Indhold

DAGBOG: Hvilken kropsterapeut vil du være?

Tanker fra en kropsterapeut…

Hvilken kropsterapeut vil du være?

Når julebagværket skal bages, er det ofte et tegn på gode bage-skills, hvis vaniljekranse, jødekager osv. er formet ens. Det er professionelt ud. Ensartethed er lig med kvalitet.

Helt sådan forholder det sig ikke med kropsterapeuter. Og det er én af de ting, jeg holder af ved Totum – både som elev og hjælpelærer.

Der er ikke en bestemt kageform, man skal passe ned i. I stedet handler det om at fremelske det, der gør hver enkelt behandler unik.

Kropsterapeut

 

I går arbejdede vi med en behandlingsskabelon. Et hjælpeværktøj, der sætter behandlingen i gang.

Tit kan det sværeste være at komme godt i gang med behandlingen. Når først vi er kommet på rette spor, er det blot at følge flowet. Men hvor skal vi starte? Hvad er vigtigt at nå? I den første del af uddannelsen har eleverne lært en masse teknikker og værktøjer – men hvilke skal bruges i netop denne behandling? For der er ikke tid til at gå det hele slavisk igennem. (Og det er heller ikke særlig effektivt!)

Behandlingsskabelonen giver et udgangspunkt og en måde at åbne kroppen på.

Da eleverne behandlede, så det derfor relativt ens ud i starten. Men så skete der noget:

De individuelle kendetegn begyndte at træde frem efterhånden som kroppen åbnede sig. Nogle arbejdede roligt og sensitivt. Andre pulserende med høj energi. Behandlingens forløb og energi afhænger af hvem vi er, og hvilken klient der ligger på briksen.

Vores opgave som lærere og hjælpelærere er at forfine og fremelske det potentiale, der ligger hos den enkelte. Og ikke alle skal behandle ens.

Derfor er det også et utroligt spændende arbejde at guide den enkelte elev gennem sine udfordringer og til at finde sine styrker. Ja, til at finde sig selv som kropsterapeut!

Jeg er i øvrigt stor fan af at bage uden kageform!

Nyd dine øjeblikke,

Daniel
Totum Hjælpelærer

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Seneste indlæg

Rygsmerter

Behandling af rygsmerter

Rygsmerter og rygproblemer i lænden kende de fleste til, mens andre kæmper med kroniske rygsmerter eller diskusprolaps.   Læs her, hvad du

Kæbespændinger

Kæbespændinger afspejler følelser

Kæbespændinger kan være tegn på, at man bider sine følelser i sig. Kæbespændinger kan være smertefulde og yderst ubehagelige. Og i pressede

Hold i nakken

Hold i nakken og nakkestivhed giver smerter og begrænset bevægelighed. Få øvelser kan lindre smerter i nakken. Hold i nakken, ondt i

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen