Ego

Indhold

imagesJeg er den vigtigste person i verden, men ingen andre synes det om mig! 

Det er ikke svært at fange det budskab, at det faktisk ikke handler om mig!

Men kommer der en og træder mig over tæerne, så handler det hele pludselig om mig igen!

Alle taler om egoet: et sundt ego, et negativt ego, et stort ego, EGO spil, slippe af med dit ego.

Men hvad er egoet?
Findes det?
Hvor sidder det?

Eller er egoet blot en del af vores hyper-oppustede behov for tryghed i en verden fuld af ​​potentielle trusler?

Brian Jones, en Stanford uddannet neurolog og mindfulness træner, siger: “egoet er ikke en ting som dine ribben, dine fødder eller din præfrontale cortex.”

Egoet er snarere en refleksion af en underliggende bio-kemisk tilstand af stress og usikkerhed i vores opfattende verden, som truende X æder X verden.

Biologisk er egoet, vores personlighed, tanker og følelser i virkeligheden drevet af energien fra vores autonome nervesystem, som enten er i en stresset, ego-centreret, frygtsom tilstand kaldet den sympatiske respons, eller en sikker, afslappet tilstand kaldet parasympatiske respons. 

Egoet er den “mig” opfattelse, der giver os en falsk følelse af os selv.

En positiv selvfølelse giver os selvtillid og formål, men et mere negativt og selvcentreret ego gør os ligeglade med andre menneskers følelser; idéen om mig-først trives og ansporer os til at råbe, “Hvad med mig? Hvad med mine følelser? ”

Formålet med egoet er at være i kontrol, så det får os til at tro, vi er de klogeste, bedste informeret og vigtigste, eller lige så let, får det os til at føle os uværdige, uelskelige, og bestemt ikke gode nok til at være lykkelige.

Det “stakkels mig” ego er lige så stort, som “Jeg er magtfuld egoet.”

Vi bruger hele vores liv på at beskytte, forsvare og tro på denne vildledte selvfølelse, mens vi mister et liv med mening, glæde og omsorg for andre?

I Indien, er egoet repræsenteret af en kokosnød, da det er den sværeste nød at knække. 

Vi kan styre vores ego respons med selvbevidsthed.

Ego responsen er en primitiv hulemands svar til verden, stort set det modsatte af en hjerte-centreret opmærksom reaktion affødt af medfølelse, empati og indsigt.

Osho, den berømte Indiske lærer, siger:

“Størrelsen af ​​egoet er i direkte forhold til afstanden mellem din bevidsthed og dit hjerte.”

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Seneste indlæg

Rygsmerter

Behandling af rygsmerter

Rygsmerter og rygproblemer i lænden kende de fleste til, mens andre kæmper med kroniske rygsmerter eller diskusprolaps.   Læs her, hvad du

Kæbespændinger afspejler følelser

Kæbespændinger kan være tegn på, at man bider sine følelser i sig. Kæbespændinger kan være smertefulde og yderst ubehagelige. Og i pressede

Hold i nakken

Hold i nakken og nakkestivhed giver smerter og begrænset bevægelighed. Få øvelser kan lindre smerter i nakken. Hold i nakken, ondt i

Scroll til toppen