Indhold

Skuldersmerter – sådan kan Totum kropsterapi hjælpe

Totum kropsterapi kan hjælpe med skuldersmerter

Ondt i skulderen? Totum kropsterapi kan effektivt behandle skuldersmerter.

Vores skuldre er ofte udsatte i forhold til overbelastninger, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, forkerte løft eller sportsskader. Og det er ikke unaturligt at have ondt i skulderen fra tid til anden. Men hvis du døjer med vedvarende smerter i skuldrene, anspændte skuldre eller nedsat bevægelighed i skulderen, bør du søge hjælp.

Hvad er skuldersmerter?

Når fagfolk taler om smerter i skuldrene, menes der smerter omkring selve skulderleddet eller det led, som er mellem skulder og kraveben. Men mange kan også opleve en smerte, der nærmest stråler fra skulderen ud i armen.

Ifølge sundhed.dk er skuldersmerter så hyppigt forekommende, at der i hver almen lægepraksis hvert år kommer ca. 50 patienter med skulderlidelser. Derudover døjer en fjerdedel af alle ældre mennesker med kroniske smerter fra skuldrene.

 

Hvorfor har jeg ondt i skulderen?

Skuldersmerter kan forekomme, når skulderen udsættes for en vedvarende belastning. Dette ses fx ved uheldige arbejdsstillinger eller gentagne ensidige og tunge løft, som både kan ske i forbindelse med ens arbejdsfunktion eller træningsvaner.

Nogle af de hyppigste årsager til skuldersmerter er:

  • Senebetændelse (irritation ved senen i skulderen som følge af en fysisk overbelastning. Smerter sidder i selve skulderen, og specielle bevægelser forøger smerterne).
  • Slimsækbetændelse (betændelse i slimsækkene omkring skulderen, hvor slimsækken hæver op og bliver væskefyldt. Smerter sidder i skulder og på forsiden af armen).
  • Ledkapselbetændelse (også kaldet frossen skulder, hvor bevægeligheden i skulderleddet er betydelig nedsat. Denne tilstand opstår pga. fald på skulderen, knoglebrud eller leddegigt, og er ofte langvarig og smertefuld).

Hvordan kommer jeg af med mine skuldersmerter?

For nogle er det ofte tilstrækkeligt at ændre sin arbejdsfunktion eller træningsvaner, således at der ikke forekommer en ensartet og vedvarende belastning af skulderleddet. Og for de fleste vil smerterne aftage inden for en uge.

Hvis dine smerter i skulderen ikke aftager i løbet af en uge, betyder det dog ikke, at der er noget alvorligt galt med din skulder.

Du kan altid kontakte os, hvis du er bekymret og gerne vil have lindret dine skuldersmerter. Vi kan lindre skuldersmerter med kropsterapi og give dig gode råd til, hvordan du passer på din skulder, indtil smerterne er aftaget.

Din egen praktiserende læge vil i visse tilfælde kunne udskrive smertestillende medicin for at kunne afhjælpe smerterne. Men du kan også få behandling mod skuldersmerter uden brug af medicin.

Behandling af skuldersmerter

Den kropsterapeutiske tilgang til behandling af skuldersmerter kan fx tage udgangspunkt i en pulserende massage, som skaber bevægelse i skulderled, hvilket er med til at afspænde skulder og de omkringliggende muskler.

Vi vil yderligere se på, hvordan hele kroppen har det, om skuldersmerterne har skabt spændinger andre steder i kroppen, og om din vejrtrækning er oppe i brystkassen eller nede i maven. Hvis vejrtrækningen ligger for højt, kan det give yderligere belastninger i skulder, hals og nakke.

Når vi behandler skuldersmerter, arbejder vi altså ikke kun med skulderleddet og musklerne omkring skulderen. Også nakke, kraniekant og hals vil blive løsnet. Udover at afspænde musklerne omkring skulderen, vil vi ligeledes lette spændingen omkring rygmarvsnerven med ledfrigørelse af nakken.

Find en behandler nær dig

 Totum Kropsterapeuter – hele landet

Artikler

Behandling af skuldersmerter

Behandling af skuldersmerter med kropsterapi har fokus på både de fysiske og psykiske faktorer bag smerterne. Skulderen er kroppens mest bevægelige led. Skulderleddet er et ...

Skulderproblemer kan skyldes stress

Dine skuldre er et af de mest udtryksfulde områder af kroppen. Det vi føler, udtrykker vi blandt andet ved at trække skuldrene op om ørerne, ...

Skuldrene kan fortælle meget om vores følelser

Skuldre kan sidde oppe om ørerne, hænge slapt ned, trække sig ind foran brystet eller føres tilbage, så brystkassen fremstår kraftfuld. Mange mennesker går rundt med ...
Hvad fortæller dine skuldre dig

Stærk, skjult eller stresset – hvilken type er du?

Hvad fortæller dine skuldre om dig? Er du: – STÆRK, SKJULT eller STRESSET? Skuldrene kommunikerer en masse om, hvordan vi har det. Omkring skuldrene ligger et væld af ...