Indhold

SKULDERSMERTER – SÅDAN KAN TOTUM KROPSTERAPI HJÆLPE

Totum kropsterapi kan hjælpe med skuldersmerter

Ondt i skulderen? Totum kropsterapi kan effektivt behandle skuldersmerter.

Vores skuldre er ofte udsatte i forhold til overbelastninger, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, forkerte løft eller sportsskader. Og det er ikke unaturligt at have ondt i skulderen fra tid til anden. Men hvis du døjer med vedvarende smerter i skuldrene, anspændte skuldre eller nedsat bevægelighed i skulderen, bør du søge hjælp.

Hvad er skuldersmerter?

Når fagfolk taler om smerter i skuldrene, menes der smerter omkring selve skulderleddet eller det led, som er mellem skulder og kraveben. Men mange kan også opleve en smerte, der nærmest stråler fra skulderen ud i armen.

Ifølge sundhed.dk er skuldersmerter så hyppigt forekommende, at der i hver almen lægepraksis hvert år kommer ca. 50 patienter med skulderlidelser. Derudover døjer en fjerdedel af alle ældre mennesker med kroniske smerter fra skuldrene.

Find en behandler nær dig


Hvorfor har jeg ondt i skulderen?

Skuldersmerter kan forekomme, når skulderen udsættes for en vedvarende belastning. Dette ses fx ved uheldige arbejdsstillinger eller gentagne ensidige og tunge løft, som både kan ske i forbindelse med ens arbejdsfunktion eller træningsvaner.

Nogle af de hyppigste årsager til skuldersmerter er:

  • Senebetændelse (irritation ved senen i skulderen som følge af en fysisk overbelastning. Smerter sidder i selve skulderen, og specielle bevægelser forøger smerterne).
  • Slimsækbetændelse (betændelse i slimsækkene omkring skulderen, hvor slimsækken hæver op og bliver væskefyldt. Smerter sidder i skulder og på forsiden af armen).
  • Ledkapselbetændelse (også kaldet frossen skulder, hvor bevægeligheden i skulderleddet er betydelig nedsat. Denne tilstand opstår pga. fald på skulderen, knoglebrud eller leddegigt, og er ofte langvarig og smertefuld).

Hvordan kommer jeg af med mine skuldersmerter?

For nogle er det ofte tilstrækkeligt at ændre sin arbejdsfunktion eller træningsvaner, således at der ikke forekommer en ensartet og vedvarende belastning af skulderleddet. Og for de fleste vil smerterne aftage inden for en uge.

Hvis dine smerter i skulderen ikke aftager i løbet af en uge, betyder det dog ikke, at der er noget alvorligt galt med din skulder.

Du kan altid kontakte os, hvis du er bekymret og gerne vil have lindret dine skuldersmerter. Vi kan lindre skuldersmerter med kropsterapi og give dig gode råd til, hvordan du passer på din skulder, indtil smerterne er aftaget.

Din egen praktiserende læge vil i visse tilfælde kunne udskrive smertestillende medicin for at kunne afhjælpe smerterne. Men du kan også få behandling mod skuldersmerter uden brug af medicin.

Behandling af skuldersmerter

Den kropsterapeutiske tilgang til behandling af skuldersmerter kan fx tage udgangspunkt i en pulserende massage, som skaber bevægelse i skulderled, hvilket er med til at afspænde skulder og de omkringliggende muskler.

Vi vil yderligere se på, hvordan hele kroppen har det, om skuldersmerterne har skabt spændinger andre steder i kroppen, og om din vejrtrækning er oppe i brystkassen eller nede i maven. Hvis vejrtrækningen ligger for højt, kan det give yderligere belastninger i skulder, hals og nakke.

Når vi behandler skuldersmerter, arbejder vi altså ikke kun med skulderleddet og musklerne omkring skulderen. Også nakke, kraniekant og hals vil blive løsnet. Udover at afspænde musklerne omkring skulderen, vil vi ligeledes lette spændingen omkring rygmarvsnerven med ledfrigørelse af nakken.

Find en behandler nær dig

Artikler

Skuldrene kan fortælle meget om vores følelser

Skuldre kan sidde oppe om ørerne, hænge slapt ned, trække sig ind foran brystet eller føres tilbage, så brystkassen fremstår kraftfuld. Mange mennesker går rundt med …

Behandling af skuldersmerter

Behandling af skuldersmerter med kropsterapi har fokus på både de fysiske og psykiske faktorer bag smerterne. Skulderen er kroppens mest bevægelige led. Skulderleddet er et …

Få hjælp

Uanset hvor i landet du bor, er der ikke langt til en Totum kropsterapeut.

Ronni-L.jpg

Ronni Vistisen

Ronni Vistisen er uddannet kropsterapeut ved ManuVision.
Ronni har en unik og skarp måde at se, forstå og formidle sammenhængen mellem krop og psyke på. Han er en ildsjæl, som altid søger en dybere viden i sit arbejde.

Speciale: Angst, stress og kredsløbsproblemer

Adresse: Ledreborg alle 2b, 4320 Lejre

Kropsterapeut-Karina-Hoejgaard.jpg

Karina Højgaard

Karina har i mange år arbejdet professionelt med dans, yoga og kropsterapi. Hendes fokus er forholdet mellem krop og sind – og på at få folk til at opleve det frie flow, der kan skabes i kroppen under og efter en behandling.

Speciale: Smerter og “kroppen som helhed”

Adresse: Birkegade 26, 2200 København N

Marianne-Brandt.png

Marianne Brandt

Marianne er uddannet coach, Totum Kropsterapeut og cand.scient.idræt. Hun har altid været nysgerrig på kroppens og sindets samspil – på hvad bevægelse og idræt gør for kroppens helbred.

Speciale: Kropsterapi og coaching kombineret

Adresse: Masnedøgade 20, 2100 København Ø

DB.jpg

Daniel Bonde

Daniel har arbejdet med kroppen i mange år – først sin egen og siden andres. Han er uddannet Totum Kropsterapeut og behandler mange med stress, angst og smerter i hans klinik tæt ved Christianshavns Metrostation.

Speciale: Udbrændthed, smerter og stress

Adresse: Strandgade 6, 1401 København K

Scroll til toppen