Indhold

Ondt i fødderne

Oplever du tit ondt i fødderne, og har du smerter i svangen, når du går? Du kan få hjælp hos Totum kropsterapi.

Ondt i fødderne

I løbet af et helt liv kommer vi til at tilbagelægge ca. 180.000 km til fods. Med sådan en lang distance er det måske ikke så mærkeligt, at flere oplever ondt i fødderne. Men vidste du, at det faktisk ikke er de mange kilometer, som giver ondt i fødderne? Ofte er det på grund af forkert fodtøj, at du får smerter i fødderne.

Hvad er ondt i fødderne?

Hvis du oplever smerter i fødderne, er det ofte din fodmuskulatur, som bliver ramt først, da muskulaturen vil arbejde hårdt for at rette fodens position op igen. Dette betyder, at sener og led i din fod bliver overbelastet.

Hvis denne overbelastning fortsætter over længere tid, kan et eller flere led i din fod glide ud af sin position. Ondt i fødderne kan derfor i visse tilfælde dække over:

• Nedsunken mellemfod: Fodens svangbue er nedsunken. Resulterer i minimal stødabsorption i foden. Giver smerter i svangen.
• Nedsunken forfod: Fodens forfodsbue er nedsunken. Nervetråde og blodkar i foden afklemmes. Giver smerter i tæerne, summende tæer, hård hud og ligtorne.
• Forfodsknyster: Led i foden er skredet. Resulterer i knyster på forfoden. Giver smerter i fødderne.

Find en behandler nær dig

 

Hvorfor får jeg ondt i fødderne?

Føddernes fleksibilitet og styrke er vigtig for, at vi kan bevare vores mobilitet og funktionsevne gennem hele livet. Og hvis man har smerter i fødderne eller smerter i svangen, mindsker det desværre lysten til at bevæge sig. Derfor er det vigtigt at se nærmere på, hvorfor du får ondt i fødderne.

Den gode nyhed er, at de fleste problemer med fødderne kan forebygges eller behandles. Fx kan du lægge mærke til, hvordan dit fodtøj støtter hele foden. Hvis du ofte går i helt flade sko, træsko, hyttesko eller stilethæle, bliver dine fødder ikke støttet ordentligt. Læs mere her: https://totum.dk/?s=sandaler

Hvordan kan kropsterapi hjælpe på ondt i fødderne?

Du kan også få behandling for ondt i fødderne hos Totum kropsterapi. Via pulserende massage, akupressur og lettere ledfrigørelse vil vi kunne løsne din fods led og muskulatur.

En kropsterapeutisk behandling af ondt i fødderne vil kunne løsne stive fødderne og ankler, behandle smerter i svangen, lindre smerterne og hjælpe med til at du opnår en korrekt fodposition.

Find en behandler nær dig

Artikler

Kun når jeg står sikkert på mine fødder, kan jeg holde andre oppe

Kropsterapeuter oplever hver dag, sammenhængen mellem krop og psyke træde tydeligt frem, når de behandler deres klienter. Her fortæller en af mine klienter om, hvordan …

Sådan behandler du bedst hælspore

Her får du Totums guide til behandling af hælspore. Det er en nem øvelse, som de fleste kan lave selv. Navnet “hælspore” kommer af, at røntgenbilleder …

Dine sommersko kan smadre dine fødder

Klipklappere og sandaler er oplagte sko til varmen. Men du kan ende med at ødelægge dine fødder, hvis du ikke passer på. Jeppe Dalsgaard, grundlægger …

Dine fødder kan fortælle om du er på rette vej

Dine fødder kan fortælle, om du er på rette vej

Mange af os tænker, at smerter og spændinger kun er negativt, men faktisk kan generne være et udtryk for, at din krop forsøger at fortælle …

Få hjælp

Uanset hvor i landet du bor, er der ikke langt til en Totum kropsterapeut.

Ronni-L.jpg

Ronni Vistisen

Ronni Vistisen er uddannet kropsterapeut ved ManuVision.
Ronni har en unik og skarp måde at se, forstå og formidle sammenhængen mellem krop og psyke på. Han er en ildsjæl, som altid søger en dybere viden i sit arbejde.

Speciale: Angst, stress og kredsløbsproblemer

Adresse: Ledreborg alle 2b, 4320 Lejre

Kropsterapeut-Karina-Hoejgaard.jpg

Karina Højgaard

Karina har i mange år arbejdet professionelt med dans, yoga og kropsterapi. Hendes fokus er forholdet mellem krop og sind – og på at få folk til at opleve det frie flow, der kan skabes i kroppen under og efter en behandling.

Speciale: Smerter og “kroppen som helhed”

Adresse: Birkegade 26, 2200 København N

Marianne-Brandt.png

Marianne Brandt

Marianne er uddannet coach, Totum Kropsterapeut og cand.scient.idræt. Hun har altid været nysgerrig på kroppens og sindets samspil – på hvad bevægelse og idræt gør for kroppens helbred.

Speciale: Kropsterapi og coaching kombineret

Adresse: Masnedøgade 20, 2100 København Ø

DB.jpg

Daniel Bonde

Daniel har arbejdet med kroppen i mange år – først sin egen og siden andres. Han er uddannet Totum Kropsterapeut og behandler mange med stress, angst og smerter i hans klinik tæt ved Christianshavns Metrostation.

Speciale: Udbrændthed, smerter og stress

Adresse: Strandgade 6, 1401 København K

Scroll til toppen