Traume

Indhold

Traume i kroppen

Hvad er et traume egentlig? Hvordan føles et traume i kroppen? Og hvordan kan kropsterapi hjælpe dig, hvis du har været udsat for et traume? Få mere viden her.

Traume

Hvis du har været udsat for en traumatisk hændelse – enten i barndommen eller i dit voksenliv – kan du udvikle, det man på fagsprog kalder et ”psykologisk traume”.

Hvis den psykologiske efterreaktion på hændelsen er vedvarende, kan man blive diagnosticeret med PTSD, Posttraumatisk stresslidelse. Derfor er det vigtigt at søge hjælp enten hos sin egen praktiserende læge eller hos en kropsterapeut, hvis du har været udsat for en traumatisk hændelse, så man kan forebygge PTSD.

Hvad er et traume?

Et traume kan man beskrive som et psykologisk sår, som man har pådraget sig på grund af en ubehagelig begivenhed. Traumet kan gøre ondt i lang tid – selv efter hændelsen.

De hændelser, som kan føre til et traume, er forskellige fra person til person. Oftest vil det at opleve eller være vidne til en situation, hvor ens eget liv eller andres liv er i fare, medføre stress, følelsen af frygt og hjælpeløshed.

Om en hændelse bliver til et traume, afhænger af flere forskellige faktorer; bl.a. kulturelle/sociale forhold, dit køn og din alder. Dette betyder, at selv ufarlige hændelser af visse mennesker kan opleves som traumatiserende, mens den selvsamme hændelse ikke ville have nogen nævneværdig effekt på andre mennesker.

Et traume er altså afhængig af den subjektive opfattelse af selve episoden.

 

Hvordan føles et traume i kroppen?

Et traume sætter sig i kroppen og kan påvirke dig igennem hele livet – med mindre du får den rette hjælp.

Vores krop går i akut kriseberedskab, når den udsættes for et traume, hvilket bevirker, at kroppen husker traumet helt fysisk. Under selve traumet er vores sanser på overarbejde og indtager så megen information som muligt, så vi har mulighed for at undvige den pågældende fare.

Rent fysiologisk lagrer disse faresignaler sig, så vi kan genkende faren, hvis den skulle komme igen på et senere tidspunkt. Nogle oplever bl.a., at de stivner, bliver ubevægelige, hjælpeløse eller opgivende.

Hvordan kan Totum kropsterapi hjælpe?

Flere klienter, som kommer til behandling hos Totum, er ikke altid bevidste om, at der ligger et traume til grund for deres kropslige spændinger eller smerter. Vold, ulykker, overgreb eller mobning (både i barndommen og senere i livet) kan sætte sig i din krop og din psyke, og her kan kropsterapi være en nyttig behandlingsform.

Med den kropsterapeutiske behandlingsform kan vi hjælpe dig tilbage til en tilstand, hvor du kan slippe fortidens traumer – både fysisk eller psykisk. Vi vil bearbejde tilstanden via kroppen, og derigennem få din hjerne til at slippe den traumatiske oplevelse.

Find en behandler nær digTotum Kropsterapeuter – hele landet

Artikler

Behandler traumatiserede børn med gode resultater

Behandler traumatiserede børn med gode resultater

Kan kropsterapi behandle barndomstraumer? Jakob Joost har behandlet udsatte børn og unge i Grønland, og kropsterapien har gjort en kæmpe forskel for dem i deres ...
Behandling af barndomstraumer

Behandling af barndomstraumer gennem kropsterapi

“Vi ser næsten altid, at traumer fra opvæksten sætter sig i kroppen som fysiske symptomer” Det fortæller kropsterapeut og sygeplejerske Jakob Joost. Han har påbegyndt ...

Traumer fra barndommen sætter sig i den voksne krop

Derfor støtter vi Børns Vilkår – og sådan har du været med til at hjælpe flere mod en bedre barndom. Smerter i ryggen, spændingshovedpine, angst, ...