster hovedpine, som er periodiske anfald af hovedpine, der giver stærke smerter bag øjnene.
  • Graves’ sygdom, en autoimmun sygdom som også kan medføre stærke øjensmerter.

Hvornår skal jeg søge hjælp?

Hvis du oplever ondt i øjet eller trykken bag øjet, skal du være opmærksom på, om smerterne er ledsaget af rødme i øjet og nedsat syn – samt om smerterne forværres. Kontakt altid din egen læge, hvis tilstanden forværres, eller hvis du er bekymret over tilstanden.

Det er altid vigtigt, at du får dit øje undersøgt af din egen praktiserende læge eller får en henvisning til en øjenlæge, hvis du har smerter i øjet. Din læge vil undersøge dit øje, finde årsagen til dine smerter og vil kunne give dig den rette behandling og/eller medicinering.

Hvordan kan Totum kropsterapi hjælpe?

Det er vigtigt at slå fast, at Totum kropsterapi ikke kan helbrede øjensmerter, eller de årsager der måtte være til ondt i øjet. Men vi kan lindre smerterne, og få din krop til at slappe af, så den bedre kan håndtere smerterne.

Hvis du har kroniske smerter i øjet, kan vi hjælpe din krop til at slappe af og komme helt ned i det parasympatiske nervesystem. Mange kroniske syge oplever stress og har svært ved at udvise egenomsorg, hvilket i visse tilfælde kan være medvirkende til at smerterne forøges.

Find en behandler nær dig

 

Artikler

Kropsterapi fjernede kroniske øjensmerter

I mange år tog Eva Nielsen store mængder medicin for at dæmpe sine øjensmerter, der var forårsaget af en stofskiftesygdom og fejlbehandling. Kropsterapi gjorde hende …

Få hjælp

Uanset hvor i landet du bor, er der ikke langt til en Totum kropsterapeut.

Ronni-L.jpg

Ronni Vistisen

Ronni Vistisen er uddannet kropsterapeut ved ManuVision.
Ronni har en unik og skarp måde at se, forstå og formidle sammenhængen mellem krop og psyke på. Han er en ildsjæl, som altid søger en dybere viden i sit arbejde.

Speciale: Angst, stress og kredsløbsproblemer

Adresse: Ledreborg alle 2b, 4320 Lejre

Kropsterapeut-Karina-Hoejgaard.jpg

Karina Højgaard

Karina har i mange år arbejdet professionelt med dans, yoga og kropsterapi. Hendes fokus er forholdet mellem krop og sind – og på at få folk til at opleve det frie flow, der kan skabes i kroppen under og efter en behandling.

Speciale: Smerter og “kroppen som helhed”

Adresse: Birkegade 26, 2200 København N

Marianne-Brandt.png

Marianne Brandt

Marianne er uddannet coach, Totum Kropsterapeut og cand.scient.idræt. Hun har altid været nysgerrig på kroppens og sindets samspil – på hvad bevægelse og idræt gør for kroppens helbred.

Speciale: Kropsterapi og coaching kombineret

Adresse: Masnedøgade 20, 2100 København Ø

DB.jpg

Daniel Bonde

Daniel har arbejdet med kroppen i mange år – først sin egen og siden andres. Han er uddannet Totum Kropsterapeut og behandler mange med stress, angst og smerter i hans klinik tæt ved Christianshavns Metrostation.

Speciale: Udbrændthed, smerter og stress

Adresse: Strandgade 6, 1401 København K