Indhold

Smerter i armene rammer rigtig mange danskere, og der kan være flere forskellige grunde til, at du har ondt i armene. Oplever du armsmerter, så læs med her.

Smerter i armene

Smerter i armene kan dække over ondt i håndleddet, tennisalbue, golfalbue, musearm, afklemt nerve i nakken, muskelspændinger eller afklemt nerve i armen.
Armsmerter kan være meget ubehageligt, men heldigvis er der hjælp at hente. Læs længere nede, hvordan kropsterapi kan lindre, hvis du har ondt i armene.

Hvad er smerter i armene?

Smerter i armene dækker over et bredt spekter af forskellige slags smerter, der kan lokaliseres i og omkring underarme, albue, overarme eller skuldre. Smerter i armene skyldes ofte overbelastning af muskler eller sener.
I nogle tilfælde skyldes ondt i armene, at du har pådraget dig en tennisalbue eller en golfalbue. I andre tilfælde kan du have overbelastet dine arme ved fysisk arbejde eller træning.
Armsmerter kan også dække over problemer, der er opstået i nakken eller skulderen, som giver en spændingstilstand i armene.
I sjældne tilfælde kan smerter i armene være symptom på blodprop. Dog vil du højst sandsynligt udelukkende have ondt i venstre arm, hvor smerten føles strammende eller klemmende, og smerterne vil brede sig ind mod brystet. Hvis du er i tvivl, om dine smerter i armene skyldes en blodprop, skal du hurtigst muligt ringe 112.

Hvorfor opstår smerter i armene?

Der kan være flere grunde til, at du har ondt i armene – og smerterne kan opstå forskellige steder i dine arme. Overordnet set kan smerterne stamme fra:
• Dårlig arbejdsstilling, som skaber spændinger i nakke, skuldre og/eller arme
• Monotone bevægelser af arme
• Langvarig belastning af arme
• Stræk eller overspænding af arme i forbindelse med sport
• Spændinger eller afklemning af nerve
• Museskade i forbindelse med arbejde

Smerter i armene kan stamme fra spændinger i nakken/skuldre, eller komme fra et problem i selve armen. Dog vil man ofte opleve, at en pågældende skade afstedkommer en spændingstilstand et andet sted i kroppen. Hvis du fx er kommet til skade eller har smerter i din arm, vil du højst sandsynligt skåne din arm. I forbindelse med dette kan der opstå en overbelastning af din skulder, idet du spænder op i skulderen for at skåne din arm.

På samme vis kan en afklemt nerve i skulderen skabe smerter i armene, mens en tennisalbue kan give smerter i fingrene. Derfor er det vigtigt at behandle ikke blot dine smerter i armene, men også resten af kroppen, så du hurtigere kan restituere og blive smertefri.

Symptomer på smerter i armene

De mest almindelig symptomer på smerter i armene er en prikkende eller summende fornemmelse i armen, der enten er lokaliseret i selve armen, i hånden og/eller fingre, i albueleddet eller i skuldre- og nakkeområdet.

Symptomer på musearm
Smerter og snurrende følelse i hånd og arm. Smerter kan trække op mod skulder og nakke.

Symptomer på afklemt nerve i nakke
Strålende smerter fra nakken ned mod armen.

Symptomer på muskelspænding i arm
Smerter og spænding sidder lokalt omkring muskel.

Symptomer på afklemt nerve i arm
Sovende og prikkende fornemmelse i underarm og fingre.

Uanset om dine smerter stammer fra overbelastning, dårlig arbejdsstilling, uhensigtsmæssigt overstræk af muskel eller en afklemt nerve i nakke eller arm, bør du søge hjælp, hvis smerterne ikke aftager af sig selv. Længerevarende smerter kan give spændinger andre steder i kroppen.

Smerter i armene og kropsterapi

Hvis du har smerter i armene, kan Totum kropsterapi i de fleste tilfælde hjælpe, da vi i den kropsterapeutiske behandling tager højde for både de fysiske og psykiske grunde til dine smerter. Vi vil se på spændingstilstanden ikke blot i din arm, men også i nakke, hals, skuldre og ryg.
Den kropsterapeutiske behandling, du modtager, er tilpasset dine problematikker. Vi lytter til, hvad du – og ikke mindst, hvad din krop – fortæller. Hvis du kommer ind til os med smerter i armene, vil der være fokus på spændinger i de muskelgrupper, som skaber problemerne. Hos Totum tilpasser vi altid behandling for at opnå de bedste resultater for dig.

Find en behandler nær digTotum Kropsterapeuter – hele landet

Artikler

Dine arme kan fortælle om hvordan du har det

Vidste du godt, at dine arme kan afsløre meget mere, end du måske lige går og regner med? For vores arme er faktisk noget af ...
Dine armes sprog

Lyt til dine arme

De fleste kan ikke forestille sig at leve uden arme. De er vores redskab til at nå ud i verden, men de rummer meget mere ...