Indhold

Ondt i nakken

Oplever du nakkesmerter? Læs om årsag og behandling her.

Ondt i nakken

Hvis du lider af ondt i nakken, så er du ikke alene. Ifølge Sundhedsstyrelsen oplever 30-50 procent af danskere generende nakkesmerter, som de bliver nødt til at søge en eller anden form for behandling for.

Nakkemyoser eller hold i nakken kan give smerter og stivhed i nakken, men i de fleste tilfælde går smerter over af sig selv igen inden for en uge. Hvis du oplever vedvarende nakkesmerter – smerter der varer i over en uge – bør du kontakt din egen læge for udredning af årsagen, da der i sjældne tilfælde kan være tale om gigt, piskesmæld eller ledskred.

Hvorfor får man ondt i nakken?

Din nakke består af 7 halshvirvler, og imellem hver af disse halshvirvler er der mange små led, ledbånd og muskler, og der er utroligt mange nervetråde i dette område. Du kan pådrage dig skader eller sygdom i et eller af flere af disse strukturer, hvilket vil føre til smerter.

Der kan være mange årsager til, at man får ondt i nakken. Stress i hverdagen, dårlige arbejdsstillinger og stillesiddende arbejde er nogle af de mest almindelige grunde til nakkesmerter, og ofte er de efterfulgt af en borende hovedpine.

Fx kan stress og travlhed bevirke, at skuldrene ryger op til ørene, og dine muskler omkring og i nakken bliver spændte. Hvis du hele tiden kører i et for højt tempo og oplever stress på arbejdet, kan det efterlade dine nakkemuskler i et konstant spænd – og det kan de ikke holde til i længden. I dette tilfælde bør du søge behandling mod stress.

I mere sjældne tilfælde kan man opleve ondt i nakken pga.:

  • Leddegigt: Kronisk betændelsestilstand, som rammer 1-2 procent af befolkningen.
  • Bechterews sygdom: Sjælden betændelsessygdom i rygsøjlen.
  • Reumatisk bindevævssygdom: Muskelsygdom, der giver nedsat bevægelighed i hofte- og skuldermuskulatur.

Kontakt din egen læge, hvis du har mistanke om, at årsagen til dine nakkesmerter er en af de tre ovenstående tilfælde.

Hvordan kan Totum kropsterapi hjælpe?

Når vi skal behandle ondt i nakken, sørger vi for at skabe mobilitet i nakken, løsnes dine nakkemuskler og eventuelt åbne for låste led i nakken.

En kropsterapeutisk behandling vil tage udgangspunkt i pulserende massage i nakke og omkring halsen. Med denne massage vil din krop kunne slippe spændingen, som fastholder din nakke.

For at kunne behandle ondt i nakken vil behandlingen foregå på både forsiden af halsen, på bagsiden af halsen (altså nakken) og i muskler og sener, som ligger omkring hals og nakke.

Udover nakke og hals vil vi også fokusere på resten af din krop, da smerter og spændinger et sted kan give et modspænd et andet sted i kroppen. Samtidig kan der være underliggende grunde til, at du har fået ondt i nakken, som behandlingen ligeledes vil komme ind på.

Find en behandler nær digTotum Kropsterapeuter – hele landet

Artikler

Hold i nakken

Hold i nakken og nakkestivhed giver smerter og begrænset bevægelighed. Få øvelser kan lindre smerter i nakken. Hold i nakken, ondt i nakken, stivhed i ...

Behandling af nakkestivhed – sådan lindrer du smerterne

Nakkestivhed eller begrænset bevægelighed af nakken? Du kan faktisk selv behandle stivhed i nakken og ømhed ved hjælp af 3 zoneterapi punkter. Nakkestivhed og ondt ...
Nakkestivhed

Få hjælp til at komme nakkestivhed til livs

Nakkestivhed er en bred betegnelse for tilstande, hvor bevægeligheden i nakken begrænses. Tilmed medfører det ofte ømhed og smerter i nakkeregionen, hvilket både kan skyldes ...
Behandling af nakkesmerter

3 punkter til behandling af nakkestivhed

Hvad er nakkestivhed? Nakkestivhed er en samlet betegnelse for nakkeproblemer med ømhed og begrænset bevægelighed af nakken. I denne artikel om behandling af stiv nakke går ...
Nakkesmerter

Behandling af nakkesmerter med kropsterapi

Nakkesmerter, hold i nakken, spændingshovedpine og myoser. Det er bare nogle af de symptomer som er forbundet med nakken. Faktisk er nakkesmerter et meget almindeligt ...