Marcus Heller

Marcus Heller

Marcus Heller er uddannet kropsterapeut ved Body SDS. Marcus har gennem mange år udviklet på sin tilgang til behandlingen. I dag nyder mange godt af hans exceptionelle evner til at mærke og læse kroppens signaler. Marcus’ største passion ligger i at formidle og videregive sin viden ved briksen, og det gør han primært på Totum’s MasterClass.

Indhold

Har du angstsymptomer?

Bliv klogere på angstsymptomer

Indholdsfortegnelse

Hvert år rammes over 350.000 danskere af angst, og derfor er der stor sandsynlighed for at du selv eller en du kender, har angst. Men hvilke fysiske angst symptomer skal man være opmærksom på, og hvad er de psykiske angst symptomer?

Selv om der procentvis er flere kvinder end mænd, der udvikler angst, er der ingen videre forskel på de angst symptomer mænd har, og de angst symptomer kvinder oplever. Og tal fra psykiatrifonden indikerer, at det er lige så stigmatiserende for mænd som for kvinder at tale om deres angstlidelse, og begge køn derfor skjuler deres angstsymptomer.

De, som har en angstlidelse, vil muligvis kunne genkende nogle af de angst symptomer, som medfølger diverse angstformer. Da angst kan variere i omfang og sværhedsgrad, vil nogle af de fysiske symptomer på angst være henholdsvist svagere eller stærkere, alt efter hvor svær ens angstlidelse er. Samtidig er der også forskel på hvilke psykiske symptomer på angst, man vil opleve, alt efter hvilke angstformer, man lider af.

Typiske angstsymptomer

  • Social angst:
   Er præget af en følelse af enten anspændthed eller decideret panisk angst, når man er i andres selskab. Ofte forekommer svedture, rystelser og/eller rødmen. Man føler sig anderledes, forkert, og skammer sig over sin frygt for kontakt med andre mennesker.
  • Panikangst/angstanfald
   Pludselig og voldsom angst. Man oplever åndedrætsbesvær, hjertebanken, brystsmerter, kvalme og svimmelhed. Typiske tanker ved et angstanfald kan være frygt for at dø eller frygt for at blive sindssyg.
  • Agorafobi
   Angst for at færdes uden for hjemmet. Kan medføre katastrofetanker om at miste kontrollen eller at besvime i offentligheden.
  • Generaliseret angst
   Man har vedvarende bekymringer og uro i kroppen, farer hurtigt sammen og har søvnproblemer. Bekymrer sig overdrevent over dagligdagsting, forestiller sig ofte negative konsekvenser ved alle de situationer, man ikke har fuldstændig kontrol over.
  • Enkeltfobi
   Angst for bestemte genstande eller situationer; fx frygt for hunde, edderkopper, højder, at flyve. lukkede rum, tandlægebesøg m.m. Mødet med genstanden eller situationen kan medfører de sammen fysiske symptomer på angst, som et regulært angstanfald kan have.

 

Angst hos børn og unge

Angst – især separationsangst – er en normal del af børns udvikling. Men for nogle børn og unge tager angsten overhånd og bliver altdominerende i barnets liv.

Der er desværre flere og flere børn og unge, som udvikler angst.
De mest almindelige angstlidelser hos børn og unge er separationsangst, social angst, panikangst, generaliseret angst og OCD (tvangshandlinger/tvangstanker).
Fællestrækket ved disse angstlidelser er, at de både har et mærkbart fysisk udtryk og et psykisk udtryk.

Læs mere om angst hos børn

Angst og depression

Angst og depression er til tider tæt sammenknyttet. I visse tilfælde kan det at have en depression være medvirkende til, at man udvikler angst. Omvendt kan svær angst medføre, at man udvikler en depression.

Læs mere om angst

Hvor går man hen, når angst ikke længere er en naturlig – og forbipasserende – reaktion på udefrakommende fare? Når angsten bliver irrationel og medfører ukontrollerbar nervøsitet i hverdagsagtige situationer? Og når ens liv er domineret af uhensigtsmæssige og negative tanker?

Læs om behandling af angst her

Se kropsterapeutens 4 trin til at bremse et angstanfald her

Kropsterapi er ofte en effektiv hjælp i behandlingen af angst, og kan måske også hjælpe dig. Find en behandler her

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Forfatter

Marcus Heller

Marcus Heller

Marcus Heller er uddannet kropsterapeut ved Body SDS. Marcus har gennem mange år udviklet på sin tilgang til behandlingen. I dag nyder mange godt af hans exceptionelle evner til at mærke og læse kroppens signaler. Marcus’ største passion ligger i at formidle og videregive sin viden ved briksen, og det gør han primært på Totum’s MasterClass.

Seneste indlæg

Kropsterapeut på deltid

Deltid på fuld tid

Tre dage om ugen står Mette Bernth ved briksen som kropsterapeut i hjemmeklinikken i Silkeborg. To dage om ugen står hun i

Derfor er der brug for kropsterapeuter

Derfor er der brug for kropsterapeuter

Når vi ser på statistikker over danskernes generelle mentale helbred, ser vi et billede der viser at overraskende mange af os kæmper

Stress og kæbespændinger

Kæbespændinger af stress

Kæbespændinger og stress hænger i mange tilfælde uløseligt sammen. Derfor kan behandling af stress mindske dine kæbesmerter. Når stress rammer os, er

1 kommentar til “Har du angstsymptomer?”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen