Indhold

Siff Storm

“Jeg elsker at lære nyt”

Indhold

Siff Storm arbejdede i flere år som selvstændig kropsbehandler før hun byggede ovenpå med en masterclass på Totum – Skolen for Kropsterapi. ”Masteren tog det hele til et nyt niveau. Det gav en masse ny viden, som har inspireret mig og gjort mig endnu skarpere på det, jeg laver,” siger hun.

Hele rejsen mod at blive kropsterapeut startede for Siff Storm med en hjertesorg.

”Jeg oplevede et brud med en meget stor kærlighed. Dengang var det sådan, at når mit kærlighedsliv gik itu, så brød hele min verden sammen. Det gik op for mig, at jeg sad fast i et mønster,” siger Siff Storm.

Læs også: Sorg og kropsterapi

Det mønster satte hun sig for at bryde. Hun arbejdede bevidst med sig selv og tog en 2-årig coach-uddannelse og så begyndte hun at undersøge, hvordan krop og følelseslivet var forbundet.

”Jeg blev bevidst om, at det ikke er nok, bare at arbejde med det psykiske. Det er jo forankret i kroppen. Krop og psyke skal forbindes. Så det var et helt naturligt skridt for mig, at kropsterapeut skulle være mit næste skridt,” siger Siff Storm.

Sulten efter mere

Oprindeligt er hun uddannet Cand. Mag., har boet en del år i Mellemøsten og arbejdet på højskoler og for flere forskellige NGO-organisationer. I dag har hun sin egen klinik for kropsterapi, Klinik Storm Sorgenfri på Strøget i hjertet af Købehavn som hun driver med sin mand. Her er der travlt med klienter, gruppeforløb og cirkler for kvinder. Her skriver hun også bloggen Siffs Blog, som handler om de mange temaer, hendes klienter har i spil, når de søger hjælp.

”Det arbejde jeg laver som behandler er i den tunge ende. Det er klienter med traumer og sorgprocesser, lavt selvværd, angst, depressionen eller burn-outs. Det er klienter med følelsesmæssige svære ting, som jeg har på min briks,” fortæller Siff Storm.

Og det var mange af disse temaer, som hun allerede havde lært en del om på grunduddannelsen på Totum Skolen for Kropsterapi, hun gerne ville dykke endnu længere ned i.

”Jeg var sulten efter mere,” siger hun.

Og derfor tilmeldte hun sig på masterclass-holdet, som hun bestod i foråret 2018. Her var det især temaer som Indre barn, Karakterstruktur og Chock/Traume, der blev endnu mere rodfæstet i den måde Siff Storm er behandler på.

Læs også: Masterclass elev: Jeg har fundet ro i min faglighed

”Jeg havde jo arbejdet en del år som behandler, inden jeg tog masterclass. Så jeg kendte godt min egen profil. Du kan sagtens være selvstændig med grunduddannelsen. Men hvis man brænder for faget, så skal man tage masteren. Man får mulighed for at fordybe sig i de vigtigste emner man står i som kropsterapeut. Og det kan gøre en kæmpe forskel,” siger Siff Storm.

For hende handlede det ikke kun om, at blive bedre til alt, hun arbejdede med i forvejen. Der var nemlig også en gevinst ved at blive udfordret med hel ny viden og lærdom indenfor faget, som hun ikke havde forventet, at hun ville komme til bruge.

Ny inspiration

”Det at man kommer igennem ting, som man ikke havde forestillet sig, viste sig at være en kæmpe gevinst for mig som kropsterapeut. Vi skal ud af vores komfortzone for at blive klogere på os selv. Det handler om at få ny inspiration og hele tiden udfordre sig selv med nye metoder,” siger Siff Storm.

Det var blandt andet ledfrigørelse og det at rette nakker, der stod på listen over uforudsete overraskelser i Siff Storms nye kompetence-arkiv.

”Jeg har altid gerne villet kunne rette nakker. Men jeg troede aldrig jeg ville komme til det. Det har jeg lært. Og jeg er helt tryg og komfortabel ved at gøre det nu. Og mine klienter elsker, at jeg gør det. Det er et sindssygt konkret værktøj at have med sig,” siger hun.

Læs også: 3 punkter til behandling af nakkestivhed

Siff Storm har skabt sig en karriere, som ligger i tråd med det værdisæt og de drømme, hun har haft med sig. Og hun er i dag glad for at hun tog karriereskiftet fra akademiker til behandler. Men man skal holde sig i gang og hele tiden supplere med ny viden, understreger hun. Det er mindst lige så vigtigt, som arbejdet med klinikken.

”Masteren tog det hele til et nyt niveau. Det gav en masse ny viden, som har inspireret mig og gjort mig endnu skarpere på det, jeg laver. Og det er vigtigt at blive ved med at udvikle sig. Hvis man brænder for faget og det her felt, så skal man tage masteren med,” siger Siff Storm.

Seneste indlæg