Indhold

Massageuddannelse i København, Odense og Aarhus

Indhold

Overvejer du at tage en massøruddannelse, et fysiurgisk massagekursus eller at lære mere om f.eks. triggerpunkt massage eller zoneterapi?

Så læs videre her. Totums massage uddannelse i København indeholder nemlig alt det – og lidt til!

Er Totum en massage uddannelse?

Det korte svar er: Ja!

Men som sagt er Totums massage uddannelse i København også meget mere end det. Derfor har vi valgt at kalde det for en kropsterapi uddannelse. Udover at lære massageteknikker til hele kroppen, lærer du nemlig også teknikker fra andre behandlingsformer. F.eks. lærer du at give zoneterapi, arbejde med triggerpunkter, ledfrigørelse og akupressur. Derudover lærer du også, hvordan krop og psyke arbejder sammen og danner en helhed.

Hvad er forskellen på kropsterapi og massage?

Der er både ligheder og forskelle mellem klassisk massage og kropsterapi. Begge teknikker arbejder med at løsne muskulatur, som er spændt og ofte øm.

Men hvor klassisk massage typisk består af strøg langs musklerne med massageolie, har kropsterapi lidt flere – og dybere – måder at arbejde på. Massageformen, som kropsterapi bygger på, benytter ikke massageolie. Istedet bruges pulserende massage, som har en række fordele.

Pulserende massage sætter hele kroppen i bevægelse, mens der kan arbejdes med specifikke spændinger i f.eks. skuldrene. De rokkende, organiske bevægelser i massage stimulerer både nerve- og lymfesystem og skaber masser af gennemstrømning i kroppen. Uden olie er det samtidig muligt at variere de dynamiske massagebevægelser med tryk, så man på den måde kan komme dybt i muskulaturen.

Kombinationen af bevægelse, tryk, åndedrætstræning og de alternative behandlingsformer som f.eks. zoneterapi, giver dig mulighed for at arbejde langt dybere ind i dine klienters problemstillinger. Du kan variere teknikkerne alt efter person og problemstilling og har på den måde en brede palet af muligheder for at yde hjælp – og det er jo det, det handler om. At gøre en forskel for mennesker.

Hvad indeholder en massage uddannelse?

Hvis du søger på “massage uddannelse i København” eller bare “massør uddannelse”, er der et væld af muligheder. Og både indhold og varighed varierer alt efter om det er et kort massage kursus, en uddannelse som lægeeksamineret fysiurgisk massør, spaterapeut eller sportsmassør.

Afhængig af uddannelsen kan du lære om anatomi, fysiologi, konkrete behandlingsteknikker, klinikvejledning, ansigtbehandling osv.

Det er derfor en god idé at sætte sig grundigt ind i massør uddannelsens indhold. Hvis du drømmer om at kunne gøre en livsforandrende forskel for mennesker med fysiske og psykiske problemer, så skal du måske ikke blot have et 3 måneders onlinekursus. Hvis du vil arbejde med sportfolk og atleter, er det måske en god ide at finde en uddannelse, hvor du både lærer om kroppens bevægelse og at arbejde i dybden med led og muskulatur.

Hvad indeholder en kropsterapi uddannelse?

Totums kropsterapi uddannelse  er sammensat af 3 moduler. Først lærer du hele værktøjskassen, som er alle de teknikker, du skal bruge for at behandle kroppen. Dernæst lærer du om meridianbaner og kroppens sammenhænge og spændingsmønstre. Til sidst kommer hele koblingen af teknikker, kroppens sammenhænge og forståelse af krop/psyke-forbindelsen.

Teknikkerne, du lærer i første del, omfatter pulserende massage af hele kroppen; fra top til tå og både for- og bagside. Her lærer du også hvordan du kan bruge både håndflade, fingre og albuer, når du giver massage.

I anden del begynder du at forstå, hvorfor det kan være nødvendigt at arbejde med hele kroppen – selv når smerten er lokal. Kroppen kompenserer for ubalancer og skævheder, og en smerte i skulderen kan blot være et symptom på et problem længere nede i kroppen. Du lærer at se, hvor kroppen er låst, og hvordan denne låsning påvirker kroppen bevægelighed. Og med kombinationen af mobiliserende ledfrigørelser og arbejdet med led og muskulatur, kan du effektiv åbne kroppen og skabe optimal bevægelse og frihed.

I sidste del af uddannelsen samles helheden. Du lærer om kroppens indvirkning på psyken og psykens indvirkning på kroppen. F.eks hvad en spændt ryg kan fortælle, eller hvilken historie dine skuldre fortæller.

Dette løfter dine behandlinger til et helt nyt niveau. De er nu ikke blot er lindrende, men kan blive livsforandrende! Alt dette gør tilsammen Totums massage uddannelse i København og Aarhus til noget helt særligt.

Baggrund for at blive kropsterapeut?

Hvis du brænder for at lære håndværket bag den kropsterapeutiske massage, så har du allerede alt, hvad der skal til. At give en god massage handler om at lære et håndværk og udøve det igen og igen. Uanset om du har forudgående erfaring med anatomi, fysiologi, massage, alternativ behandling eller ej, så kan du begynde på uddannelsen. Du lærer nemlig alle teknikker fra bunden af, og undervejs i uddannelsen trænes din indføling op, så du kan mærke præcis, hvor spændingerne sidder.

På Totums kropsterapi uddannelse underviser vi på små hold, hvor der er meget tid til den enkelte elev. Det betyder, at vi både kan undervise i de håndværksmæssige emner og i de mere indfølende teknikker. Dette er der simpelthen ikke tid til på helt korte massage kurser eller på andre massage uddannelser i Københvan med store elevhold.

Hvis du allerede er massør, kan du udvide dine færdigheder og få nye teknikker og uddybende baggrundsviden, der kan tage dine behandlinger til det næste niveau. På Totums elevliste står behandlere med baggrund som massør, sportsmassør, zoneterapeut, psykolog, psykoterapeut, personlig træner, fitness instruktør, shiatsu-massør og mange andre kropslige fag.

Massøruddannelsens varighed?

Totums uddannelse tager 1 år. Vi har valgt at fokusere på det, der gør dig i stand til at stå med ansvaret for et andet menneske og give en effektiv behandling. Derfor kan vi gøre uddannelsen kortere end lignende uddannelser.

Mesterlære-princippet og de små hold sikrer kvaliteten i undervisningen. Prøv at forestille dig et klasseværelse med 30-40 elever og én lærer. Forestil dig så samme klasseværelse, men nu med 16 elever og 2 lærere..
Hvor let er det at få nærværende hjælp til at rette en teknik til i de første scenarie sammenlignet med det andet?

Kvaliteten af undervisningen er det vigtigste for indlæringen. Derfor har vi valgt, at antallet af elever på hvert hold maksimalt er 16. Samtidig er der 2 undervisere til stede, som altid står klar til at rete til og tilbyde hjælp.

 

Seneste indlæg