Indhold

Smerter i halsen

Oplever du smerter i halsen eller spændinger i halsen, så kan Totum kropsterapi hjælpe.

De fleste forbinder smerter i halsen med det at have ondt i halsen, hvilket ofte skyldes en infektion, hvor man ligeledes har feber og problemer med at synke.

Men du kan også have smerter i halsen på grund af spændingsmønstre i hals og nakke, og her kræver det, at du får afspændt din halsmuskel.

Hvad er symptomer på smerter i halsen?

Hvis du oplever smerter i halsen, dækker det blandt andet over klumpfornemmelse i halsen, anspændthed på og omkring halsen og til tider belastning af stemme.

Smerter i halsen skyldes ofte, at din muskulatur på og omkring halsen er anspændt, og nogle af de udløsende faktorer kan være:

  • Belastning af stemme: Hvis du over længere tid bruger den stemme forkert, kan det øge belastningen på muskulaturen i halsen, omkring struben og i svælget. Dette kan give smerter i halsen og kan både give ondt i venstre side af halsen og ondt i højre side af halsen.
  • Stress/angst: Hvis du lider af stress eller angst, kan du opleve smerter i halsen på grund af anspændthed i halsen, svælg og strube.
  • Refluks: I visse tilfælde kan refluks (mavesyre der stiger op i svælg) irriterer din svælg- og strubemuskulatur i en sådan grad, og det også udløser spændinger i halsen.>/li>

Hvorfor får jeg smerter i halsen?

Smerter i halsen er kroppens måde at fortælle dig, at der er noget galt. Din hals er nemlig et følsomt område, og spændinger og smerter i halsen er et tegn på, at du bør passe bedre på dig selv.

Hvis du ofte oplever smerter i halsen, kan årsagen være både fysisk og psykisk. Enten skal du se nærmere på, hvordan din arbejdsstilling ved skrivebordet er i løbet af din arbejdsdag. Falder du sammen i ryggen, mens dit hovedet er bukket ned mod bordet, kan denne arbejdsstilling udsætte dine nakkemuskler for et uhensigtsmæssige spænd.

Eller også kan det være stress i hverdagen, som medfører spændingen i halsen. Rent psykologisk kan smerter i halsen være et tegn på, at du ubevidst prøver at undertrykke din følelser og holdninger. Læs mere om, hvordan spændinger i halsen kan være et tegn på indre konflikt: https://totum.dk/smerter/hals/spaendinger-i-hals-og-nakke/

Hvordan kan Totum kropsterapi hjælpe?

Hvis du ønsker at få løsnet op for dine spændinger i halsen, kan du søge hjælp hos os. I vores behandling vil vi blandt andet have fokus på dit åndedræt og akupressur, da man via dette kan åbne kroppen, låse op for fastlåst væv i halsen og i sidste ende slippe det, som du holder fast i – både fysisk og psykisk.

Udover guidet åndedræt og akupressur, vil vi afspænde dine halsmuskler via pulserende massage og lettere ledfrigørelse af hals og nakke. Så lige meget om dine smerter i halsen er udløst af fysisk eller psykiske årsager, kan vi hjælpe dig.

Find en behandler nær digTotum Kropsterapeuter – hele landet

Artikler

Stemmen

7-38-55 reglen og stemmens hemmelige sprog

At meget kommunikation mellem mennesker sker via kropssprog, er efterhånden gængs viden. Denne idé vandt gehør for halvtreds år siden da en psykolog ved navn ...

Har du spændinger i halsen?

Spændinger i halsen kan være yderst smertefulde og kan kræve afspænding af halsmusklen. Men vidste du, at bl.a. spændinger i nakken kan være tegn på ...