Indhold

Klar til forandring

Klar til en forandring? Så gå igennem frygten

Indhold

Den største begrænsning for at nå vores drøm er frygt og gammel smerte – den hurtigste vej er at gå det igennem.

Det at tage en stor beslutning, som skaber afgørende forandring i ens tilværelse, har ofte en tendens til at trække ud for os. Det er jo netop en STOR beslutning. Og selvom det jo oftest strategisk er fornuftigt lige at tænke sig om en ekstra gang, inden man siger jobbet op, bliver skilt, indgår i et nyt partnerskab eller starter sin egen virksomhed, så sker der desværre ofte det, at selv længe efter, vi har taget alle de strategiske overvejelser op og kigget på dem, så går forandringsprocessen i stå.

Læs også: Har du det rette job? 

Vi stopper op og undlader at tage de sidste skridt.

Groft sagt kan man sige, at processen fra du rationelt har truffet en beslutning, til du gør alvor af den, har en tendens til at trække ud i evigheder – og hos mange henlægges den desværre på den mentale hylde under evigt uforløste drømme.

Min fyring blev min redning

For mig blev beslutningen heldigvis taget for mig. Jeg blev fyret fra mit arbejde – jeg var ansat inden for et område, der undergik digitalisering, og derfor ville min jobtype alligevel have været unødvendig ganske få år fremme i tiden.

I stedet greb jeg fat i min passion. Kropsterapi. Og sammen med dygtige folk udviklede vi uddannelsen, Totum – Skolen for Kropsterapi, som i dag er Skandinaviens største. Vi har skoler flere steder i både Danmark og Sverige. Og der går ikke en dag, hvor jeg ikke bliver både glad og stolt ved tanken om, at vi er med til at sende nogle vildt dygtige kropsterapeuter ud i verden.

Læs også: Nyuddannet kropsterapeut: Jeg har fundet ned i de sko, der passer til mig

De står nu med både nøglen til at blive selvstændige og skabe et liv, der passer til dem selv, og så har de evnerne til at behandle så mange af de lidelser, som stress, angst og kroniske smerter, der lægger tusindvis af danskere ned hvert år.

Den fyring var min redning.

Men hvorfor er det så, at vi ofte skal fyres, eller vores partner skal være os utro, før vi tør tage springet?

Dårlige minder sætter sig som smerte og frygt

Som kropsterapeut arbejder vi med erindringen om smerte. Den gælder både fysisk og psykisk.

Hvis en ung mand på 22 har prøvet at starte egen virksomhed eller søge et fedt job, der ikke lykkedes. Eller det kan være et endnu tidligere nederlag af faglig art fra barndommen (dem har vi mange af, skulle jeg hilse og sige) så lagrer kroppen dette minde som et smerteligt minde. Det der instinktivt sker er, at kroppen fra da af altid vil reagere med smerte eller frygt, når den unge mand kommer i en lignende situation. Det giver selvfølgelig god mening, at mennesket er sådan indrettet, når det kommer til giftige edderkopper eller mødet med asfalten, hvis man kører uden hænder på cyklen.

Vi husker smerten både emotionelt og fysisk. Det er godt i forhold til ikke at gentage farlige situationer. Men nogle gange bliver det en hæmsko for vores trivsel og udvikling.

Kropsterapeuter arbejder også med smerte og frygt

Som kropsterapeut arbejder vi også med smerte og frygt. Kroppen trækker sig sammen for at forhindre at det sker, når vi lægger os op på briksen og mærker et tryk på særlige punkter. Men det vi gør som kropsterapeuter er, at lære kroppen, at vi nu har en ny situation på briksen. Den smerte, der skal minde os om, at det kan være farligt, skal løsnes op fra den erfaring.

Helt banalt: Jeg er ikke ved at miste benet, selv om det gør ondt, når kropsterapeuten holder trykket i musklen. Og det har en fantastisk frigørende effekt. Når man har været i smerten, og derefter gennem sit hoved kan erkende, at det, man frygter ikke sker. Så slipper vi smerten og den smertefulde erindring.

Læs også: Kan man drive en forretning med kroppen i balance?

Sådan kan man også arbejde med angsten for at træffe en beslutning, der skaber forandringer. Hvis dit arbejde gør dig syg eller stresset, eller du bruger dig selv helt forkert, så tænk over, hvor smertefuldt det er at blive i smerten, ved ikke at forandre – fremfor at gå den igennem, og sige op, for at åbne for nye muligheder, hvor du kan skabe en tilværelse med mindre smerte.

Jeg plejer at sige, at den hurtigste vej ud af smerten – det er at gå den igennem.

 

Seneste indlæg