Muskelsmerter

SENESTE INDLÆG:

Indhold

Muskelsmerter? Få hjælp hos Totum

Muskelsmerter kan lindres med Totum Kropsterapi

Du kender det sikkert. Dagen efter du har været en tur i træningscentret, vågner du op med ømme muskler, fordi du har siddet ti minutter længere i romaskinen, end du plejer. Sport og træning er faktisk en af de hyppigste årsager til, at man oplever muskelsmerter – enten fordi man har trænet for hårdt eller for længe. Dette kaldes træningsømhed og går i langt de fleste tilfælde over af sig selv.

Men hvis du har muskelsmerter, der hæmmer din krops bevægelighed, eller hvis du oplever, at muskelsmerterne ikke forsvinder af sig selv i løbet af en uge, bør du søge hjælp hos en behandler.

Hvad er muskelsmerter?

Muskelsmerter er en fællesbetegnelse for ømhed og smerter i en eller flere af kroppens ca. 650 muskler, som befinder sig i arme, ben, baller og forside/bagside af overkroppen. Muskelsmerter kan derfor opstå flere steder i kroppen, især hvis en bestemt muskelgruppe har været overbelastet.
De fleste muskelsmerter opstår efter hård fysisk aktivitet. Sport, løb, dans og træning giver fx små skader på muskelfibrene, hvilket er med til at ændre muskelcellerne.

To dage efter hård fysisk træning, får de fleste meget ømme muskler (også kaldet DOMS, Delayed Onset of Muscle Soreness), fordi småskaderne har igangsat en inflammationsproces. Dette går over af sig selv i løbet af en uge, og hvis man fortsætter sin træning efterfølgende, aftager DOMS med tiden, idet muskelfibrene vænner sig til den specifikke træning.

Hvorfor opstår muskelsmerter?

Hvis du oplever muskelsmerter efter træning, er det altså helt harmløst – og det skal nok aftage i takt med at din krop restituerer. Hvis du vil fremskynde processen, kan Totum kropsterapi hjælpe. Med kropsterapiens pulserende massage kan vi hjælpe din krop til at slippe de ophobede affaldsstoffer og mælkesyren, som befinder sig i musklerne.

Hvis du oplever muskelsmerter, som ikke er forårsaget af træning, kan det i visse tilfælde skyldes sygdom:
• Senelidelser/slidgigt: Medfører belastning af muskler og senerne. Kan give smerter i muskler.
• Galdesten: Giver ofte smerter i højre skulder, hvilket formodentligt skyldes fysiologiske processer, som finder sted i rygmarven.
• Medicinske sygdomme: Bl.a. diabetes, kræft, D-vitaminmangel og leddegigt kan give muskelsmerter.
• Psykiske lidelser: Depression kan give smerter i musklerne som følge af ændringer i nervesystemet.

Hvis du har mistanke om, at dine muskelsmerter skyldes en af de ovenstående årsager, bør du kontakte din læge.

Hvordan kan Totum kropsterapi hjælpe?

Hos Totum kropsterapi har vi stor erfaring med at behandle klienter med muskelsmerter og muskelspændinger. Lige gyldigt om dine muskelsmerter er opstået på grund af intensiv træning, eller som resultat af længerevarende stress, kan vi hjælpe.

Der er desværre mange mennesker, som går rundt med en kronisk spændt muskulatur – hvilket betyder, at de har svært ved at slappe af i kroppen. Og dette kommer til udtryk som muskelsmerter.

I behandlingen af muskelsmerter bruger vi pulserende massage, akupressur, åndedrætsteknik og zoneterapi til at afspænde din krop. Og med ledfrigørelse kan vi optimere bevægeligheden omkring de led, som musklerne hæfter til. Alt dette er med til at lindre de muskelsmerter, du måtte døje med.

Find en behandler nær dig

 

Artikler

Behandling af muskelspændinger og myoser

Muskelspændinger, myoser, muskelsmerter. Kært barn har mange navne. Men hvad end man kalder spændinger i musklerne, afspejler det uligevægt mellem krop og psyke. Ondt i …

Forskellen på kropsterapi og massage

Behandling af muskelsmerter

Hvad er muskelsmerter? Hos manden vejer kroppens muskler ca, 2/5 af kroppens samlede vægt, mens dette tal er mindre for kvinder. Muskelsmerter er en fællesbetegnelse …

Få hjælp

Uanset hvor i landet du bor, er der ikke langt til en Totum kropsterapeut.

Ronni-L.jpg

Ronni Vistisen

Ronni Vistisen er uddannet kropsterapeut ved ManuVision.
Ronni har en unik og skarp måde at se, forstå og formidle sammenhængen mellem krop og psyke på. Han er en ildsjæl, som altid søger en dybere viden i sit arbejde.

Speciale: Angst, stress og kredsløbsproblemer

Adresse: Ledreborg alle 2b, 4320 Lejre

Kropsterapeut-Karina-Hoejgaard.jpg

Karina Højgaard

Karina har i mange år arbejdet professionelt med dans, yoga og kropsterapi. Hendes fokus er forholdet mellem krop og sind – og på at få folk til at opleve det frie flow, der kan skabes i kroppen under og efter en behandling.

Speciale: Smerter og “kroppen som helhed”

Adresse: Birkegade 26, 2200 København N

Marianne-Brandt.png

Marianne Brandt

Marianne er uddannet coach, Totum Kropsterapeut og cand.scient.idræt. Hun har altid været nysgerrig på kroppens og sindets samspil – på hvad bevægelse og idræt gør for kroppens helbred.

Speciale: Kropsterapi og coaching kombineret

Adresse: Masnedøgade 20, 2100 København Ø

DB.jpg

Daniel Bonde

Daniel har arbejdet med kroppen i mange år – først sin egen og siden andres. Han er uddannet Totum Kropsterapeut og behandler mange med stress, angst og smerter i hans klinik tæt ved Christianshavns Metrostation.

Speciale: Udbrændthed, smerter og stress

Adresse: Strandgade 6, 1401 København K

Scroll til toppen