4. oktober 2023

Indhold

Angst test

Indhold

Har jeg angst?

Spørgsmålet dukker til tider op hos folk, som oplever uforklarlige kropslige reaktioner på objektivt set harmløse situationer. Pludselig får de hjertebanken, svedeture, varme- eller kuldefølelser, rystelser eller uvirkelighedsfølelser, og de spørger sig selv ”Har jeg angst?

Tag Angst test her

Det kan i sådanne situationer virke nærliggende at tage en hurtig angst test på nettet og få klar besked med det samme. Men før du giver sig i kast med en angsttest, er der en række spørgsmål, du bør stille sig selv først:

• Hvorfor søger du information om angst?
• Hvad vil du bruge resultatet til?
• Hvad kan en angst test egentlig fortælle om angsttilstande generelt?
• Hvad er en angstanfald test?

Du kan læse mere og finde din angst test på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Utilstrækkeligheder ved en angst test

Mange søger information, fordi de er i tvivl, om det de føler, er angst. Her kan en online angst test fremstå mindre formel end at skulle opsøge sin praktiserende læge, en psykolog eller en kropsterapeut.

En sådan angst test kan tages, mens man sidder i sofaen derhjemme og har tid til at mærke efter. Men her er det vigtigt at være opmærksom på, at en online angst test – ligegyldigt hvem der tilbyder den – ikke kan give et nuanceret billede af en mulig angsttilstand eller kunne udpege en bestemt angstlidelse.

Det eneste en angst test kan give, er en indikation af, om man har angst. Hvis du lider af angst i sværere eller lettere grad, kan en angst test ikke give dig råd, vejledning eller den hjælp, som du muligvis søger. Søg derfor hjælp, hvis du har kropslige eller psykiske problemstillinger, som du mistænker, kan være relateret til angst.


Har du brug for hjælp til angst problemer?

Kropsterapi har en rigtig god effekt i behandlingen af angst. Så hvis du oplever problemer med angst, så er der en god chance for at en kropsterapeut kan hjælpe dig videre.


Læs om angstsymptomer

Hamiltons Angstskala

Der er flere forskellige angst test tilgængeligt online. Den, man kan tage her på siden, er baseret på Hamiltons angstskala, som blev udviklet af Max R. Hamilton i 1959. Til trods for angstskalaens høje alder, er den stadig meget udbredt blandt sundhedsfagligt personale i Danmark. Skalaen bruges ofte til at monitorere effekten af behandling af angst. Derfor kan udfaldet af en angst test variere fra uge til uge, da angst i visse tilfælde kan være aftagende eller tiltagende.

Seneste indlæg

Kropsterapeut Sean Murphy

Troen på forvandling

Kropsterapi kræver ikke tro på mirakler. Men i Sean Petter Murphys liv har kropsterapien ikke desto mindre givet ham en stærk tro